RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

κόντρα στο μοντέρνο ποδόσφαιρο... (γαλλική εκδοχή!)

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΝΣ

Σάββατο, 17 Μαίου, στις 16.00Τοποθεσία : Γήπεδο Μπολαέρ

Εδώ και πολλά χρόνια, οι διάφορες ομάδες των Γάλλων φιλάθλων κάνουν προσπάθειες να συγκεντρώνονται, πράγμα που κατάφεραν το 2003, στη συνέχεια το 2004, και πιο πρόσφατα το 2007. Με αυτό τον τρόπο πολλές κοινές δράσεις οργανώθηκαν, καθώς και διάφορες εργασίες διεκπεραιώθηκαν με τη βοήθεια της Ομοσπονδίας του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Δυστυχώς, λίγα ήταν τα θετικά και συγκεκριμένα αποτελέσματα που είδαμε. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί τώρα, περισσότερο από ποτέ, και να γίνει εντονότερος. Για μια ακόμα φορά, μια δυναμική εθνική ένωση διαμορφώνεται στο τέλος της σεζόν 07/08. Στο Νότο, ήδη έγιναν διαδηλώσεις και συνεχίζονται, εξ ου και είναι σημαντικό να αναλάβουν δράση οι γαλλικοί σύλλογοι, και κυρίως αυτοί της Βόρειας Γαλλίας. Ο στόχος είναι απλός: Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ. Γι’ αυτό και κάνουμε έκκληση για μια διαδήλωση όλων των φιλάθλων το Σάββατο, 17 Μαίου στη Λανς. Ξεκινώντας από τη Λιλ και τη Βαλενσιέν, έως τη Βρέστη και το Μυλχάους, θα είμαστε όλοι εκεί στους δρόμους της Λανς!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ULTRAS ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ

Ελευθερία στους συνδέσμους Ελευθερία συνέλευσηςΕλευθερία έκφρασης

Υποστηρίζουμε το δικαίωμα των φιλάθλων : - Δικαίωμα των συνδέσμων να χρησιμοποιούν το απαραίτητο υλικό για την εμψύχωση των εξεδρών (κοντάρια με σημαίες, μεγάφωνα, συστήματα ενδοσυνεννόησης, κλπ). Να διευκολυνθεί η εμψύχωση στις εξέδρες Σεβασμός της αναλογίας που έχει απονεμηθεί στους οπαδούς των επισκεπτών συνδέσμων της τάξης του 5% (της συνολικής χωρητικότητας του γηπέδου) Σεβασμός των αξιοπρεπών συνθηκών υποδοχής κατά τις μετακινήσεις των οπαδών

Καταδικάζουμε την καταπίεση : - Καταδικάζουμε τις βαριές ποινές για τους ποδοσφαιρόφιλους και των δυσανάλογων μέτρων και ποινικών κυρώσεων (παράταση των στενών παρακολουθήσεων, υπερβολικά πρόστιμα, αναστολές, φυλάκιση, κλπ.)

- Καταδικάζουμε τις διοικητικές και προληπτικές απαγορεύσεις εισόδου στο γήπεδο

- Απορρίπτουμε τους εν ισχύ νόμους που αφορούν τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών να προσχωρούν σε συνδέσμους

Απορρίπτουμε τα ονομαστικά εισιτήρια, τα συστηματικά fichages των μελών των συνδέσμων μας Καταπολεμάμε το σύγχρονο ποδόσφαιρο : - Φροντίζουμε για την λαϊκή κυριαρχία στα γήπεδα: κατηγορηματική απόρριψη των σημαντικών αυξήσεων στις τιμές των εισιτηρίων και διατήρηση της ενιαίας τιμής εξωτερικού (8 ευρώ)

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην υποχρέωση να παραμένουμε καθιστοί στις εξέδρες. - Ευνοούμε τα ματς που λαμβάνουν χώρα το σαββατοκύριακο και ζητάμε να περιοριστούν τα ματς στα μέσα της εβδομάδας.

Θέλουμε να διατηρήσουμε τα λογότυπα και τα ιστορικά χρώματα των συνδέσμων μας - Να καταργηθεί η μαύρη αγορά - Να παραχωρηθεί περισσότερη εξουσία στο Συμβούλιο Δεοντολογίας Σύνδεσμοι που θα είναι παρόντες : Red Tigers (Λανς), Ultramarines (Μπορντώ), KLB 99 (Αμιέν), Horda Frenetik (Μετς), Young Boys (Σεντάν), Ultras Roisters (Βαλενσιέν)

Ανακοινωθέν των Inter Tigers : Διαδήλωση στις 17 Μαίου 2008

Εδώ θα βρείτε το ανακοινωθέν των Inter Tigers με αφορμή την κινητοποίηση της 17ης Μαίου 2008

Το κίνημα των ultra περνάει και πάλι μια δύσκολη περίοδο στα τέλη αυτής της σεζόν. Οι γαλλικοί σύλλογοι καλούνται να αντιμετωπίσουν μια αυταρχική πολιτική ασφάλειας, μέσα στην υποανάπτυκτη επιχείρηση του ποδοσφαίρου την οποία προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε και η οποία ξεχνάει να λάβει υπ’ όψην της τους οπαδούς στις εξέδρες, κυρίως μέσω της τηλεόρασης. Καλείται επίσης να αντιμετωπίσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία βλέπουν μόνο ότι θέλουν να δουν. Ενδιαφέρονται μονάχα να πουλήσουν, εξ ου και τους είναι ευκολότερο να κάνουν ρεπορτάζ για την –μηδαμινή- βία και τον ρατσισμό στη Γαλλία, από το να προβάλλουν το πάθος με το οποίο οι ultras στηρίζουν τους συλλόγους τους στις εξέδρες, στην προώθηση της συντροφικότητας, στις αμέτρητες ώρες ταξιδιών ή με το να εξηγούν το πώς οι οπαδοί κάνουν οικονομικές θυσίες για να ακολουθήσουν την ομάδα τους.

Σήμερα οι ultras δεν θεωρούνται πολίτες όπως οι υπόλοιποι. Είναι φυσιολογικό να επιβάλλεται σε κάποιον η φυλάκιση με αναστολή επειδή θέλησε να ανάψει ένα καπνογόνο στην εξέδρα του; Είναι φυσιολογικό να επιβάλλουν σε κάποιον προληπτική απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο, χωρίς δηλαδή να έχει αναγνωριστεί κανένα γεγονός ή αδίκημα; Είναι φυσιολογικό να απαγορεύουν συνεχώς στους συλλόγους τις σημαίες, τα πανώ, και τα συνθήματα στις εξέδρες επειδή κάποιος το αποφάσισε, και χωρίς κανείς να ξέρει ποιος;

Οι ultras είναι ωστόσο αναπόσπαστο κομμάτι του κόσμου του ποδοσφαίρου, της εξέδρας, των συλλόγων. Συχνά αυτοί είναι που διαμορφώνουν τις εξέδρες και, κατά συνέπεια, την ατμόσφαιρα στα γήπεδα της Γαλλίας, αυτοί οργανώνουν τις χορογραφίες στην αρχή των ντέρμπι και τις μαζικές μετακινήσεις. Γιαυτό και σήμερα, όλοι οι γαλλικοί σύλλογοι θα δείξουν την αλληλεγγύη τους. Από το Παρίσι και τη Μασσαλία, από το Σεντ Ετιέν και τη Λυόν, από το Λάνς και τη Λιλ, από τη Νάντη ή το Μπορντώ, οι Γάλλοι ultras θα υπερασπιστούν το κίνημά τους και η φωνή τους θα ακουστεί επιτέλους ως το σημείο όπου ο κόσμος κλείνει τις πόρτες του εδώ και χρόνια.

Έτσι, στις 17 Μαίου, την τελευταία μέρα του γαλλικού πρωταθλήματος, θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια μια διαδήλωση που θα ενώσει μεγάλο αριθμό συλλόγων της Νότιας Γαλλίας (από τη Νίκαια, τη Μασσαλία, το Μονπελιέ, το Μονακό, τις Κάννες, ακόμα και τη Γκρενόμπλ, για να αναφέρουμε μόνο μερικές).

Με δική μας πρωτοβουλία, μια διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ίδια στιγμή στη Λανς, η οποία θα ενώσει τους ultras της Βόρειας Γαλλίας. Πολλοί σύλλογοι έχουν ήδη δηλώσει ότι θα είναι παρόντες. Σήμερα κάνουμε έκκληση σε όλα τα μέλη των Red Tigers και σε όλους όσους τους υποστηρίζουν να κινητοποιηθούν την 17η Μαίου για την διαδήλωση αυτή. Δεν συνηθίζουμε να εκλιπαρούμε για μαζικές κινητοποιήσεις μέσα στη σεζόν, τώρα όμως το κάνουμε γιατί είναι σημαντικό, και το γεγονός ότι την κινητοποίηση την οργανώνουμε εμείς, άρα πρέπει να υπάρξει μαζική συμμετοχή, το κάνει ακόμα πιο σημαντικό. Δεν ζητάμε πολλά, μόνο να είστε παρόντες 2 ή 3 ώρες νωρίτερα από ότι συνήθως και να αποδείξετε με αυτό τον τρόπο ότι αξίζετε την εμπιστοσύνη που δείξαμε σε όσους απέκτησαν ξανά την κάρτα μέλους.

400 άτομα παρευρέθηκαν στις 10.00 για να έρθουν στο Σταντ ντε Φρανς μαζί μας, ελπίζουμε τα ίδια αυτά άτομα να είναι παρόντα ξανά την 17η Μαίου!

Κάνουμε επίσης έκκληση σε όλα τα άτομα που επιθυμούν να δείξουν την υποστήριξή τους στον σύλλογο και στο κίνημά μας για την ατμόσφαιρα στις εξέδρες και για τον αγώνα ενάντια στην επιχείρηση του ποδοσφαίρου. Ραντεβού το Σάββατο 17 Μαίου. Η διαδήλωση θα ξεκινήσει στις 16.00 η ώρα, στο πάρκιν του Μπολαέρ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ULTRAS.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γεια χαρά παίδες, ωραία προσπάθεια καλή δύναμη..