RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

αξιοποίηση εμπειριών...

Διαβάζαμε πρόσφατα ένα βιβλίο στα αγγλικά με θέμα τις εμπειρίες ενός αμερικάνου ερευνητή - δημοσιογράφου που αποκόμισε από την επαφή του με τη γηπεδική κουλτούρα και τους οπαδούς στην Αγγλία τέλη 1970 αρχές 1980. Σε κάποιο σημείο αναφέρεται στην πρακτική μερίδας οπαδών, των περισσοτέρων ομάδων, να μετακινούνται από και πρός το γήπεδο τσάμπα - είτε εντός είτε εκτός έδρας, ακόμα περισσότερο - να μπαίνουν στα γήπεδα χωρίς εισητήριο και γενικώς να προσπαθούν συνεχώς να βρίσκουν τρόπους να τη βγάζουν "στο τσάμπα"! Με δεδομένο, την οικονομική κατάσταση στην Αγγλία εκείνη την εποχή (αρκετά δύσκολες εποχές κυρίως για τους νέους), και με δεδομένο πως τα έξοδα ήταν σίγουρα πολλά ειδικά για αυτούς τους οπαδούς που δεν έχαναν αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας, ε, τότε πολύ καλά έκαναν!!! Μήπως να δοκιμαστεί αυτή η πρακτική, όχι πως μεμονωμένα περιστατικά δεν υπάρχουν, πιο ευρέως στη σημερινή αθλητική πραγματικότητα η οποία κυριολεκτικά μας "γδύνει";

9 σχόλια:

GGabs είπε...

Ποιός είναι ο τίτλος κι ο συγγραφέαςτου βιβλίου;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ανώνυμος είπε...

το βιβλίο λέγεται "among the thugs" και ο συγγραφέας είναι ο bill buford.

GGabs είπε...

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο στο θέμα των τσαμπατζήδων στα γήπεδα είναι το:

'The Boys from the Mersey: The Story of Liverpool's Annie Road End Crew Football's First Clobbered-up Mob'
του 'Nicholas Allt'.

Bezmotivnik είπε...

έχει κυκλοφορήσει στη σαλονίκη ένα φυλλάδιο από μια "πρωτοβουλία οπαδών cutras ηρακλή" με πρακτικές συμβουλές για τζάμπα στέγαση φαί κλπ, αν δε το χετε μπορώ να το ανεβάσω κάπως αν σας ενδιαφερει..

Ανώνυμος είπε...

το φυλλάδιο αυτό από τη θεσσαλονικη είναι καλή περίπτωση, το είχα βρει και στην εκδήλωση των radicals το καλοκαίρι στη νομική.

Ανώνυμος είπε...

Αν νομίζετε ότι η απάντηση στα ακριβά εισιτήρια είναι το "τζάμπα movement", είστε βαθιά νυχτωμένοι! Ποιά είναι η απόδειξη; Μα το ίδιο το post σας! Αν είχε αποτέλεσμα κάτι τέτοιο, θα ήταν σήμερα οι τιμές στα εισιτήρια των Αγγλικών γηπέδων στα ύψη;

Παιδιά ξυπνήστε! Τα πράγματα είναι πολύ πιό δύσκολα απ' όσο νομίζετε. Και γι' αυτό χρειάζεται πολύ περισσότερη σκέψη από αυτήν που μέχρι στιγμής βάζετε! Δεν αρκεί να είστε radical. Πρέπει να γίνετε και πιό clever!

Radical Fans United είπε...

Ευχαριστούμε για την φιλοφρόνηση!
Αλλά εμείς απλώς προσπαθούμε να διακινούμε κάποιες πρακτικές και σκέψεις που πέφτουν στην αντίληψή μας...
Δεν είμαστε ούτε internet junkies,ούτε επαγγελματίες hooltras,ούτε δημοσιογράφοι ώστε να έχουμε και πληθώρα πηγών,αλλά κυρίως,πληθώρα χρόνου.
Έχουμε email ώστε να δεχόμαστε και παρατηρήσεις και κείμενα και δημοσιοποίηση δράσεων.Στην τελική προσπαθούμε να βάλλουμε το λίθ μας για το χτίσιμο μας δικτύωσης σε όλη την Ελλάδα με άτομα,παρέες,μειοψηφίες,συνδέσμους με ανάλογη λογική με εμάς,αλλά για να πούμε την αλήθεια μόνο φιλοφρονήσεις παντός τύπου δεχόμαστε ακι ξυπνητζήδικια σχόλια.
Στήσαμε εκδήλωση κι αντί να έρθουν όλοι αυτοί να τοποθετηθούνε,κοίταζαν το διπλανό με μισό μάτι...


Υ.Γ.στις συναυλίες πάντως,το πιο απτελεσματικό μέσο εισόδου σ ακριβές συναυλίες παραμένει το ντου,είτε μαζικά είτε παρείστικα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί Radical Fans United,


Δεν θα κάνετε τίποτα από αυτά που ονειρευόσαστε αν δεν μάθετε να ξεχωρίζετε τους φίλους σας από τους εχθρούς. Κι εγώ, είμαι το πρώτο, όχι το δεύτερο! Ούτε "φιλοφρονήσεις" όπως τις εννοείτε έχω πρόθεση να σας κάνω, ούτε να "πουλήσω εξυπνάδα". Προσπαθώ να βοηθήσω. Αν είμαι ανεπιθύμητος, πείτε το καθαρά και θα "εξαφανιστώ" την επόμενη στιγμή!


Φιλικά.

Radical Fans United είπε...

Αγαπητέ lonesome (γιατί όμως μοναχός;),εμείς απλά θα θέλαμε να επισημάνεις την δικιά σου σκέψη για το ζήτημα που θέτεις.Αφού δεν είναι η "τζαμπέ πρακτική",τότε τί;