RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

"Όταν ο οπαδισμός ενώνει"

Τα παιδιά του Che Guevara Club του Πανσερραϊκού μας έστειλαν το παρακάτω mail, το οποίο και αναδημοσιεύουμε. Χαιρόμαστε τα μάλα που τα οπαδικά φεστιβάλ πληθαίνουν και σε αυτά παρευρίσκονται και "αντίπαλοι". Άλλωστε, κάτι παρόμοιο πρόκειται να συμβεί σε λίγες μέρες και στο δικό μας φεστιβάλ.


Το πρόσφατο Festival των XanthiFans ήταν ακόμη ένα παράδειγμα πως ο οπαδισμός ενώνει. Οι οπαδοί των διαφόρων ομάδων, έχουν πολύ περισσότερα που τους ενώνουν, παρά που τους χωρίζουν. Μάχονται για τις ίδιες ιδέες, τις ίδιες αντιλήψεις, για μια όμορφη εικόνα στην κερκίδα, παλεύουν ενάντια στη δαιμονοποίηση των οπαδών και ειδικότερα των οργανωμένων, και το μόνο που τους διαφοροποιεί είναι το χρώμα και το σήμα στη φανέλα. Με ελάχιστες εξαιρέσεις στην Ελλάδα, οι οπαδοί μάχονται ο καθένας από το μετερίζι του για να περάσει τα μηνύματά του και να συμπαρασταθεί στην ομάδα του. Σε αυτά τα πλαίσια, οι οπαδοί του ΑΟ Ξάνθης, του Αγροτικού Αστέρα και του Πανσερραϊκού, συναντήθηκαν στα πλαίσια του festival και εν μέσω μουσικής και φαγοποτιού συζήτησαν για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα στη χώρα. Μπορεί οι τρεις ομάδες να αγωνιστούν φέτος σε διαφορετικές κατηγορίες, ωστόσο τα μέλη των XanthiFans, του Green Ghetto και του Che Guevara Club ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη συνάντηση.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα των XanthiFans. Εμείς με τη σειρά μας να ευχηθούμε στους Ξανθιώτες να συνεχίσουν κατ' αυτόν τον τρόπο και του χρόνου να επισκεφτούμε ο ένας το φεστιβάλ του άλλου.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Che Guevara Club μέχρι τη νίκη!

Ανώνυμος είπε...

aderfia pantou
PANSERRAIKOS CHE GUEVARA CLUB
XANTHI FANS
AGROTIKOS
OMONIA GATE 9