RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ενημέρωση για Γερμανία

Αναγνώστης του blog μας έστειλε το κάτωθι άρθρο στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο και το δημοσιεύουμε συμφωνώντας σε γενικές γραμμές.

Σε διάστημα τριών ημερών και απόσταση λίγων χιλιομέτρων η γερμανική αστυνομία με δυο παραδείγματα δείχνει πως θα συνεχιστεί η σαιζόν που μόλις άρχισε. 

Την Κυριακή 18/8, στο Westfalenstadion, στον αγώνα της Ντόρτμουντ με την Μπράουνσβάιγκ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περίμεναν τους οργανωμένους έξω από το γήπεδο και τους ζήτησαν να ελέγξουν όλα τα πανό (στην Γερμανία έχει ποινικοποιηθεί η λέξη acab). Οι τρεις σύνδεσμοι της Μπορούσια, The Unity, Jubos και Desperados, αποφάσισαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς πανό σε μικρές ομάδες ατόμων για να αποφύγουν έτσι τον έλεγχο. Αποτέλεσμα ήταν να μην έχουν τον "εξοπλισμό" (τύμπανα, σημαίες, τηλεβόες) αλλά και την διάθεση για να "στήσουν" κερκίδα. 

user posted image

Λίγα χιλιόμετρα μακριά, στο Γκέλσενκίρχεν, την έδρα της μισητής αντιπάλου της Μπορούσια, τη Σάλκε, στον χθεσινό (21/8) αγώνα εναντία στον ΠΑΟΚ, για το "ευαίσθητο" θέμα των Σκοπίων, όπως μας αρέσει να το αποκαλούμε, είδαμε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλουν και να περικυκλώνουν τους οργανωμένους της γηπεδούχου. Εφοδιασμένοι με κάμερες, σπρέι πιπεριού, των οποίων έγινε και χρήση, έδειξαν τι μπορεί να συμβεί για ένα πανό. Μπορεί αυτήν τη φορά, και λόγω του περιεχομένου, να μην δίνουμε πολύ σημασία, αλλά αν συνδυάσει κανείς τα δυο περιστατικά, καταλήγει στο συμπέρασμα πως οποιοδήποτε μήνυμα θα προσπαθούν να περάσουν οι Γερμανοί οπαδοί, το οποίο δεν θα αρέσει στις αρχές, θα έχει την ιδία κατάληξη. 

Η Σάλκε κινδυνεύει με τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ για τη σημαία των Σκοπίων που ανάρτησαν οι οπαδοί της

Επιπλέον, υπενθυμίζω την κατάσταση στα γερμανικά γήπεδα με τις εκατοντάδες κάμερες, την απαγόρευση εισόδου (stadionverbot), αλλά και τον νόμο που πέρασε την 12/12, που αναφέρει μισά εισιτήρια στα ματς "υψηλού κινδύνου", ειδικοί χώροι για να σε ξεγυμνώσει (αν θέλει) η αστυνομία για έλεγχο, λιγότερες θέσεις όρθιων και περισσότερα καρεκλάκια. Μπορεί μερικά μέτρα να μας φαίνονται μακρινά αλλά σε λίγο καιρό κάποια από αυτά θα έρθουν και στην Ελλάδα για να ξαναφέρουν την ελληνική οικογένεια στο γήπεδο. 

Επίσης, για να προλάβω κάποιους καλοπροαίρετους - θιγμένους ή οτιδήποτε άλλο, δεν σχολιάζω το πανό, αλλά τις δυο αυτές πολύ κοντινές μεταξύ τους ενέργειες της αστυνομίας και πως θα μπορούσαν να συνδυαστούν στο μέλλον για οποιαδήποτε αντίστοιχο πανό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν μου επιτρεπεται σαν οπαδος του ΠΑΟΚ να παρω θεση. Οσο και αν με πειραξε το εν λογω πανο (στην ουσια ηταν παραποιημενη σημαια και οχι η επισημη σημαια της ΠΓΔΜ) το θεωρω ανεπιτρεπτο να επεμβαινει η αστυνομια με τετοιο τροπο , χρησιμοποιοντας σπρει πιπεριου , στην κερκιδα των οπαδων της Σαλκε.

Πολλα πραγματα μπορει να μας χωριζουν , δεν σημαινει ομως οτι θελουμε να βλεπουμε τετοιες αντιδρασεις των αρχων στα γηπεδα. Αυριο μπορει να ειμαστε εμεις στην θεση τους. Οπως και εχουμε βρεθει αλλωστε στο παρελθον.