RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Rest in peace Iñigo Cabacas Liceranzu


Τα γεγονότα που συνέβησαν την Πέμπτη 5 Απριλίου στο Μπιλμπάο μετά τον αγώνα της Αθλέτικ με τη Σάλκε, από έναν οπαδό της Αθλετικ Μπιλμπάο ο οποίος ήταν παρών:

"Έχω δει τι συνέβη την Πέμπτη. Μετά τον αγώνα ποδοσφαίρου, συμφώνησαν να συναντηθούν ο αδελφός και η φίλη μου για ένα ποτό στο Kirruli, όπως συνηθίζουμε,  και αμέσως μετά την άφιξή μας είδα δύο ανθρώπους, φορώντας μπλουζάκια της Αθλέτικο, να παλεύουν για πλάκα, καθώς ήταν η ώρα της γιορτής της πρόκρισής μας και τίποτα άλλο δεν συνέβη. Συνεχίσαμε τη συζήτηση για τον αγώνα, γελώντας ... και μερικά 5-10 λεπτά αργότερα (νομίζω) περίπου τέσσερα φορτηγά της sepoys [αργκό για τις αστυνομικές δυνάμεις των Βάσκων], καταφθάνουν και με τα όπλα ετοιμάζονται να επέμβουν. Οι άνθρωποι άρχισαν να κλαίνε και να σφυρίζουν εναντίον τους, διότι κανένας δεν είχε αντιληφθεί τι έκαναν εκεί. Και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως (τρεις από αυτούς ειδικά).Πρέπει να πούμε ότι η περιοχή όπου συνέβησαν όλα είναι ένα στενός δρόμος, και ότι πυροβολούσαν στο ύψος του κεφαλιού από περίπου 20-30 μέτρα. Οι άνθρωποι διάσπαρτοι γύρω και μετά (περίπου 5 λεπτά αργότερα), ακούσαμε μια κοπέλα να ζητάει ένα ασθενοφόρο. Εγώ και ο αδερφός μου πήγαμε στο σημείο, και είδαμε ένα άτομο να αιμορραγεί από το κεφάλι. Εγώ και κάποιος άλλος τρέχουμε προς το μέρος τους (τα μαύρα [η αντι-ΜΑΤ]) ζητώντας ένα ασθενοφόρο και ένας από αυτούς μας απάντησε ότι "θα έρθει".Μη γνωρίζοντας τι άλλο να κάνουμε, πήγαμε πίσω στο σημείο όπου ήταν το σώμα, μαζί με 6-7 άλλους ανθρώπους, και ξαφνικά είδα πώς χτύπησαν με κλομπ στο μπράτσο και στο πίσω μέρος (από πίσω).Τους είπα: "Κοίταξτε τι έχετε κάνει, μπορεί να τον έχετε σκοτώσει» και ένας από αυτούς απάντησε "ότι πρέπει να με νοιάζει μόνο ο εαυτός μου" και χτύπησε δύο φορές και πάλι και με έστειλε μακριά. Το ασθενοφόρο δεν είχε φτάσει ακόμα. Εκτός αυτού, οι αστυνομικές κλούβες εμπόδιζαν την πρόσβαση οποιουδήποτε οχήματος.Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι έλαβε μια κλήση λέγοντας ότι κάποιος τραυματίστηκε. Εάν ναι, πού ήταν το ασθενοφόρο; Γιατί τέσσερα φορτηγά γεμάτα sepoys έφτασε αντ 'αυτού; Γιατί κατέφθασαν μασκοφόροι ένοπλοι για ένα τέτοιο περιστατικό;
Από εδώ ζητάω από τον δολοφόνο ή τους δολοφόνους να δείξουν τα πρόσωπά τους, και να πω ότι οι γυναίκες/τους συζύγους τους, τους γιους/κόρες, φίλοι να γνωρίζουν ότι έχουν ένα τέρας, ένα ανήθικο άτομο χωρίς συνείδηση ​​και έναν ευτυχισμένο εκτελεστή στο σπίτι. Ζητώ από τους υπεύθυνους ανθρώπους (όλοι οι πολιτικοί ανεξαιρέτως) να καταδικάσουν το περιστατικό και η δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει. Ζητώ να πάρουν τα όπλα και τις μάσκες από αυτούς τους τύπους και να καταργήσουν αυτό το σώμα (αν)ασφάλειας που έχουμε. Κάντε το γιατί, ακόμα κι αν είναι άχρηστο, πρέπει η οικογένεια να  αποζημιωθεί. Θέλω να πω ότι είμαι έτοιμος να δηλώσω αυτό που είδα όπου χρειάζεται. Ο αριθμός τηλεφώνου μου είναι ΧΧΧΧΧΧΧ."

Δεν υπάρχουν σχόλια: