RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Δύο εβδομάδες μετά το φεστιβάλ...



Κάτι σαν απολογισμός…

Αν το πούλμαν που υπήρχε στην αφίσα μας, (στο μπλουζάκι μας και στη μεταξοτυπία μας) γέμιζε με μέλη των RFU, φίλους και γνωστούς που μας βοήθησαν (και φέτος) και οπαδούς όλων των ομάδων που μας τίμησαν με την παρουσία τους, και επέστρεφε αργά τη νύχτα στη βάση του, σίγουρα όλος ο κόσμος παρόλη την κούραση και το άγχος, θα συμφωνούσε με μια φωνή: ήταν η πιο ωραία εκδρομή της σεζόν! Ήταν το πιο ωραίο και επιτυχημένο φεστιβάλ των τελευταίων τριών χρόνων!

Ο λόφος του Στρέφη αποδείχτηκε πολύ μικρός για να μας χωρέσει όλους. Οι συμμετοχές για τα τουρνουά ξεπέρασαν κάθε προσδοκία (ζητάμε συγνώμη από τις ομάδες που έμειναν έξω λόγω συμπλήρωσης του ορίου), ο νέος κόσμος που επισκέφτηκε το φεστιβάλ για πρώτη φορά κατέκλυσε το μπασκετάκι και τους γύρω χώρους, ειδικά το Σάββατο, στη συναυλία έγινε το αδιαχώρητο και οι κουβέντες για ότι μας αφορά και μας καίει σαν οπαδούς έδιναν και έπαιρναν. Η τσίκνα από τα σουβλάκια και η μυρωδιά της μπύρας συμπλήρωναν το υπέροχο σκηνικό που είχε στηθεί στο Στρέφη από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Πολύς κόσμος είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με οπαδούς από διάφορες ομάδες και η συμπεριφορά των συμμετεχόντων κυμάνθηκε μέσα στα πλαίσια μιας υγιούς οπαδικής κουλτούρας και μιας σωστής οπαδικής νοοτροπίας.

Γράφαμε στο μικρό κειμενάκι που μοιράζαμε στο τριήμερο, πώς η διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα. Έχει τρέξιμο, κούραση, ταλαιπωρία, εμπόδια που πρέπει να προσπεραστούν, διαφωνίες και κόντρες. Μα πάνω απ’ όλα έχει πολύ όρεξη, ωραίες ιδέες και διάθεση για να φτιάξουμε κάτι όμορφο και αξέχαστο για όλους. Αν κρίνουμε από τα λόγια διαφόρων κατά τη διάρκεια του τριημέρου, γνωστών και μη, τα καταφέραμε. Και τα καταφέραμε καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά, και σε επίπεδο οργάνωσης και σε επίπεδο συμμετοχής κόσμου. Τόσο, που πλέον σκεφτόμαστε από του χρόνου να μετακομίσουμε σε άλλο γήπεδο, πιο μεγάλο και πιο άνετο. Θα δούμε…

Και ενώ μέσα στο πουλμανάκι της επιστροφής ακούγονται μόνο καλά λόγια για το τουρνουά και το θέαμα που προσέφεραν οι ομάδες (χαχα), για τους πολύχρωμους καπνούς που κάλυψαν το βράδυ της Κυριακής το μπασκετάκι, για τα μυρωδάτα λειβαδιώτικα σουβλάκια, για το μουσικό καλλιτεχνικό επίπεδο των συγκροτημάτων (χιχι), για την καλλιτεχνική φλέβα όσων συμμετείχαν στην έκθεση σκίτσου, για τα επικά παιχνίδια στο σουμπούτεο από πιτσιρικάδες (και όχι μόνο), για τις ταινίες και γενικώς για την όλη ατμόσφαιρα, πετάγεται κάποιος από τη γαλαρία και λέει: «καλά, αρνητικά δεν βρήκε κανείς; Και οι έτσι της Παρασκευής που το και το, και οι άλλοι του Σαββάτου που έκαναν ιστορίες;»

Και αρπάζει το μικρόφωνο του πούλμαν ένας πιτσιρικάς, μάγκας και ωραίος και λέει: «όποιος έρχεται σε οπαδικό φεστιβάλ και ψάχνεται για τσαμπουκάδες είναι για τα σκουπίδια, και όποιος σηκώνει το χεράκι του σε οπαδό που συμμετέχει σε οπαδικό φεστιβάλ γίνεται ξεφτίλα στο οπαδικό κίνημα…Καληνύχτα σας». Και το πούλμαν συνέχισε τη διαδρομή του καταπίνοντας τα χιλιόμετρα ένα – ένα με τον κόσμο πλέον εξαντλημένο να προσπαθεί να κοιμηθεί αφού η δουλειά της Δευτέρας θα μας προσγείωνε στην πραγματικότητα…

Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο που με τον τρόπο του ο καθένας βοήθησε και σε αυτό το φεστιβάλ. Να είστε όλοι καλά… Ραντεβού του χρόνου, αν και με τους περισσότερους θα τα ξαναπούμε μέσα στην καινούρια σεζόν…

23 σχόλια:

Radical Fans United είπε...

Για τ΄ αποτελέσματα:
http://2011rfufestival.blogspot.com/2011/07/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

το φεστιβάλ φέτος τα έσπασε. Ηταν όλα σούπερ και ειδικά το live. Πάντα τέτοια!!!

Ανώνυμος είπε...

o πιτσιρικάς το αλανάκι θα προστατέψει κανέναν αλλόθρησκο που θα θέλει να ανεβάσει το πανό του; θα έχει το νου του στα γύρω στενά για τους ξεφτίλες του οπαδικού κινήματος που μόνο φαντάσματα δεν είναι; όσο για την κάργα υποτιμημένη κουβέντα, το αλάνι πήρε πρέφα τι συζητήθηκε; και αν ναι γιατί δεν μας λέει και εμάς που δεν μπορούσαμε να έρθουμε;

Ανώνυμος είπε...

βροχή τα ερωτήματα...
λοιπόν, υπάρχουν πιτσιρικάδες, ακόμα, που και μυαλό έχουν, και μπορούν να υπερασπιστούν μια οπαδική φάση, και κάτι τους μένει από κουβέντες και συζητήσεις και προβλήματα που απασχολούν το οπαδικό κίνημα (το ποιο;)
για την κουβέντα τη συγκεκριμένη δεν ξέρω και εγώ καθοτι δεν ήμουν...

Καποιος απο Α.Ζ είπε...

Δυστυχως ο χαβαλες,η μπαλιτσα και ο τζερτζελες συνεχιζουν να ειναι ποιο ελκυστικοι παραγοντες απο μια συζητηση σχετικοτατη με την οπαδικη φαση.Κριμα......

Αυτο που με εξεπληξε ιδιαιτερα ηταν η παρουσια στο φεστ οπαδων που δηλωνουν no politica (σε ενα φεστ ξεξαθαρα και δηλωμενα πολιτικοποιημενο) συνοδευομενη απο ατακες του στυλ "γιατι να πειραζει που αναρτωνται στα γηπεδα ελληνικες σημαιες,ελληνες δεν ειμαστε?".

Επισης, φεστ για την αλληλεγγυη μεταξυ των οπαδων και η υπερβαλλουσα εμμονη στις ιντερνετοχουλιγκανιες του στυλ "κιτρινε,πρασινε,πορτοκαλι λαγε σε κυνηγαμε κτλ" μου φαινεται οτι ειναι εννοιες που οχι απλα δεν συμβαδιζουν αλλα αλληλοαναιρουνται.

ένας που σιχάθηκε τους ανώνυμους,τους ξερόλες και τους πελάτες-θεατές είπε...

Eσύ ρε κάποιε από την Α.Ζ. δλδ τί θα ήθελες; Να μπαίνει πόρτα σε όσους σκάνε για πρώτη φορά σε τέτοια κουβέντα; Ή με το που λένε την ατάκα τους,να τους κοπανάει ο πορτιέρης;
Ή μήπως πειράχτηκες από αυτούς που τα εξέφρασαν αυτά μιας κι ακόμη κι εσείς ως Α.Ζ. έχετε προ-αιώνιους εχθρούς;


υ.γ. να βάλουμε και σεκιουριτάδες στα γύρω στενά;
Όλοι εσείς που γράφετε ΑΝΩΝΥΜΑ ούτε καν που μπήκατε στον κόπο να ΣΤΕΙΛΕΤΕ ένα email.Κάνετε καλή δουλειά στα σχόλια πάντως,συνεχίστε!

Καποιος απο Α.Ζ σιχαθηκε τους εμπαθεις και που σιγουρα δεν ειναι πελατης-θεατης είπε...

Ανωνυμε που σιχαθηκες τους αλλους ανωνυμους δεν νομιζω οτι μιλησε κανεις για πορτες και αλλα τετοια,εσυ τα εριξες στο τραπεζι.Ασε που πορτες,φουσκωτοι,σεκιουριταδες κτλ θυμιζουν παρακρατος και δεν μας αντιπροσωπευουν καθολου σαν οπαδους και σαν οπαδικο (και οχι μονο) group.

Εξεφρασα την απορια μου για τις no politica και τις ελαφρια πατριωτικες θεσεις ή ατακες που ακουστηκαν στη κουβεντα σε ενα τετοιο φεστιβαλ με τα δικα του συγκεκριμενα χαρακτηριστικα.
Αν εννοεις προ-αιωνιους εχθρους τους no politica ασπαζοντες,σιγουρα δεν ειναι εχθροι, το κατα ποσο ομως κολλαει η no politica σταση σε ενα πολιτικοποιημενο φεστ ειναι βεβαια ενα αλλο θεμα.Τωρα αν εννοεις τους εθνικο-πατριωτικο φαση ειναι ενα αλλο θεμα που σηκωνει μεγαλη κουβεντα αλλα η θεση μας ειναι δεδομενη και γνωστη.

Και οπως λοιπον καποιοι εξεφρασαν την αποψη τους ετσι εξεφρασα και γω την αποψη μου στο προηγουμενο μου σχολιο το οποιο αποφασισες να κατακρινεις με ζηλο και δειχνοντας υπερβολικα γρηγορα αντανακλαστικα κατι που ισως φανερωνει και μια μικρη εμπαθεια....Μπορει να κανω και λαθος....

Υ.Γ:Οταν λες να στειλουμε email τι ακριβως εννοεις,mail παραπονων?Γιατι κατα τ αλλα η επικοινωνια μας με τους RFU ειναι τακτικη κατι που προυποθετει και μεγαλη ανταλλαγη emails.Αν εννοεις email παραπονων θα σου ζητουσα να μου καταδειξεις την μεγαλη διαφορα αυτη που χωριζει ενα ιντερνετικο γραμμα απο ενα ιντερνετικο σχολιο γιατι δεν καταλαβαινω τι θες να πεις.Οπως δεν καταλαβαινω με πιο κριτηριο με αποκαλεσες πελατη-θεατη,με ξερεις απο παλια η μηπως ανεφερα κατι στο προηγουμενο μου σχολιο που φανερωνει κατι τετοιο.Για ριξε παλι μια ματια καλυτερη στο σχολιο....

Καποιος απο Α.Ζ που σιχαθηκε τους εμπαθεις και που σιγουρα δεν ειναι πελατης-θεατης είπε...

Και κατι που ξεχασα ,το σχολιο για τη no politica σταση θα ηταν το ιδιο και για οποιουσδηποτε αλλους το εξεφραζαν ανεξαρτητα απο τις συμπαθειες ή αντιπαθειες μας.Ασε που νομιζω οτι η no politica αποψη εκφραστηκε και απο αλλη οπαδικη ομαδοποιηση που πηρε μερος στο φεστιβαλ.
Καταλαβες ανωνυμε που σιχαθηκες κτλ κτλ??

ένας που σιχάθηκε τους ανώνυμους,τους ξερόλες και τους πελάτες-θεατές είπε...

Αν όλοι σας αποφεύγατε τέτοια ξυπνητζίδικα σχόλια,θα ήταν πολύ σωστότερο.

Αν έχεις την μύγα του πελάτη θεατή δεν φταίω εγώ.
Δεν απάντησα μόνο σε σένα πάντως,αλλά στο ξυπνοπούλι που έγραψε για το πιτσιρικά.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Βικ. από Περιστέρι είπε...

Καταρχήν δεν θα ασχοληθώ με κάποιες από τις μεταξύ σας κόντρες που έχετε γράψει παραπάνω.
Αλλά θα πρέπει να αναφερθώ σε κάποια που αφορούν τους radical. Σίγουρα υπάρχουν πιτσιρίκια που καταλαβαίνουν και νομίζω ότι όποιος ασχολείται ξέρει, και ξέρει και τι δουλειά έχει αυτό.
Δεύτερο σίγουρα κανείς μα κανείς δεν μπορεί να διαφυλάξει κανέναν τέσσερα στενά πιο μακριά από εκεί που γίνεται μια εκδήλωση. εκτός αν ξέρετε να πείτε μια για παράδειγμα. όσο για αυτόν που τον ενόχλησε το σχόλιο απλά δεν θα πρέπει να ασχολείται με το τι λένε οι radical, αφού είναι φανερό ότι άλλες είναι οι επιλογές του και οι απόψεις του.Αν και είναι σίγουρο ότι τον ενόχλησε το σχόλιο. Τώρα για την κουβέντα την υποτιμήσαμε λόγω ώρας εννοείται, γιατί ήταν επιλογή στην κουβέντα να έρθει όποιος ασχολείται και όχι κόσμος που θα ερχόταν απλά να ακούσει και εκεί φάνηκε τελικά ποιος θέλει να συζητήσει.
Όσο για το τι ειπώθηε σίγουρα δεν είναι εύκολο να μεταφερθεί μια κουβέντα σε ένα μικρό και μετριοπαθές κείμενο.
Αυτά τα ολίγα

1 radical Green είπε...

Εν μέσω καύσωνα είναι δύσκολο να επικοινωνήσεις ψύχραιμα.

Το ανώνυμο σχόλιο που μετακινήθηκε ήταν αυτό που μετά υπογράφτηκε από τον Βικ. από Περιστέρι.
Όσοι απαντάμε κι είμαστε Radical κάπως έτσι θα το κάνουμε.

Κατά τα άλλα,ευχαριστούμε για τα σχόλια- θετικά κι αρνητικά. Είναι αλήθεια πως όσο περνάει ο καιρός,ο Α' πληθυντικός ("εμείς" τάδε) που χρησιμοποιούν φίλοι,κοντινοί μας κτλ μας χαροποιεί.Όπως μας χαροποίησε π.χ. που μαζεύτηκαν πολλά από τα σκουπίδια από συγκεκριμένο παρεάκι (από Εξάρχεια).Οι υπόλοιποι,στην καλύτερη των περιπτώσεων να τα πέταξαν σε σακούλες.

Πολλά ακούστηκαν,αλλά και γράφτηκαν σε Φόρουμ όπως μάθαμε (δίχως οι διαχειριστικές τους ομάδες να έρθουν σ' επαφή μαζί μας) για δυο ατυχή συμβάντα.
Να κουβεντιάσουμε για το ένα,αλλά θέλαμε να πιστέψουμε πως εν μέσω κρίσης και κοινωνικής κινητοποίησης,κάποιοι δεν θ΄ασχολιούνταν με παλαιές τύπου κάφρικες πρακτικές,διαψευστήκαμε.

Κατά τα άλλα,όταν γράψουμε κάποιο ρεζουμέ για κάποια κουβέντα μας το κάνουμε μέσω έντυπου λόγου,πάντως στην ανάρτησή μας για την κουβέντα που δε νομίζω πως την "υποτιμήσαμε" κι ας την βάλαμε σε ώρα που συνήθως είναι ώρα γηπέδου (αλλά ξεχάσαμε,πως με την τηλεόραση όλα γίνονται πιο μετά),δεν μπήκε στον κόπο κανείς να γράψει εντυπώσεις,οπότε τί άλλο να κάνουμε εμείς;

Χαίρεται και χαίρεστε!

υ.γ. εννοείται πως τέτοιες κουβέντες δεν ανοίγονται σε ιστολόγια και με μικρά σχόλια.
Ζητάμε τα email σας...

Nemesis Knox είπε...

Παντως, εμεις απο σκυλες εξαρχειων σας ευχαριστουμε κ για την ωραια ατμοσφαιρα κ την ορθη οργανωση του φεστιβαλ.
Και πιστευω οποιος ηρθε στο φεστ για να κραξει ομαδες ή οπαδους (π.χ. επειδη ειναι κοριτσια, απ'την επαρχια, οτι αλλο) ή απλα για να δειξει ποσο μακγας ειναι, ε, τοτε δεν ειχε ιδεα ουτε τι ειδους φεστιβαλ ηταν, ουτε τι θα πει πραγματικα οπαδικη κουλτουρα.
Οποτε σας ευχαριστουμε που καταφεραμε συλλογικα να ισοπεδωσουμε καποια κλισε, καποιους μυθους, καποιες φημες, καποια ατυχα συμβαντα.
Και του χρονου, εγω παντως θα κατεβω να παιξω
Λυδια- Σκυλες Εξαρχειων

αγαπούλας είπε...

Σσσσσ ησυχία!
Οι RFU ξεκουράζονται και παραθερίζουν

bik per είπε...

δεν υπαρχει ακομα ξεκουραση ασε που πολυ συντομα θα εχουμε πολλα θςματακια,με τα οποια θα χασουμε τον υπνο μας. αν καταλαβαινεις..

αλέξης κούγιας είπε...

Κάποια παραδείγματα: Κάποιοι Ηρακλειδείς ήθελαν τον Αγαπούλα σαν τρελοί. Οι Βολιώτες δεν έχουν γράψει ακόμα κουβέντα για τη στάση τους απέναντι στον κυρ-Αχιλλέα. Οι Ολυμπιακοί πως να αισθάνονται άραγε για αυτούς που πήγαν Κόρινθο για τον πρόεδρα; Οι Παναθηναϊκοί έχουν τη διοίκηση να τους τη λέει για τις κροτίδες στο φιλικό.

Και πιο γενικά: Οι μισές ομάδες έχουν δώσει πλαστά χάρτια και έπεσαν χωρίς ποτέ να μάθουμε τι λένε οι οπαδοί τους για αυτή την κατάσταση. Και οι άλλες μισές είναι μπλεγμένες στα στημένα.

Κατα τ' άλλα, οι RFU μας φταίνε που ξεκουράζονται και παραθερίζουν... Μήπως ξέχασες το φάρμακό σου "αγαπούλα";

Ελα μωρη αρρωστια! είπε...

Μερικα θεματάκια.

Πρωτα απ ολα προσκυνουμε το φεστιβαλ για ακομα μια χρονια κι ευχαριστουμε οσους το 'έτρεξαν' αλλα και οσους εβαλαν ενα χερακι 'αυτοοργανωμενα' την ωρα δλδ που αυτο διεξάγονταν.
Κι επειδη ακριβώς το αγαπάμε το ολο εγχείρημα , γι αυτο και ακριβως το λογο επισημαίνουμε.

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ MACHILA ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ.

1. Καποιοι ηρθαν στο λοφο (ειδαν και απηλθαν) για να την πουν σε αλλους οπαδους και να δειξουν ποιοι ειναι τα αφεντικα και ποιοι κανουν κουμαντο στην περιοχη.

2. Καποιοι αλλοι εσπαγαν πλακιτσα με τις γυναικειες και μεικτες ομαδες.

3. Καποιοι αλλοι κατεβασαν ομαδες με μοναδικο σκοπο να 'παρουν την κουπα' και συμπεριφερονταν λες και παιζουν στη σουπερ λιγκ κι ακομα παραπάνω, αν και ικανοτητες τους τελικα ήταν μονο για μπεκατσες (αστειο).

Η πρωτη αναφορα έχει να κανει με καποιους που ψειρισαν μπλουζες και προπηλακισαν εναν οπαδο του αρη κι εναν απ τα γιαννενα νομιζω. Ακουστηκε οτι ηταν οι 'αεκτζηδες' οποτε αν τετοιες συμπεριφορες δεν τους αφορουν ας βγουν να τις καταδικασουν. Δεν εχει σημασια ομως ποιοι ηταν αλλα το οτι οποιοσδηποτε θελει να το παιζει 'αφεντικο στην περιοχη του' δεν διαφερει σε τιποτα απο την ευρυτερη εννοια του ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ και τον οποιοδηποτε ΚΑΦΡΟ-ΦΑΣΙΣΤΑ υπερασπιζεται χωρικες διαχωριστικες γραμμες, χαρασει συνορα, γκεττο και ασσυμετρα- εξουσιαστικα, ασκει οποιαδηποτε βια σε καποιον που θεωρει Αλλο και Διαφορετικο.

Η δευτερη αναφορα προφανως και αφορα ομοφοβικα υποκειμενα που σπανε ανωριμη πλακα ακομα με ο,τι εσπαγαν και οταν πηγαιναν δευτερα δημοτικου δλδ με τον χοντρο της ταξης, το γκει, τον αναπηρο, το κοριτσι που προσπαθει να παιξει ποδοσφαιρο. Αυτο το ειδους της Machilas ειναι η κλασσικη ελληναραδικη λαικη ματσιλα που μας εχει κανει να λεμε 'Ελληνες ειστε και φαινεστε'.

Η τριτη αναφορα έχει να κανει τις ομαδες που αποτελουνταν απο ποδοσφαιριστες του αστερα εξαρχειων (κυριως αυτη που έχασε στον τελικο).

Τα τυπακια μου θυμισαν μια κακκιστη βερσιον της ομαδας μπασκετ του αιγαλαιω που ειχε κατεβει την πρωτη χρονια κι ευτυχως τοτε, οπως και φετος ο κοσμος τους εκραξε γιατι το μονο που τους ενδιεφερε ηταν η νικη αντιγραφοντας κακεκτυπα τις πιο αθλιες των συμπεριφορων των επαγγελματιων ποδοσφαιριστων. Η κερκιδα του φεστιβαλ και η κερκιδα της ιδιας της ομαδας του αστερα εξαρχειων δεν εκφραζεται απο τετοιες επαγγελματικου τυπου συμπεριφορες και θα προτιμουσαμε ολοι να μην ξανακατεβασουν ομαδα (παιζουν ολο το χρονο, ας παιξει και κανεις αλλος - ασε που δεν παιζουν αλλα μαχονται.).

γνωστός γνωστότατος είπε...

Kαταρχήν είναι θετικό,που τέλη Ιούλη υπάρχουν παντός τύπου παρεμβάσεις...

Κατά δεύτερον, δεν ψειρίστηκαν μπλούζες! Ούτε μία,για να είμαστε ακριβείς.
Κατά τρίτον,μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν ως προς την προέλευση των ατόμων που έκαναν τις όποιες μαλακίες και μάλιστα καλό είναι ν΄αποφεύγονται τέτοιες εικασίες,κυρίως ως προς την Γεωγραφική τους Προσέλευση (αυτό επειδή κάποιοι εκείνη την ώρα προσπάθησαν να επιλύσουν "χρόνιες διαφορές" πάνω στην πλάτη του φεστιβάλ).

Κατά τέταρτον,το θέμα γύρω από την ομοφοβία και τον σεξισμό,είναι ζητήματα που για να τ΄αγγίξουμε δεν χρειάζονται ούτε καν 200 φεστιβάλ (κάτι ανάλογο είχε γίνει π.χ. στο MONDIALLI ANTIRAZISTI πριν 2 χρόνια που το είχε ως πρωτεύον ζήτημα),αλλά παρέμβαση στην όποια καθημερινότητα.Αλλά εδώ τρέχουν άλλα θέματα,πώς να γίνει η όποια παρέμβαση;
Κατά πέμπτον,το τρίτο αγωνιστικό ζήτημα δεν λύνεται με συστάσεις ή με προτροπές.Λύνεται με απευθείας διάλογο...
Κατά έκτον,καλά τα χειροκροτήματα προς τους βοηθούντες,αλλά ένα γαμημένο κράξιμο προς όσους πέταγαν σκουπίδια,όσους έπαιζαν "μπαλίτσα" την ώρα που άλλοι αγωνιζόντουσαν (και ζήταγαν και τα ρέστα...),σε όσους τσουλασάριζαν ανάμεσα σε καλώδια σε λίγα τετραγωνικά στην συναυλία είναι προφανώς "ταμπού" για ανθρώπους που κυκλοφοράνε εις τα πέριξ των Εξαρχείων.

υ.γ.
το ότι το "οργανωμένο συνδεσμιακό κίνημα" έχει σιωπήσει,δεν σημαίνει πως ψάχνουμε για συγχωροχάρτια ως προς την πιθανή μας σιωπή,εξάλλου καλό είναι να πέσει ο κουρχνιαχτός.

FC St. Pauli Athen Klub είπε...

Καλησπερα σε ολους/ες ,

Καταρχην μπραβο στα παιδια που τρεξανε για το Φεστιβαλ κ φετος και ειχε και την αναμενομενη επιτυχια ...

Θα συμφωνησω με τον προλαλησαντα "!Ελα μωρη αρρωστια" , οσων αφορα το θεμα για τις γυναικειες ομαδες , το θεμα της κουπας που μερικοι παιζανε λες κ θα περναν καποιο βραβειο... και τους καγκουρες που σκασανε στον λοφο για την σκλυλισια επιδειξη μαγκιας της περιοχης τους...

Οπως και για τον φιλο απο ΠΑΣ για το πεσιμο απο γνωστους καγκουρες της περιοχης...

Επισης το αλλο αρνητικο ηταν οι ωρες διεξαγωγης αγωνων μεσα στο μεσημερι... Παιδες να το λαβετε υποψιν διοτι πραγματικα , ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ!!

Οπως και να εχει , κραταμε τα θετικα που ηταν περισσοτερα και γουσταρουμε ... Μπραβο στα παιδια για αλλη μια φορα...

Τα λεμε στην επομενη κουβεντα-διοργανωση-Φεστιβαλ κ.τ.λ.

Γιωργος , St. Pauli Athen Klub

Ανώνυμος είπε...

μπραβο ρε παιδια. πολυ καλη δουλεια. πιστευω γενικα ειναι θετικο να υπαρχει κοσμος του γηπεδου πολιτικοποιημενος και να υπαρχει και ενας λογος σε κοσμο που πηγαινει στο γηπεδο και στην καθημαρινοτητα του αντιμετωπιζει τα ιδια προβληματα με εμας, μας και υπαρξει πολιτικοποιηση ..

γνωστός γνωστότατος είπε...

Kι όμως είμαι ακόμη εδώ...

Οι ¨γνωστοί κάγκουρες της περιοχής¨ από πού προκύπτουν;
Διότι κάποια θέματα είπαμε,να μην εικάζονται και ΒΑΣΙΚΑ να μην γίνεται σπέκουλα.

Κατά τα άλλα,αγώνες καταμεσήμερο όπως π.χ. πήγαν να γίνουν στο 1ο Φεστιβάλ ευτυχώς αποφεύχθηκαν,υπό την έννοια πως μετά τις 16:30-16:45 ξεκίνησαν οι αγώνες.Εδώ καλά καλά καταγορηθήκαμε πως "κόψαμε" ομάδες,φανταστείτε να συμμετείχαν εκεί πέρα 64 και 32 πότε θα παίζανε!

Αυτά τα ολίγα εντελώς διευκρινιστικά

FC St. Pauli Athen Klub είπε...

Φιλτατε δεν έβαλα " " γύρω από τις λεξεις κ με παρεξηγησες.. Δεν πρόκειται για σπέκουλα , είναι τα γνωστά καλόπαιδα που φέρνουν βόλτες σε κάθε γειτονιά μήπως κ βρούνε κάποιον με σκοπό να του την πέσουν..Έχουμε πήξει απο δάυτους ..Τώρα αν κάποιος γνωρίζει συγκεκριμένα καλό θα είναι να αναφερθεί!

Για τους αγώνες είναι θέμα δικό σας πώς θα το χειριστείτε , εμείς σαν συμμετέχοντες θέλαμε να εκφρασουμε ότι είναι δύσκολη η διεξαγωγή εκείνες τις ώρες .

Φιλικα!

Γιώργος

i είπε...

οποιοι περιμενουν για να ψυρισουν ή να την πουν σε καποιον αντιπαλο οπαδο περιμενει τα φεστιβαλ τοτε ειναι μυρωδιας μεγαλος..δηλ εμεις που καθησαμε διπλα διπλα με τους παναιτωλικους επρεπε να σφαχτουμε??στο δρομο και εκτος κανουμε οτι θελουμε,εκει μεσα ομως ειμαστε ενα για ενα σκοπο..δεν ειμαστε ουτε αναρχικοι ουτε φασιστες..ΟΠΑΔΟΙ ΝΑΙ!!
Απλα ενα μπραβο στα παιδια και χαιρετισμους στους ιλισιακους,πατρινους...