RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Κύπρος: Κοινή πορεία οργανωμένων ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ανόρθωσης, Απόλλωνα, Σαλαμίνας και Ομόνοιας!

Στις 30 Ιουνίου οι οργανωμένοι οπαδοί στην Κύπρο απάντησαν με κοινή πορεία απέναντι στο νομοσχέδιο που προωθείται για την καταστολή της βίας στους αγωνιστικούς χώρους. Ακούστηκε δηλαδή ένα κοινό "ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ". Κάτι που θα έπρεπε να γίνει και στα μέρη μας όταν πρωτοπερνούσε το α(θ)λητικό (τρομο)νομοσχέδιο 4049/12. Ας παραδειγματιστούμε γιατί ο εχθρός είναι κοινός!

πηγή: εδώ

Αντιγράφουμε το ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα Ο Παρατηρητής:

Στη Βουλή οργανωμένοι ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ανόρθωσης, Απόλλωνα, Σαλαμίνας και Ομόνοιας!


Σάστισαν προς στιγμήν οι οδηγοί που χρησιμοποιούσαν τη λεωφόρο Νεχρού στη Λευκωσία γύρω στις 18:00. Πάνω από 100 οπαδοί, κρατώντας ένα μεγάλο πανό που ανέφερε «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ» βρέθηκαν αιφνιδίως στις εγκαταστάσεις της Βουλής, διαδηλώνοντας κατά του νομοσχεδίου που προωθείται για καταστολή της βίας στους αγωνιστικούς χώρους.

Επρόκειτο για συμβολική, αλλά δυναμική, διαμαρτυρία οπαδών της ΑΕΚ, της ΑΕΛ, της Ανόρθωσης, του Απόλλωνα, της Νέας Σαλαμίνας και της Ομόνοιας (20 από κάθε σύνδεσμο), οι οποίοι θέλησαν να στείλουν ακόμη ένα ηχηρό μήνυμα κατά του νομοσχεδίου για την καταστολή της βίας που προωθείται.


Είναι χαρακτηριστικά τα συνθήματά τους, τα οποία μπορείτε να ακούσετε και από το video:


* «Αλλάξτε γνώμη, αυτοί δεν είναι νόμοι»
* «Όχι στην κάρτα οπαδού, εμείς θα μπαίνουμε παντού»
* «Όλοι στο δρόμο, να ρίξουμε τον νόμο»

Πάντως, η εκδήλωση διαμαρτυρίας τους δεν σημαδεύτηκε από κανένα ευτράπελο. Οι αστυνομικοί που είχαν καθήκοντα στο χώρο βγήκαν έξω και επόπτευαν, ενώ οι οπαδοί πέραν ενός συνθήματος μετά το τέλος της διαδήλωσης, δεν προέβησαν σε καμία άλλη αρνητική ενέργεια. Ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους και απεχώρησαν ειρηνικά.


Η κίνηση των οργανωμένων οπαδών αιφνιδίασε τους πάντες, καθώς φρόντισαν να μην δημοσιοποιηθεί η σχετική απόφασή τους για να προβούν σ΄ αυτή τη διαμαρτυρία.

Όπως ενημερωθήκαμε στο χώρο της Βουλής, το επίσημο σώμα των οργανωμένων οπαδών του ΑΠΟΕΛ δεν συμμετέχει σε αυτές τις εκδηλώσεις, καθώς εκκρεμεί η συνέλευση του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ.

Αν βγήκε ένα καλό απ΄ αυτή την ιστορία, τότε αυτό είναι ότι οι οργανωμένοι οπαδοί των μεγάλων ομάδων ήρθαν πιο κοντά και φάνηκε ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους.


ΥΓ. Εξαιρετική και η ανακοίνωση της Θύρας 9 της Ομόνοιας που λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: