RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ 21ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ...

1. Προς το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας διαβάσαμε την παρακάτω είδηση: "Big Brother στο γήπεδο του Θρασύβουλου για αποφυγή επεισοδίων Σύστημα ηλεκτρονικής εποπτείας με κάμερες και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης θα λειτουργεί από την ερχόμενη Κυριακή στο δημοτικό γήπεδο της Φυλής όπου θα γίνει ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Θρασύβουλος - ΟΦΗ. Το σύστημα αυτό εντάσσεται στα γενικότερα μέτρα που έχουν αποφασίσει οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Πολιτισμού και Δημόσιας Τάξης και αποσκοπεί στον εντοπισμό δραστών που προκαλούν βίαια επεισόδια σε αθλητικές συναντήσεις." Μήπως οι "υπεύθυνοι" γνώριζαν για το σκάνδαλο που έγινε στη Φυλή στο συγκεκριμένο αγώνα και προετοιμάστηκαν για τυχόν επεισόδια; Γιατί οι αποφάσεις του διαιτητή ήταν τέτοιες που αν ο Θρασύβουλος είχε κόσμο και δη οργανωμένο δικαιολογημένα ίσως και να ρίχνανε καμιά "ψιλή". Αλλά για την ηγεσία του υπουργείου και τους αθλητικούς παράγοντες το πρόβλημα είναι η βία των οπαδών... Η βία των προέδρων, των διαιτητών, των αποφάσεών τους (πρέπει να) είναι καλοδεχούμενη... μάλιστα... 2. Τα παρακάτω συνέβησαν το Σάββατο στον αγώνα Αστερας Τρίπολης-Πανσερραϊκός, και ανακοινώθηκαν από το σύνδεσμο οπαδών της ομάδας των Σερρών Che Guevara Club:

Η εκδρομή του Club ήταν γνωστό εδώ και μέρες ότι θα πραγματοποιηθεί, ιστοσελίδες και εφημερίδες αναπαρήγαγαν την είδηση αρκετές φορές και μάλιστα σε ορισμένα δημοσιεύματα αναφερόταν και ο πιθανός αριθμός των εισιτηρίων που θα δινόταν για την κάλυψη των αναγκών των Σερραίων εκδρομέων.

Η διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που είχαν πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας σε ένα ματς που το μισό γήπεδο είχε καταληφθεί απο φιλάθλους του Ολυμπιακού, αποφάσισε να μην ξαναδώσει εισιτήρια σε οργανωμένους εκδρομείς των φιλοξενούμενων ομάδων. Αυτό έχει κάποια βάση και λογική, αλλά 1)όταν στον πρώτο γύρο έχεις τύχει της καλύτερης φιλοξενίας και σου έχει παραχωρηθεί μισό πέταλο χωρητικότητας 1100 θέσεων για να τοποθετηθούν οι παίχτες της ομάδας νέων και οι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού φίλαθλοί σου, δε μπορείς να ανταποδίδεις έτσι τη φιλοξενία και 2)εφόσον η απόφαση να μη μπούνε φίλαθλοι των οργανωμένων στο γήπεδο ήταν ειλημμένη, η αστυνομία μπορούσε να σταματήσει την εκδρομή πολύ νωρίτερα (μάλλον να μην την αφήσει να ξεκινήσει). Αντίθετα, οι πληροφορίες λέγανε ότι θα βρεθεί ο τρόπος να παρακολουθήσουν οι οργανωμένοι φίλοι του Πανσερραϊκού το παιχνίδι. Παρόλα αυτά η αστυνομική δύναμη και η διοίκηση του Αστέρα αποφάσισαν να μπλοκάρουν το δρόμο προς το γήπεδο μόλις λίγα χιλιόμετρα πριν την Τρίπολη και ενώ η κύρια μάζα των εκδρομέων είχε ήδη συμπληρώσει 12 ώρες στο δρόμο...

Το θέατρο του παραλόγου ξεκίνησε όταν το πούλμαν σταματήθηκε σε δύο χωριά λίγο πριν την πόλη της Τρίπολης, με χαρακτηριστικά μεγάλη αστυνομική δύναμη να μην επιτρέπει τη συνέχιση της πορείας. Οι υπεύθυνοι των αστυνομικών επικοινωνούσαν συνεχώς με τη διοίκηση του Αστέρα, αλλά από τις 14.00 έως τις 15.30 είχαμε μια κατάσταση πλήρους αβεβαιότητας, κατά την οποία οι εκδρομείς πρώτα πληροφορούνταν ότι ίσως μπούνε στο γήπεδο και στη συνέχεια ότι μάλλον δε θα τους επιτραπεί η είσοδος. Τελικά η εντολή προς τις αστυνομικές δυνάμεις ήταν να μεταφέρουν τους εκδρομείς μέσα στην πόλη, αλλά μακριά από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αστέρα.

Αυτό έγινε, και οι Σερραίοι εκδρομείς στις 15.45 βρέθηκαν στο αντίθετο άκρο της πόλης της Τρίπολης από αυτό στο οποίο βρίσκεται το γήπεδο, με απαγόρευση της συνέχισης της πορείας του λεωφορείου. Κατά τη διάρκεια αυτής της αναμονής, πάλι είχαμε το ίδιο σκηνικό με συνεχή τηλεφωνήματα προς πάσα κατεύθυνση, που είχαν ως αποτέλεσμα απαντήσεις του στυλ: "δεν ξέρουμε αν θα σας αφήσουν να μπείτε", "γράψτε τα ονόματά σας σε μια λίστα και ίσως μπείτε" κτλ. Όταν η ώρα έφτασε 16.40 (5 λεπτά πριν την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα), κατέστη σαφές ότι όλο αυτό ήταν μια προσπάθεια μόνο και μόνο για να μη φτάσουμε στο γήπεδο εγκαίρως. Εκείνη τη στιγμή, 35 εκδρομείς πήραν την απόφαση να ξεκινήσουν με πορεία με τα πόδια προς το γήπεδο (φωνές και συνθήματα "ξύπνησαν" την πόλη). Μετά από αρκετά λεπτά, όταν έφτασαν στο γήπεδο, βρήκαν αρκετούς αστυνομικούς μπροστά στις θύρες που δεν επέτρεπαν την είσοδο. Ακολούθησαν λεκτικές διαμάχες για αρκετή ώρα μέχρι και τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, που συνεχίστηκαν και στην ανάπαυλα.

Με δεδομένο ότι οι φίλοι του Ηρακλή φιλοξενήθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου της Τρίπολης, μετά τα περιστατικά του αγώνα Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός, γίνεται καταφανές ότι η απόφαση για μη παρουσία οργανωμένων φιλάθλων της αντίπαλης ομάδας θα εφαρμόζεται όποτε κρίνεται συμφέρον. Το παιχνίδι σήμερα ήταν κρίσιμο για τον Αστέρα, όσο και για τον Πανσερραϊκό, και προφανώς κάποιοι έκριναν ότι έπρεπε να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να κατακτηθεί η πολύτιμη νίκη. Η παρουσία οργανωμένων φιλάθλων του Πανσερραϊκού σε μία έδρα που δε φημίζεται για το πάθος των γηπεδούχων οπαδών, ίσως άλλαζε τις συνθήκες στην ψυχολογία των παιχτών των δύο ομάδων. Η υποψία αυτή επιβεβαιώθηκε όταν τελικά άνοιξε η θύρα για τους Σερραίους. Αυτό έγινε ακριβώς ένα λεπτό μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος του Αστέρα Τρίπολης, που έδειξε να καθαρίζει το παιχνίδι. Μέχρι το τέλος της σεζόν, ο Αστέρας θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ, τον Άρη, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ και μένει να δούμε ποια αντιμετώπιση θα έχουν οι οπαδοί των συγκεκριμένων ομάδων.

Να τονίσουμε ότι ορισμένοι Σερραίοι (10-15) πρόλαβαν και μπήκαν στη λίστα και παρακολούθησαν το γήπεδο από μία κερκίδα των γηπεδούχων, ενώ επιτράπηκε η είσοδος και στην ομάδα νέων του Πανσερραϊκού. Τελικά μέσα στα 40(εκτός απο το λεωφορείο δεν επιτράπηκε η πρόσβαση και σε 1-2 ΙΧ Σερραίων) περίπου άτομα που δε μπόρεσαν να μπούνε πριν το 50ο λεπτό του αγώνα, συμπεριλαμβάνονταν άτομα μεγάλης ηλικίας, γυναικόπαιδα, άνθρωποι που πήραν άδειες από τις δουλειές τους για να βρεθούν στο πλευρό του Πανσερραϊκού, και όχι για να δεχθούν αυτήν τη μεταχείριση.

Το Che Guevara Club έχει δώσει δείγματα γραφής τόσο με τη φιλοξενία των αντιπάλων οπαδών(ιδιαίτερα των επαρχιακών ομάδων) στις Σέρρες, όσο και με την, απολύτως κόσμια και μονάχα υπέρ της ομάδας, παρουσία του στα εκτός έδρας παιχνίδια. Δυστυχώς, στη σημερινή προσπάθεια να μην πάει χαμένο το ταξίδι των εκδρομέων του Club και των παιδιών του Athens Club, μοναδικοί αρωγοί ήταν οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Αστέρα Τρίπολης (που ήρθαν από τη μέσα μεριά της κλειδωμένης πόρτας και ζητούσαν από τους υπεύθυνους της ομάδας τους να την ανοίξουν) και κανένας άλλος. Έτσι, ένα ταξίδι που διήρκησε πάνω από ένα 24ώρο είχε ως κερασάκι στην τούρτα, αντί για ένα ενενηντάλεπτο, κάτι λιγότερο από ένα ημίχρονο.

Ακόμα και στα λίγα λεπτά που οι Σερραίοι βρέθηκαν στη θύρα, κατάφεραν με τη φωνή τους να περάσουν το μήνυμα ότι ανεξαρτήτως εμποδίων πάσης φύσεως και χιλιομέτρων, θα είναι πάντα στο πλευρό της ομάδας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eleos. Sevasmo stous opadous!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΟΚ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΕΞΩ ΠΑΟΚΤΖΗΔΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

Ξερετε κατι?
Καλυτερα να ελεγαν στον συνδεσμο να μην ξεκινησει καν.Οχι να τους παν απο εδω και εκει.Και 12 ωρες ταξιδι.Βαλε και λεφτα.Δεν θα παρεις κατι να πιεις?Κατι να φας?Τσιγαρα?

Πολυ υπουλες κινησεις αυτες "ελα και θα δουμε τι θα γινει"...

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΑΛΑ!!!

ASTERAS TRIPOLIS -TIGERS- CLUB