RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Οι οπαδοί της Αϊντχόβεν διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση WiFi στο γήπεδό τους

Πόσες φορές έχουμε δει ανάμεσά μας κινητά, σμαρτφόουνς, άιπαντ να σηκώνονται στον αέρα για να "αποθανατίσουν" μια στιγμή στην εξέδρα, ένα choreo, ένα tifo ή ακόμη χειρότερα ακόμη και selfie (σε πέταλο!); Αρκετά δεν ανεχτήκαμε ανάμεσά μας συμπεριφορές και στάσεις που δεν  εκκινούν από αγάπη ή αφοσίωση στην ομάδα, αλλά από μια εγωιστική ποζεράδικη συμπεριφορά;

Ε, λοιπόν, οι οπαδοί της Αϊντχόβεν (PSV), όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Guardian, στον εντός έδρας αγώνα απέναντι στη Μπρέντα, διαμαρτυρήθηκαν στην απόφαση να εγκατασταθεί WiFi στο γήπεδο Philips Stadion. Έτσι, σήκωσαν πλακάτ με το χαρακτηριστικό σήμα για το WiFi και πανό που έγραφε: "Γαμώ το WiFi - Υποστηρίξτε την Ομάδα".


Oι "πιο φωνακλάδες" από τους οπαδούς της PSV θεωρούν πως η απόφαση αυτή θα εκμοντερνίσει ακόμη περισσότερο το κοινό στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας, αφού η ενεργή υποστήριξη θα μειωθεί ακόμη πιο πολύ, όταν θα έχουν να ασχοληθούν με τα του διαδικτύου.Είναι ένα ακόμη βήμα μετά την ευχέρεια των stewards να ενεργούν εναντίον όσων δε κάθονται στη θέση τους.

To συμπέρασμα είναι κοινό. Μας θέλουν κάτι χειρότερο από καταναλωτές, μας θέλουν -με πρόσχημα την καλύτερη εξυπηρέτηση- παρόντες απόντες.Η γηπεδική εμπειρία τείνει να γίνει μια κατανάλωση εμπειρίας 90 λεπτών με όλα τα κομφόρ. Στο χέρι μας είναι να μην το επιτρέψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: