RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

The Dream Team Documentary


Σαν σήμερα, στις 8 Αυγούστου του 1992, η εθνική ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ, η γνωστή σε όλους μας Dream Team, κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης. Οι παίκτες εκείνης της ομάδας (αλλά και της αντίστοιχης του '96) κατάφεραν να βάλουν την "σπυριάρα" σε κάθε σπίτι και να μας κάνουν να θαυμάσουμε το μπάσκετ. Αλήθεια, υπάρχει κανείς που να μην ξέρει/αποθέωσε/ηρωοποίησε τους παίκτες αυτής της ομάδας;

Το παρακάτω ντοκιμαντέρ γυρίστηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τότε. Γνωριζόμαστε με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, μαθαίνουμε πως περνούσαν την ώρα τους, τον ανταγωνισμό που υπήρχε μεταξύ τους, πως εξέλαβαν οι ίδιοι την ηρωική υποδοχή τους, τη σημασία εν τέλει αυτής της ομάδας για τον αθλητισμό.

Δείτε το εδώ: The Dream Team Documentary 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aτυχης αναρτηση.
Το οριακο σημειο-οροσημο της πληρους, ανερυθριαστης, απροσχηματιστης και χωρις επιστροφη των ομαδικων αθληματων παγκοσμιως.

Ως τετοια θα επρεπε να προβληθει.

Ανώνυμος είπε...

λειπει προφανως το εμπορευματοποιηση

ΠιΖήτα είπε...

Κάτσε κι ασχολήσου με τον Κουτσιανικούλη και τον Καράμπελλα,που είναι πασιφανέστατα αντιεμπορευματικοί και βεβαίως με το άθλημα που εκπροσωπούν που επειδή είναι από μόνο του τεράστια μπίζνα δε συμμετέχει στην άλλη μπίζνα.

υ.γ. και υπέγραφε έστω κι ως "Κατερίνα" να συνενοούμαστε...

Ανώνυμος είπε...

Aκριβως επειδη η εμπορευματοποιηση τεινει να καταλαβει τα παντα εντος και περιξ του αθλητισμου, η επιλογη του blog ειναι συνηθως να προβαλει νησιδες και περιπτωσεις εξξαιρεσης,αντιστασης και αλληλεγγυης.
Η συγκεκριμενη υπερομαδα αποτελουμενη απο τους καλυτερους αλλα και πιο ακριβοπληρωμενους (αν και το HUMBA στις μπασκετικες του σελιδες εχει παρουσιασει σοβαρες και τεμηριωμνεες αμφισβητησεις) υπηρξε ο κολοφωνας της εμπορευματοποιησης του μπασκετ και των Ολυμπιακων, που τουλαχσιτον τυπικα και προσχηματικα μεχρι το 1992 δε δεχοταν επαγγελαματιες .

Ανωνυμη σουπερ Κατερινα-γκρουπι Γριμπιλα

ΠιΖήτα είπε...

Οκ λοιπόν,δε διαφωνούμε...
Εξάλλου ο γράφων όσο έβλεπε συμπαθητικά την πλειοψηφία των παιχτών της,άλλο τόσο ήταν πάντα και πιστά με τους αντιπάλους της-ακόμη ακόμη κι αυτούς τους Λιθουανούς που εναντιώνονταν(δικαιολογημένα) στη Σοβιετία και στους Κροάτες που θυμόντουσαν τους Ουστάζι...

Από ΄κει και πέρα κάτι παλιόφατσες απαντούσαν όταν τους ρώταγες "γιατί διαβάζεις την κωλοφυλλάδα ρε;" ως εξής:"για να μάθω τί λέει ο εχθρός".

Μπορείς να δεις την ανάρτηση υπό το συγκεκριμένο πρίσμα.

υ.γ. Ο "Bad Boy" Isiah Thomas πήρε αποστάσεις από το εν λόγω ντοκυμαντέρ:
http://www.slamonline.com/online/nba/2012/06/isiah-thomas-heavily-criticized-in-dream-team-documentary/