RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Οπαδική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες από τους FARKAINISTAS

Αναδημοσιεύουμε από το aplotaria.gr μία ακόμα οπαδική κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.


Οι ξεχωριστοί φίλοι της πάλαι ποτέ ποδοσφαιρικής ομάδας του ΚΕΑΣ Φάρκαινας συγκεντρώνουν χρήματα από την πώληση t-shirts με το logo των FARKAINISTAS για την αγορά φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Αν και πλέον δεν υφίσταται ο ΚΕΑΣ Φάρκαινας, η ποδοσφαιρική ομάδα με έντονα τα αντιφασιστικά και αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά, οι φίλοι της παραμένουν κοινωνικά ενεργοί. Τελευταία τους δράση, η δημιουργία ενός T-shirt με το logo των FARKAINISTAS, το οποίο θα πωλείται στην τιμή των 10 ευρώ, και τα έσοδα του οποίου θα μοιραστούν, τόσο, για την αγορά φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο Μερσυνίδι, όσο και για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακειου που στεγάζεται στο χώρο της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Χίου» (οδός Σγούτα 12) πίσω από το Ομήρειο.


«Παραμένουμε τρελοί, και παραμένουμε ενεργοί σε ότι έχει να κάνει με την κοινωνία μας, σημαντικά ζητήματα της οποίας αποτελούν το μεταναστευτικό και οι άθλιες συνθήκες κράτησης ατόμων που έχουν εκδιωχθεί βίαια από τις χώρες τους, καθώς και ομάδες συμπολιτών μας οι οποίοι, εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες της καθημερινότητάς τους» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους και δηλώνουν για τις περιπτώσεις αισχροκέρδειας και εκμετάλλευσης προσφύγων από μερίδα συμπολιτών μας «οι σύγχρονοι μαυραγορίτες που προσπαθούν να βγάλουν κέρδος στην πλάτη ταλαιπωρημένων ανθρώπων θα μας βρουν μπροστά τους».

Όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν μπλουζάκι FARKAINISTAS μπορούν να καταθέσουν την παραγγελία τους στο email: farkainistas_solidarity@hotmail.com

 

ΥΓ. Παλιότερη σχετική δημοσίευση:
http://rfu.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια: