RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Κάτω τα ξερά σας από τον Ε.Π.Σ. Liberta!

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΕΠΣΘ Βόλου καλεί την Τρίτη 11 Νοεμβρίου στις 13:30 ο Ελευθεριακός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Liberta. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.


"Την Κυριακή 12/10/14 στα πλαίσια του πρωταθλήματος ερασιτεχνικών ομάδων στο  Βόλο, μετά τη λήξη του αγώνα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΟΥ, η διαιτητής της συνάντησης κ. Κουσκουλή γράφει στις παρατηρήσεις του φύλλου αγώνα τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό των οπαδών της αυτοοργανωμένης ομάδας LIBERTA με πιθανό σκοπό πιθανότατα να προκαλέσει την τιμωρία της ομάδας. Τα πανό έγραφαν τα εξής: «Τσακίστε το φασισμό εντός και εκτός γηπέδου», «Αυτοοργάνωση ρε κουφάλες» και «Όσο υπάρχουν μπάτσοι θα μαστε απάτσι»".



Με αυτήν την ενημερωτική παράγραφο ξεκινά το κείμενο αλληλεγγύης "Κάτω τα ξερά… απ’ τη Λιμπερτά", που δημοσίευσε η Αυτόνομη Ποδοσφαιρική Ομάδας Πάτρας. Κείμενα και πανό αλληλεγγύης δημοσιεύτηκαν και από τον Απείθαρχο Ιωαννίνων 1312, την Προοδευτική/Έκρηξη Τούμπας, τους οπαδούς του Αστέρα Εξαρχείων και το St. Pauli Thessaloniki Club.





Σε κείμενο που δημοσίευσε ο ίδιος ο Ε.Π.Σ. Liberta  και καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάνει λόγο για "ατυχή απόπειρα φίμωσης του Ελευθεριακού" και ξεκαθαρίζει: "Το ποδόσφαιρο είναι ένα λαϊκό άθλημα, όπου υπάρχει χώρος για την έκφραση των καθημερινών κοινωνικών προβλημάτων όπως ανεργία, φτώχεια, έλλειψη κοινωνικής περίθαλψης, εκφασισμός της κοινωνίας, όλων αυτών που έχουν οδηγήσει χιλιάδες συμπολίτες μας στα όρια της εξαθλίωσης, με αποτέλεσμα τις χιλιάδες αυτοκτονίες και το σύγχρονο κύμα μετανάστευσης των νέων".


Εμείς με τη σειρά μας έχουμε να δώσουμε ένα αρκετά σαφές μήνυμα αλληλεγγύης: 
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ Ε.Π.Σ. LIBERTA - Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: