RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Celtic Fans Against the British Army!

Αναδημοσιεύουμε από την αθλητική στήλη "Κοράκι σφύρα το" της εφημερίδας "ΚΟΝΤΡΑ":


Ένα μεγαλοπρεπές και σαφέστατο αντιπολεμικό μήνυμα έστειλαν οι οπαδοί της Σέλτικ, με το πανό που σήκωσαν στο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Αμπερντίν {σημείωση δικιά μας, ο αγώνας έγινε στις 06/11/10 και η Σέλτικ διέλυσε την παραπαίουσα Αμπερντίν με 9-0!!!}.  «Οι πράξεις σας θα ντρόπιαζαν ακόμα και το διάβολο στην κόλαση. Ιρλανδία, Ιράκ, Αφγανιστάν. Δεν θέλουμε ματωμένες παπαρούνες στα χέρια μας», ήταν το σύνθημα του πανό και απευθυνόταν στην «Poppy appeal», μία οργάνωση που έχει στόχο την οικονομική υποστήριξη των στρατιωτών και έχει για σήμα της την παπαρούνα. Το σήμα αυτής της οργάνωσης το έχουν βάλει στη φανέλα τους αρκετές αγγλικές ομάδες με σκοπό την υποστήριξη των στρατιωτών. Η διοίκηση της Σέλτικ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά συγγνώμη απ’ όσους προσβλήθηκαν από το πανό που σήκωσαν οι οπαδοί της ομάδας. Παρά την προσπάθεια της διοίκησης, όμως, να υποβαθμίσει το γεγονός, κάνοντας λόγω για «μερικούς» οπαδούς, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Το μήνυμα ήταν γραμμένο σε έξι επιμέρους πανό και οι οπαδοί που τα κρατούσαν ήταν διασκορπισμένοι σχεδόν σε ολόκληρη τη θύρα. Οσοι είμαστε φίλα προσκείμενοι στην εγγλέζικη ποδοσφαιρική σχολή έχουμε πλέον ένα ακόμη επιχείρημα υπέρ της επιλογής μας.

Ολόκληρο το άρθρο (καθώς και άλλα παλαιότερα και άκρως ενδιαφέροντα αθλητικά άρθρα) μπορείτε να το βρείτε εδώ

Υ.Γ. Για το Ιράκ και το Αφγανιστάν ξέρει όλος ο κόσμος τι παραμύθια πουλούσαν για να εισβάλλουν και να τα ισοπεδώσουν. Επομένως, η αντίδραση οποιουδήποτε είναι λογική. Ωστόσο, οι Κέλτες δεν έμειναν μόνο σε αυτό αλλά πήραν σαφή θέση και για τα όσα συμβαίνουν στην Ιρλανδία εδώ και πάρα πολλά χρόνια με ευθύνη του αγγλικού/βρετανικού στρατού.
Όπως αναφέρουν  και οι ίδιοι οι οπαδοί της Σέλτικ :
"[...] Αυτό το συναίσθημα είναι ακόμα πολύ δυνατό στη Σέλτικ, ότι είμαστε μια ομάδα της εργατικής τάξης που ιδρύθηκε από Ιρλανδούς μετανάστες των οποίων οι γιοι, οι κόρες και τα εγγόνια έπρεπε ¨να φάνε σκατά¨ για να επιβιώσουν [...]" {απόσπασμα από τη συνέντευξη του fanzine "Tiochfaidh Ar La" στην εφημερίδα "Class War", στα ελληνικά έχει μεταφραστεί και δημοσιευτεί στο 1o τεύχος του περιοδικού "HUMBA!" }

1 σχόλιο:

HLIASHXc21rR είπε...

ETSI METRA ENA OPADIKO KOMMATI..OI OPADOI TIS CELTIC APODIKSAN KSANA OTI DN EINE K AUTOI PROBATA T SYSTHMATOS