RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

"Ποδόσφαιρο και Κοινωνικά Κινήματα" στο Ηράκλειο Κρήτης

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και ομιλητής, ένας διδάκτορας του πανεπιστημίου, και ένας δημοσιογράφος, που τώρα είναι στο νόβασπορτς εφεμ ιδιοκτησίας χελάκη, καλό χαρτί του κόκκαλη.
ξεφτίλα.

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνω τι εννοείς και θα συμφωνήσω εν μέρει αλλά σίγουρα δεν είναι ξεφτίλα, καθώς:

α) Το ότι κάποιος είναι καθηγητής Πανεπιστημίου δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει λόγο πάνω στο ποδόσφαιρο. Και ο συγκεκριμένος έχει γράψει και βιβλίο για τον Εργοτέλη (αν δεν κάνω λάθος) και γενικά το κατέχει το άθλημα. Δεν είναι άμπαλος.

β) Ο Ελευθεράτος πάλι μπορεί να δουλεύει για τον βόθρο της Καλλιθέας αλλά αποτελεί όαση μέσα στο συγκεκριμένο επάγγλεμα του αθλητικογράφου. Έχει και δικό του blog (aristero extreme νομίζω) όπου μπορείς να τον κρίνεις καλύτερα. Το ότι δουλεύει στο νόβα δεν σημαίνει ότι στηρίζει και τον Κόκκαλη.


Σίγουρα το καλύτερο θα ήταν να κάνουμε τέτοιες εκδηλώσεις εμείς οι ίδιοι οι οπαδοί. Καλή λοιπόν η κριτική αλλά ιδού η Ρόδος...

Ανώνυμος είπε...

ο ζαιμάκης ειναι συγγραφέας του βιβλίου εργοτέλης 1929-2009 με αναφορές στον αντιδικτατορικό αγώνα στο εαμ και στην επον οσο για τον ελευθεράτο θυμάμαι χαρακτηριστικα θυμαμαι ραδιοφωνικές εκπομπές του να παρατάει τα αθλητικά θέματα και να ασχολείται με κοινωνικά π.χ αρθρο 16 η δεκέμβρης παίρνωντας πάντα το μέρος των αγωνιστών. επειδή μάλλον εισαι ψιλοάσχετος με τους τύπυς καλό θα ταν να το ψάξεις λίγο και να μην εκμηδενίζεις μια εκδλήλωση στην επαρχία που πρεσβεύει ακριβώς αυτο που περνάνε σαν μήνυμα οι rfu και θα κάνει κάποιους οπαδους να σκεφτούν πιο κριτικά.

Ανώνυμος είπε...

συγγνώμη παιδιά μια χαρά έψαξα, και ειλικρινά οι αριστεροί ψάλτες του συστήματος θα έπρεπε κάποτε να σταματήσουν να μιλάνε για κινήματα και να τους θεωρούμε και αυθεντίες.
Άντε και στην επόμενη ο Λαζόπουλος, ή έστω ο χάρυ κλην που ήταν και ποδοσφαιράνρθωπος ένα φεγγάρι.
πάντως φίλε μπήκα λίγο στο μπλογκ που μου πρότεινες και παρ' ολίγον να ξεράσω με τόσο ΚΚΕ

bhoy είπε...

1/το blog που γράφτηκε ΔΕΝ είναι του Ελευθεράτου

2/σίγουρα δεν προβάλλει το ΚΚΕ,άρα εσύ αρχικέ ανώνυμε είσαι ΑΜΠΑΛΟΣ αγόρι μου,άντε αλλού να παίξεις,τραγούδα κανά συνθηματάκι και γράψε καμιά μαλακιούλα σε κανά foroum

3/το ότι κάποιος είναι προλετάριος,δεν σημαίνει πως θα του φταίνε άλλες κοινωνικές ("προνομιούχες" τάχα) ομάδες,αυτά τα λέγαν κάτι παράκμες του Oi

4/έχεις ήδη μαγαρίσει την ανάρτηση,ευελπιστώ πως δεν θα την παρακμάσεις

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλη η εκδήλωση με παρευρισκόμενους οπαδους πολλών ομάδων. ο Ζαιμάκης με μια αναφορά στα ιστορικά κινήματα και πως η αριστερα προσπάθησε να οικοδομήσει ομάδες με έναν άλλο τρόπο σκέψης πάνω στον αθλητισμό(π.χ Εργοτέλης) και αναφορά στα τωρινα κινήματα οπαδών με αναφορα στους rfu και διάφορες εξέδρες ανα τον κόσμο(π.χ λιβόρνο,σεντ παουλι) που αντιτάσσοναται στο κατεστημένο που μας θέλει κερκίδα χωρις άποψη και όπου υπάρχει,να ναι ακροδεξιά.Ο Ελευθεράτος αναφερόμενος σε διάφορα παιχνίδια της εξουσίας και των ΠΑΕ σε βάρους του λαού εξέφρασε την αντίθεση του στην αντίληψη πολλών ανθρώπων της αριστεράς οτι το ποδόσφαιρο είναι το οπιο του λαού λέγωντας οτι αναλόγως την κοινωνικη κατάσταση οι κερκίδες μπορούν να πάρουν εκφραση διαμαρτυρίας εναντια στο κοινωνικο αυτο σύστημα. Παρων και η Δεσποινα Σκαλοχωρίτου η πρωτη γυναικα κομμουνιστρια πρόεδρος του Εργοτέλη που με την δράση της στιγμάτισε το αντιφασιστικό προφιλ και τους αγώνες του Εργοτέλη και της αριστεράς στο Ηράκλειο παρότι 83 χρονών γεμάτη όρεξη μίλησε για τα σύγχρονα και παλιότερα κινήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Παρον επίσης ήταν πολλοι οπαδοί του Εργοτέλη του Οφη και όλων των ομάδων που συμφώνησαν οτι η μαστιγα στον χώρο της κερκίδας είναι η βία μεταξυ των οπαδών τα ναρκωτικα και οι ακροδεξιές οργανώσεις που λυμαίνονται τους συνδέσμους και στοχός είναι παρα τα 90 λεπτα που τους χωρίζουν τα υπόλοιπα να ειναι ενωμένοι ενάντια σε αυτα τα φαινόμενα.

Radical Fans United είπε...

Mια λειτουργική παρατήρηση

Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας,σας ζητιέται να επιλέξετε "ταυτότητα".Δεν χρειάζεται να έχετε λογαρισμό στην Google,μπορείτε να επιλέξετε κι ένα Όνομα δίχως να βάλετε κάποια διεύθυνση url,έτσι ώστε να γνωρίζουμε κι εμείς ποιος είναι ποιος αντί να έχουμε 5 Ανώνυμους! Εύκολο και κατανοητό,πιστεύουμε.

Ευχαριστούμε