RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Δολοφονική αστυνομική βία καταγγέλουν οι φίλαθλοι της Αναγέννησης Καρδίτσας



Ανακοίνωση Ομάδας Φιλάθλων της Αναγέννησης, για τα όσα έγιναν στη θύρα 3, στο ματς κυπέλλου με τον Εθνικό Γαζώρου:

«Παραλίγο να ζήσουμε στιγμές "ΧΕΙΖΕΛ" στη Καρδίτσα και στον αγώνα της ομάδας μας με τον Εθνικό Γαζώρου.

Με αφορμή απόπειρα συλληψης ενος 12χρονου αγοριού φιλάθλου της Αναγέννησης για ενα μικρο λειζερ απο ανθρωπους της αστυνομιας κινδύνευσε η σωματική ασφάλεια των φιλάθλων και λιγο ελλειψε να έχουμε σοβαρά τραυματίες καθως μετα απο το συγκεκριμένο περιστατικο, διμοιρια ματ ανεβηκε στη κεντρικη κερκιδα σκροπώντας τον τρομο στους φιλάθλους και χτυπώντας ανεξέλεγκτα όποιον έβρισκαν μπροστά τους!!!

Η διάθεσή τους να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδια!
ΦΙΛΑΘΛΟΙ

Να τονίσουμε οτι σ' αυτό το παιχνίδι γιορτή, που δεν είχε την παραμικρή ένταση και αντιπαράθεση, βρέθηκαν, ηλικιωμενοι γυναικες και παιδια φιλαθλοι που τραμπουκιστηκαν αδικαιολογητα απο την αστυνομια!

Ενα πρωτοφανές σκηνικό που δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά στο Στάδιο της Καρδίτσας.

Με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων ομαλοποιηθηκε η κατάσταση στο ημίχρονο.

Τα χειρότερα όμως δεν είχαν έλθει ακόμη...

Στο τέλος του αγώνα και ενω ο φίλαθλος κόσμος αποχωρούσε ήρεμα απο το γηπεδο, χωρίς καμμία αιτία και κανένα λόγο προκληθηκε για δευτερη φορα άνανδρη τυφλή επιθεση απο ανθρωπους της αστυνομιας!

 Κινδύνεψαν οικογένειες με παιδιά που έφυγαν τρομοκρατημένα μη μπορώντας να καταλάβουν ποιος είναι ο λόγος όλης αυτής της πολεμικής διάθεσης!

Σαν να μην έφταναν αυτα η αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη φιλάθλου, σε ρίψη δακρυγόνων και κρότου λάμψης έξω απο το γήπεδο και δίπλα σε σπίτια με αποτέλεσμα τη λιποθυμία ενος μικρού παιδιού και την αναγκαστική απομάκρυνση ηλικιωμένου λογω αναπνευστικών προβλημάτων!

 Απο τύχη και μόνο δεν είχαμε θύματα καθως Καρδιτσιώτες που ειχαν τα αμαξια τους εξω απο το γηπεδο πανικοβληθηκαν τρεχοντας ανεξελεκτα στο δρομο για ν' αποφύγουν τα επεισόδια...

 Δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε μάρτυρες αυτής της διωκτικής μανίας άνευ λόγου και αιτίας!

Θυμίζουμε τα περσινά περιστατικά στον πρώτο πάλι επίσημο αγώνα της ομάδας μας (είναι τυχαίο;) με την Καβάλα για το Κύπελλο για ένα κουτί μπύρας που αγόρασε φίλαθλος απο το κυλικείο και δέχθηκε επίθεση απο αστυνομικούς!!!

 Ηταν το γεγονός που μας οδήγησε σε αποχή διαμαρτυρίας.

 Φέτος και πάλι στο πρώτο επίσημο μάτς της ομάδας οι φίλαθλοι γίνονται θύματα μιας νέας πολύ πιο μανιώδους επίθεσης δίχως την παραμικρή αφορμή...

 Ισως κάποιοι θέλουν να εξαλείψουν οτι μαζικό υπάρχει στην περιοχή...

 Δεν μπορεί απλοί φίλαθλοι ν' αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες και να γίνονται δέκτες επιθέσεων μόνο και μόνο γιατί πηγαίνουν στο γήπεδο και θέλουν να φωνάξουν για την ομάδα τους!!!

«ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»

Η προκλητική, ανεύθυνη και δολοφονική στάση των μπάτσων, όπως καυτηριάζεται και στο επίσημο σάιτ της ομάδας, παραλίγο να οδηγήσει σε αποκαρδιωτικά αποτελέσματα. Άλλωστε, η προκλητική στάση των μπάτσων είναι αυτή που οδήγησε και πέρσι τους Ultras Gate 3  σε αποχή από το γήπεδο. Απ' ό,τι φαίνεται η χρονιά ξεκίνησε πολύ όμορφα... Καλό κουράγιο στους οπαδούς της Αναγέννησης Καρδίτσας και να μην ξεχνάμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις αυταρχικής συμπεριφοράς από τους μπάτσους είναι γνωστές σε όλους μας. Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τις σταματήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: