RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

"Αστεράκι φωτεινό, αν σε χάσω, θα χαθώ..." που λέει και το λαϊκό άσμα

Αντιγράφουμε από το exedrasports.gr:
 
Ο προγραμματισμένος για το το Σάββατο (5/2) αγώνας ανάμεσα στον Αρίωνα Πτολεμαϊδας και την Ζίτο Πρίλεπ της ΠΓΔΜ στο Λέχοβο Φλώρινας για τη φάση των «16» του Challenge Cup Γυναικών δεν διεξήχθη.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΟΧΕ, «...κατά τη διάρκεια της χθεσινoβραδινής  (4/2) τεχνικής σύσκεψης, η ομάδα Ζίτο Πρίλεπ της ΠΓΔΜ παρουσίασε αγωνιστική φανέλα στην οποία εμφανιζόταν το αστέρι της Βεργίνας ως τμήμα του λογότυπου του εμπορικού της χορηγού. Στη συνέχεια το σωματείο Αρίωνας Πτολεμαΐδας και κατόπιν συνεννόησης με την ΟΧΕ κατέστησε σαφές στον Αυστριακό παρατηρητή του αγώνα κ. Μπουρζιβαλ ότι εφόσον δεν αλλάξουν οι φανέλες της ομάδας του Πριλεπ δεν θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι.
Η ομάδα της ΠΓΔΜ δεν δέχτηκε να αγωνιστεί με διαφορετική εμφάνιση. Ως εκ τούτου το προγραμματισμένος αγώνας για σήμερα (5/2)  δεν διεξήχθη, αφού στις ώρες που μεσολάβησαν δεν προέκυψε κάποια νέα εξέλιξη. Σημειώνεται ότι εδώ και τρεις εβδομάδες η ΟΧΕ ήταν σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, στην οποία είχε κάνει τις σχετικές επισημάνσεις αναφορικά με τον επικείμενο αγώνα επικαλούμενη και το ιστορικό με την ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών.

Μάλιστα η ΟΧΕ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να πάρει σαφή θέση για το θέμα και να υποχρεώσει την ομάδα της ΠΓΔΜ να αφαιρέσει από την φανέλα της το Ελληνικό εθνικό σύμβολο ενημερώνοντας για μια ακόμη φορά ότι Ελληνικές ομάδες δεν αγωνίζονται εφόσον δεν τηρούνται όλα όσα προβλέπονται από την ενδιάμεση συμφωνία Ελλάδος-ΠΓΔΜ. Τρεις ημέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα, η EHF ενημέρωσε την ΟΧΕ πως δεν μπορεί να υποχρεώσει την ομάδα του Πριλεπ να αλλάξει τις φανέλες της διότι, δεν υπάρχει στον κανονισμό της EHF σχετικό νομικό έρεισμα επισημαίνοντας ότι η διαφορά είναι πολιτική και όχι αθλητική».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ματς κατοχυρώθηκε υπέρ της Πρίλεπ και η ελληνική ομάδα αναμένεται να τιμωρηθεί με 10.000 ευρώ πρόστιμο και δύο χρόνια αποκλεισμό από κάθε διοργάνωση.

Μάγκες οι βόρειοι γείτονές μας! Αφού καλύπτονται νομικά από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ, φορούν τις φανέλες και μηδενίζουν τον αντίπαλο. Κερδισμένοι βαθμοί χωρίς ιδρώτα. Και τα δικά μας τα φιντάνια θα πληρώνουν τον πατριωτισμό τους με πρόστιμα και αποκλεισμούς. Πού να φανταστούν ότι οι άλλοι τους πιάνουν κορόιδο προβάλλοντας το δικό τους πατριωτισμό; Μάγκες οι βόρειοι γείτονές μας λέμε!

ΥΓ. Εδώ θα διαβάσετε το ιστορικό του Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών που επικαλέστηκαν οι υπεύθυνοι του Αρίωνα Πτολεμαϊδας.  

7 σχόλια:

bhoy είπε...

Αστειότητες...
Ως γνωστόν η (πγδ)Μακεδονία έχει πολύ καλύτερο handball από την Ελλάδα,κάτι που φαίνεται μια μια απλή αναζήτηση στο http://www.eurohandball.com/ & στα στιγμιότυπα του http://www.ehftv.com/.


Νέες ένδοξες στιγμές μας περιμένουν και στο ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ της Λιθουανίας τον Σεπτέμβρη.

Ανώνυμος είπε...

Πολιτική και αθλητισμός, μια ιστορία αγάπης και μίσους... Αλλα πάντα μαζί...

tre1926 είπε...

μαγκες ? δε νομιζω ...κουτοπονηροι και αυτοι. δεν ειναι θεμα πατριωτισμου. αλλα θεμα σεβασμου και Ιστοριας...

ΥΓ εγω που ειμαι Μακεδωνας πειραζει που αηδιαζω μεχρι εμετου και με τους ελληνες και με τους σκοπιανους...ρεζιλικια και οι 2 τους ...

Ανώνυμος είπε...

Εσυ που εισαι μακεδονας (και οχι μακεδωνας) καλο θα ηταν να γνωριζες οτι απο πολυ παλαιων χρονων η μακεδονια επιανε και προς γιουγκοσλαβια μερια με αυτοχθονο πληθυσμο τοσο ελληνοφωνο οσο και σλαβοφωνο σε ολη τη περιφερεια της.Οποτε θα ηταν πιο λογικο αν μιλουσαμε με γεωγραφικους ορους να χρησιμοποιουσαμε τις λεξεις (ελληνικη) μακεδονια και σλαβομακεδονια.Ειναι κατι οπως η βορεια ηπειρος και η ηπειρος.Η 1η ανεκαθεν ειχε πληθυσμο τοσο αλβανικο οσο και ελληνικο και η 2η κυριως ελληνικο αλλα και αλλον με αλβανικες/αρβανιτικες καταβολες.Η 1η ανηκει γεωγραφικα στην αλβανια και η 2η στην ελλαδα.
Κατα τ αλλα θα συμφωνησω μαζι σου μιας και εγω θεωρω τουλαχιστον γελοιους τοσο τους ελληνες μακεδονες οσο και τους σλαβους μακεδονες (η σκοπιανους αν προτιμας) μιας και τυφλωμενοι απο τον υπερμετρο πατριωτισμο και εθνικισμο τους αψιμαχουν για το ποιος θα οικοιοποιηθει τον αρχαιο ιμπεριαλιστη σφαγεα αλεξανδρο και διαφορα πατριωτικα/εθνικα συμβολα οπως το αστερι της βεργινας πχ.
Και σιγουρα εμπιστευομαι τη κριση του bhoy που αναφρει οτι οι βορειοι γειτονες το κατεχουν καλυτερα το αθλημα.
υ.γ:Αληθεια ποτε ηταν οταν το παπαστρατειο (αν δε κανω λαθος) στον πειραια ειχε κατακλυστει απο σιστες και χρυσαυγιτες σε παιχνιδι βολευ(ισως?) μεταξυ ελλαδας και φυρομ??
Καποιος απο Α.Ζ
Αγρινιο

tre1926 είπε...

λες να μην γνωριζω για τους σλαβοφωνους??? η παπουδες μου ακομα τα μιλανε ....

Radical Fans United είπε...

Το "κουτοπόνηροι" γράφτηκε εν είδει αστεϊσμού και όχι σοβαρού σχολίου. Σαν μια άλλη πτυχή που μπορεί να μην ισχύει πλήρως αλλά σίγουρα παίζει ρόλο.

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα ασχοληθούν από εδώ και επισταμένα με ένα τέτοιο θέμα. Άλλωστε και εμείς σιχαινόμαστε και τους μεν ηλίθιους και τους δε.

tre είπε...

το ξερω radical .δε το παρεξηγησα. απλα εκανα ενα σχολιασμο