RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Όλοι μαζί ενάντια στον ρατσισμό!

Αντιγράφουμε από tosxoleio.eu την καμπάνια της Μπορούσια Ντόρτμουντ ενάντια στο ρατσισμό. Στο Βεστφάλεν έχουν παρατηρηθεί τελευταία ανησυχητικά κρούσματα αύξησης των ακροδεξιών και αυτό το βίντεο έρχεται να πει τα αυτονόητο: ότι τέτοιοι σκατόμυαλοι δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Μένει βέβαια να πράξουν αναλόγως και οι ίδιοι οι οπαδοί της ομάδας και να σουτάρουν από τις κερκίδες τέτοιες αντιλήψεις.

Καταπληκτικό αντιναζιστικό βίντεο από τη Ντόρτμουντ

Η φιναλίστ του γερμανικού Κυπέλλου και κάτοχος του Σούπερ Καπ Μπορούσια Ντόρτμουντ δημοσίευσε στο site της ομάδας ένα πολύ ωραίο αντιναζιστικό βίντεο.


Tο βασικό μήνυμα του βίντεο είναι "Το ποδόσφαιρο και οι ναζί δεν πάνε μαζί". Μεταξύ άλλων οι υπεύθυνοι της ομάδας έγραψαν στη σελίδα τους: "Η Μπορούσια συνδέει γενιές, άνδρες και γυναίκες όλων των εθνών, μέσα κι έξω απ' το γήπεδο. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να καταπολεμήσουμε το ρατσισμό και κάθε είδους διάκριση από τα γήπεδα".

Και συνεχίζουν: "Εμείς στην Μπορούσια έχουμε καταστήσει σαφείς τις θέσεις μας. Εμείς δεν θα ανεχθούμε καμία ακροδεξιά ενέργεια στο γήπεδό μας. Ο εκφοβισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στο Βεστφάλεν.

Αν κάποιος προσπαθήσει να περάσει την προπαγάνδα του, τότε δεν θα πρέπει να έχει καμία αμφιβολία: η "κιτρινόμαυρη" οικογένεια θα σταθεί απέναντί του. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να απαλλαγούν τα γήπεδά μας από τέτοιες συμπεριφορές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: