RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Τι καιρό κάνει στη Γερμανία;

Στη Γερμανία οι ομάδες των δύο πρώτων εθνικών κατηγοριών παίζουν φιλικά προετοιμασίας ενώ στην τρίτη κατηγορία έχουν ήδη ξεκινήσει οι επίσημοι αγώνες του πρωταθλήματος. Το μενού μέχρι στιγμής έχει σημαίες, πλακάτ, χρώματα και ωραίες κερκίδες. Απολαύστε!

Από τους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας:

Οι οπαδοί της SV Waldhof Mannheim το 'χουν αλλά...


...την παράσταση κλέβουν εύκολα με τα χορευτικά τους οι οπαδοί της Eintracht Frankfurt.


Και τα μυαλά στα κάγκελα από τους οπαδούς της RSV Gottingen 05.


Τους οπαδούς της SG Dynamo Dresden και της FSV Zwickau έχουν μια δυνατή φιλία εδώ και χρόνια. Τα πανιά του ενός κρέμονται στο γήπεδο του άλλου. Σε αυτόν το φιλικό αγώνα κάθισαν μαζί στις κερκίδες και τραγούδησαν για τις ομάδες τους.



Τόσο δυνατή φιλία μοιράζονται και οι οπαδοί της SV Babelsberg 03 με αυτούς της FC St. Pauli. Στο  μεταξύ τους φιλικό δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα με τα χρωματιστά καπνογόνα τους. 



Το πριν...


...και το μετά της χορεογραφίας (Η καταστολή σας, η επανάστασή μας - Λευτεριά στους οπαδούς) των οπαδών της 1. FC Saarbrucken.



Από τους επίσημους αγώνες της 3. Liga:

Οι οπαδοί της Karlsruhe κάνουν χορεογραφία το αυτονόητο: Liebe kennt keine Liga (Η αγάπη δεν καταλαβαίνει από κατηγορία)!


Οπαδοί της Alemannia Aachen στέλνουν το δικό τους μήνυμα στην MTZ-RIPO.


Oι οπαδοί της SpVgg Unterhaching μας θυμίζουν σκόρπια διαδήλωση αλλά το τσιμέντο και τα κάγκελα κάνουν τη φωτογραφία πανέμορφη.


Μια γνώριμη εικόνα από τα ελληνικά γήπεδα... Οι παίκτες της SV Darmstadt 98 χαιρετούν τους οπαδούς τους μετά την εκτός έδρας ήττα από τη Babelsberg.


Και όταν πέφτει η βροχή οι οπαδοί των Kickers Offenbach τραγουδάνε πιο δυνατά...


Το δικό τους πάρτι (χωρίς να λείπουν και τα απαραίτητα μηνύματα) στήνουν και οι οπαδοί της Preussen Munster με τον τύπο στο 02:15 να θυμίζει τον δικό μας "Εθνικάρα".  Στην πρώτη εικόνα το πανό μιλά ενάντια στην απόφαση της ομοσπονδίας να καταργηθούν οι θέσεις όρθιων στα γήπεδα της Γερμανίας με πρόσχημα την ασφάλεια των οπαδών: Οι θέσεις όρθιων είναι μέρος της οπαδικής κουλτούρας. Στο δεύτερο πανό διαβάζουμε: Το ποδόσφαιρο πεθαίνει εξαιτίας της αυταπάτης που έχετε για το θέμα της ασφάλειας

   
Οι οπαδοί της Arminia Bielefeld τιμούν τον Κάρλο Τζουλιάνι (ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του)...


...ενώ οι οπαδοί της Alemannia Aachen βλέπουν τον αγώνα διασπασμένοι (θα ψάξουμε να μάθουμε τι παίζει ακριβώς, αν και η φάση μυρίζει πολιτική μιας και η παραπάνω εικόνα με τον πανό για την MTZ είναι σε άλλη γωνιά του γηπέδου από τον κύριο όγκο των ultras)  και στη χειρότερη δυνατή γωνία.


Στο γειτονικό ντέρμπι της Βεστφαλίας οι Violet Crew της VfL Osnabruck γιορτάζουν τα 10 χρόνια  παρουσίας τους στο πλευρό της ομάδας...


...ενώ η Borussia Dortmund II (είναι σύνηθες στη Γερμανία αρκετές ομάδες να έχουν και μία δεύτερη που παίζει πάντα σε μικρότερες κατηγορίες αλλά έχει τους δικούς της πιστούς!) δεν παίζει ούτε σε αυτή την έδρα μόνη της.


Οι οπαδοί της Wacker Burghausen παίρνουν και αυτοί μέρος στο "διάλογο" σχετικά με τις θέσεις όρθιων. Ασφάλεια στο ποδόσφαιρο; Υποκριτικός λαϊκισμός αντί ειλικρινούς διαλόγου!



ΥΓ. Και δύο δωράκια.

Πρώτο:
Οι Commando Cannstatt της VfB Stuttgart έκλεισαν 15 χρόνια στο πλευρό της και το γιόρτασαν δεόντως. Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.


Δεύτερο:
Το παρακάτω πανό το είχαν σηκώσει αρχικά οι οπαδοί της SG Dynamo Dresden στον αγώνα με την FC St. Pauli στις 29 Απριλίου. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που είχαμε αναρτήσει παλαιότερα (στο 10:35 για την ακρίβεια) το επίμαχο πανό αναφέρει (σε ελεύθερη μετάφραση): Οι γυναίκες οπαδοί των USP να φύγουν από το πέταλο των φιλοξενούμενων και να πάνε στην κουζίνα τους. Είναι γνωστό ότι στις τάξεις των Ultra' Sankt Pauli υπάρχουν πολλές γυναίκες και με πρωταγωνιστικό μάλιστα ρόλο. Κανείς, εκτός από τους ίδιους τους Ultras Dynamo, δεν ξέρει αν το πανό ήταν καθαρά κοροϊδευτικό (παρά το σεξιστικό σχόλιο) ή έκρυβε κάτι παραπάνω. Ωστόσο, τώρα, το συγκεκριμένο πανό φιγουράρει στα χέρια (και δη γυναικών) των USP. Τι να έγινε άραγε; Αν μάθουμε κάτι παραπάνω (αν και δύσκολα να ειπωθεί δημόσια κάτι), θα σας ενημερώσουμε. 


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εκει που αναφερεστε στους οπαδους της Alemannia Aachen να επισημανω οτι εχουνε πολιτικες διαφορες τα 2 group τους γι'αυτο καθονται και ξεχωριστα..οι AACHEN ULTRAS ειναι αντιφασιστες ενω οι KARLSBAND φασιστακια..

και της Rot-Weiss Erfurt σιστες ειναι που βαλατε..

Radical Fans United είπε...

Είσαι σίγουρος για τους RWE;

Ανώνυμος είπε...

ναι..

Radical Fans United είπε...

οκ.

αποσύρθηκαν.

ευχαριστούμε!

partizanos είπε...

8a h8ela na pw gia to panw...oi usp einai anarxo-aristeroi enw ta *** tis dynamo anhkoun sto npd ( xrusauga ths germanias )