RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Respect στους μοναχικούς-ήρωες οπαδούς. Respect για την οπαδική κουλτούρα του Che Guevara Club


Αναδημοσίευση από το Che Guevara Club:

Στην Ελλάδα, πέρα από τους οπαδούς που ζούνε μόνο για τα Πρωταθλήματα, τα Κύπελλα και τις εξόδους στην Ευρώπη, πέρα από τους φιλάθλους που υποστηρίζουν ομάδες που βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο τους μόνο και μόνο επειδή τους "εξασφαλίζουν" περισσότερες νίκες παρά ήττες, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι οπαδοί και φίλαθλοι. Αυτοί που υποστηρίζουν την ομάδα του τόπου τους. Του χωριού, της γειτονιάς, της πόλης τους. Αυτοί που παλεύουν για αυτά που οι άλλοι βρήκαν έτοιμα, που παλεύουν κάθε εβδομάδα για να κάνουν ακόμη καλύτερη την κερκίδα τους, ακόμη μεγαλύτερη την ομάδα τους. Με το δικό τους προσωπικό χρόνο, με τις δικές τους μικρές ή μεγάλες θυσίες.

Κι αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν ένα "μπράβο" ανεξάρτητα από το χρώμα της φανέλας τους. Δεν έχει σημασία αν αυτό που υποστηρίζουν έχει χρώμα κόκκινο, πράσινο, μπλε, αλλά το πάθος και η δύναμη με την οποία το υποστηρίζουν. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο κ. Παναγιώτης Μπάβας, που ακολουθάει παντού και πάντα την ομάδα της Καλλιθέας, όπου κι αν αυτή αγωνίζεται. Είτε πρόκειται για οργανωμένη εκδρομή, είτε για εκδρομή με λιγότερο κόσμο. Ακόμη κι αν χρειαστεί να πάει μόνος του. Όσοι έχουν γερή μνήμη, θα θυμούνται ότι το 2008, τη χρονιά που επιστρέψαμε στην πρώτη κατηγορία, στον αγώνα Πανσερραϊκός - Καλλιθέα, στη θύρα 8 υπήρχε ένας και μοναδικός φίλαθλος της Καλλιθέας, ο οποίος μάλιστα είχε φέρει μαζί του και πανό. Επρόκειτο για τον κ. Μπάβα, ο οποίος απέσπασε κι εκείνη τη φορά θετικά σχόλια τόσο από τους Σερραίους φιλάθλους, όσο και από τα ΜΜΕ τις επόμενες ημέρες.

Με αφορμή τον αυριανό αγώνα με την Καλλιθέα, επικοινωνήσαμε με τον κ. Μπάβα και μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι μας παραχώρησε την ακόλουθη συνέντευξη:

-Όλα αυτά τα χρόνια είστε στο πλευρό της Καλλιθέας σε όποιο γήπεδο κι αν αγωνίζεται. Σας έχουν μείνει κάποια ταξίδια χαραγμένα στο μυαλό περισσότερο από τα υπόλοιπα;

-Βλέπω Καλλιθέα (και μόνο Καλλιθέα από το 1969), ταξιδεύω όσο έχω λεφτα, και όταν μπορώ να κλέψω χρόνο από τη δουλειά μου (καθηγητής σε φροντιστήριο). Έχω πάει σε όλη την Ελλάδα. Καταπληκτικά ταξίδια, που μένουν στο μυαλό, τα δυο διπλά που κάναμε πέρσι με τον Πλατανιά στο Μάλεμε. Σέρρες, Δράμα και Κομοτηνή με τραίνο με απίστευτες ώρες στο δρόμο και τρία αυθημερόν σε Καβάλα, Ρόδο, Ηράκλειο με αεροπλάνο. Ειδικά το 2-2 με τον ΟΦΗ στην Α' Εθνική που δεν πέταξε το βράδυ το αεροπλάνο και την έβγαλα μέχρι το πρωί σε ενα σκυλάδικο όπου τραγουδούσε ο Σαρμπέλ!!!

-Οι εντυπώσεις σας από τις Σέρρες όσες φορές βρεθήκατε στο γήπεδό μας;

-Τότε στις Σέρρες χάσαμε 1-0 και ήταν απίστευτη πίκρα γιατί πήγα στον σιδηροδρομικό σταθμό και θυμάμαι ότι το μαγαζι ηταν κλειστό, οπότε δεν είχα τίποτα να φάω, και περπάταγα πάνω κάτω στην αποβάθρα σα θηρίο στο κλουβί μέχρι να 'ρθει το τραίνο. Το γήπεδο στις Σέρρρες ειναι ωραίο και οι οπαδοί πολύ εντάξει. Θυμάμαι το σύνθημά σας "θρύλος ειναι ο Πανσερραϊκός και οχι ο ***** ο Ολυμπιακός". Πολύ καλό!!!

-Η γνώμη σας για τη φετινή Καλλιθέα και για τον αυριανό αγώνα;

-Φέτος έχουμε μια "μετριοκαλή" ομάδα, αλλά με περιορισμένο ρόστερ. 15 άτομα θα τραβήξουν όλο το λούκι και η σαιζόν ειναι ασυνήθιστα μεγάλη. Αν αντέξουν κι αν βοηθήσουν οι ρεζέρβες κάτι θα γίνει. Αν μπούμε play off θα είμαι ευτυχισμένος. Για αύριο, αμφίρροπο ματς, ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα αν και γενικά η προϊστορία μας ευνοεί. Παντως μπάλα δεν παίζει η ιστορία, οπότε.....;

-Κι ένα μήνυμα προς αυτούς που συνεχίζουν να υποστηρίζουν με θέρμη την ομάδα της περιοχής τους, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία αγωνίζεται, κι όχι τις «μεγάλες» ομάδες με τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα.

-Respect σε όσους αντιστέκονται στη "μαφία" που θέλει να υποστηρίζουμε μόνο πέντε ομάδες στην Ελλάδα. Respect στα παιδιά που υποστηρίζουν τους εκπροσώπους του τόπου τους. Respect γι' αυτούς που ξεβολεύονται και ταξιδεύουν ώρες και ώρες και δεν ξενερώνουνε ποτέ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΥΡΙΟ!!!

---Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο του κ. Μπάβα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Respect!!!

Ανώνυμος είπε...

Aυτο θα πει μια ομαδα μονος του...
Αραγε οι "μεγαλες" ομαδες ποσους οπαδους εχουν που θα ταξιδευαν μονοι τους;;;