RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Antifa League - Αντιφασίστες Παναθηναϊκοί

"Κάποιοι από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού έχουν αντιληφθεί πλέον καλά πως ο εχθρός πια δεν βρίσκεται απαραίτητα στην απέναντι κερκίδα, ούτε η λύση στα κοινωνικά προβλήματα της καθημερινότητάς μας έρχεται με μαχαιρώματα και καγκουρο-ραντεβού θανάτου. Η θέση του οπαδού δεν είναι στο περιθώριο αλλά στην καρδία της κοινωνίας.

[...]
Το να πολέμας τον φασισμό είναι προνόμιο-υποχρέωση κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου. Πόλεμος λοιπόν στον φασισμό από το μετερίζι του ο καθένας, ξεκινώντας όμως από την εξολόθρευση του φασίστα που ενδεχομένως  κρύβουμε μέσα μας. Οφείλουμε να ξυπνήσουμε ολοι από τον μικροκοσμό μας και κατόπιν να ξυπνήσουμε και τον διπλανό μας, με σκοπό την αφύπνιση όλων.
Ο φασισμός, ο ρατσισμός, και οι συστημικοί φορείς τους δεν έχουν θέση ούτε στην κοινωνία μας ούτε σε καμία κερκίδα. Συστράτευση όλων των οπάδων κατά των μισανθρώπων."
Κάπως έτσι κλείνει η ανακοίνωση οπαδών του Παναθηναϊκού που συνδιοργάνωσαν στην Πανόρμου με το Antifa League την προημιτελική φάση του ποδοσφαιρικού τουρνουά 1st Athens Antifa League. Το πνεύμα της ανακοίνωσης των παιδιών (διαβάστε εδώ όλη την ανακοίνωση), και ιδίως το κομμάτι που δημοσιεύσαμε παραπάνω, δείχνει υγεία και σωστή οπαδική κουλτούρα.


Χαιρόμαστε πάρα πολύ να βλέπουμε οπαδικές κινήσεις ενάντια στο φασισμό, είτε είναι τουρνουά ποδοσφαιρού είτε πανό είτε συμμετοχή σε πορείες. Άλλωστε, όσο γρηγορότερα καταλάβουμε ότι ο εχθρός (μπάτσοι, φασίστες, "επίσημοι") είναι κοινός, τόσο το χειρότερο για όλους αυτούς που μας καταστρέφουν τη ζωή και θέλουν να μας κόψουν το γήπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: