RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Αντιδράσεις των Γάλλων οπαδών (στις 22/09) για το "Λιγκ Καπ"

Το "Coupe de la Ligue" είναι το κύπελλο για το οποίο αγωνίζονται οι ομάδες της πρώτης, (Ligue 1) της δεύτερης (Ligue 2) και της τρίτης κατηγορίας (Championnat National) Η ομάδα που στέφεται κυπελλούχος κερδίζει περισσότερα χρήματα από αυτή που θα σηκώσει το "Coupe de France", το παραδοσιακό κύπελλο Γαλλίας, αλλά και μία θέση για το "Κύπελλο UEFA". Το "Coupe de la Ligue" ιδρύθηκε το 1994 αλλά από το 2006 και έπειτα οι αρμόδιες αρχές το προμοτάρουν ολόενα και περισσότερο σε σχέση με το "Coupe de France". Μάλιστα, οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας που τερματίζουν μες στην πρώτη πεντάδα προκρίνονται κατευθείαν στην προημιτελική φάση. 

Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια οι οπαδοί να μποϋκοτάρουν τους συγκεκριμένους αγώνες είτε με  μερική αποχή από το γήπεδο είτε με πανιά και συνθήματα. Παρόμοιες καταστάσεις δεν έχουμε βιώσει ακόμα αλλά μιας και ποτέ δεν ξέρεις το μόνο που ελπίζουμε είναι να αντιδράσουμε σαν σκεπτόμενοι οπαδοί και όχι ως οπαδοί-καταναλωτές. Είναι δηλαδή σαν να γίνεται  τελικός Σουπερ Καπ τη στιγμή που κύπελλο και πρωτάθλημα το έχει πάρει η ίδια ομάδα. Πράγμα που συμβαίνει σε άλλες χώρες και είναι κρίμα να μην υπάρχουν αντιδράσεις τη στιγμή που είναι πασιφανές ότι γίνεται για τα κέρδη των εισιτηρίων και μόνο. 
  • Saint Etienne - Nice
Τα πανό των οπαδών της St. Etienne γράφουν κατά σειρά: "Το ποδόσφαιρο δεν είναι εμπόρευμα - Θιριέ (πρόεδρος της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και υπεύθυνος για την αναδιοργάνωση του "Coupe de la Ligue"): Το κοινό είπε όχι στο κύπελλο", "Η πολλή τηλεόραση μειώνει το πάθος", "Οι Sainte (οι οπαδοί της St. Etienne) ενάντια στην καταστολή", "Για ένα λαϊκό ποδόσφαιρο - Σταματήστε τις μπίζνες", "Λευτεριά στους οπαδούς", "LFP (Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) και τηλεοπτικά δικαιώματα, το πάθος των οπαδών αξίζει περισσότερα από τα εκατομμύριά σας", "Αλληλεγγύη μεταξύ των οπαδών για ένα ποδόσφαιρο λαϊκό".

  • Nancy - Bordeaux
Το πανό των οπαδών της Nancy γράφει "κύπελλο χωρίς γεύση, κοινό χωρίς θέρμη". Οι ultras και των δύο ομάδων απείχαν από τον αγώνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

  • Guingamp - Rennes
Παρόμοια η κατάσταση και εδώ με τους οπαδούς και των δύο ομάδων να σηκώνουν πανό διαμαρτυρίας, τα οποία κατά σειρά γράφουν: Οπαδοί Guingamp: "LFP, τα τόσα πολλά λεφτά σκοτώνουν το πάθος", Οπαδοί Rennes: "το ντέρμπι παραμένει ντέρμπι" (το ματς των δύο ομάδων είναι το ντέρμπι της Βρετάνης, περιοχή στα βορειοδυτικά της Γαλλίας), "το ποδόσφαιρο δεν είναι εμπόρευμα", "η τρίτη κατηγορία είναι η κορυφή για εσάς" (μιας και εκεί παίζει πλέον η Guingamp).

      Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

      Άγιαξ - Μίλαν 28/9


      Οι οργανωμένοι οπαδοί του Άγιαξ, και συγκεκριμένα οι VAK 410, συνέχισαν και στον χθεσινό αγώνα του Τσαμπιονς Λιγκ με την Μίλαν τη διαμαρτυρία τους για τις τιμές των εισητηρίων. Παρέμειναν για πέντε λεπτά εκτός της κερκίδας τους και μόλις μπήκαν το πάρτι ξεκίνησε και το γήπεδο πήρε φωτιά... Ποια ουέφα, και ποιες απαγορεύσεις, και ποια ποινικοποίηση των καπνογόνων και βεγγαλικών...

      Ο Σωτηρακόπουλος στη μετάδοση του αγώνα, έπρεπε πρώτα να ντουμανιάσει το γήπεδο, για να μας πληροφορήσει για την κίνηση διαμαρτυρίας των οπαδών της ολλανδικής ομάδας. Αν δεν έπεφταν βεγγαλικά, αν δεν διακόπτονταν για λίγο το παιχνίδι προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, δεν θα μάθαινε ποτέ το τηλεοπτικό κοινό για αυτήν την ενέργεια των VAK 410.

      Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

      german fan culture rules ok...


      19 Σεπτεμβρίου, Bundesliga: Μπαγέρν εναντίον Κολωνίας...

      Οι οργανωμένοι οπαδοί και των δύο ομάδων σηκώνουν πανό διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στις τιμές των εισητηρίων, ακολουθώντας το παράδειγμα των οπαδών της Μπορούσια Ντόρτμουντ, οι οποίοι σαμπόταραν το ντέρμπι με τη Σάλκε ως κίνηση ενάντια στις υψηλές τιμές των εισητηρίων (βλ. στο football-blabla.blogspot.com για περισσότερες πληροφορίες).

      Σε μια κοινή δράση σηκώνουν πανό αρχικά οι οπαδοί της Κολωνίας που λέει: "Το ακούσατε στο Ντόρτμουντ αρχικά", συνεχίζουν οι οπαδοί της Μπάγερν: "αλλά αφορά όλη τη χώρα", και έπειτα οι φιλοξενούμενοι: "20 ευρώ για θέσεις ορθίων; αποκλείεται!" και ταυτόχρονα το απέναντι πέταλο των Βαυαρών: "ενάντια στις αυξήσεις για τους φιλοξενούμενους οπαδούς"...

      Φαίνεται πως οι προθέσεις και τα σχέδια των ιδιοκτητών των γερμανικών παε να βάλουν πέντε φράγκα παραπάνω στην τσέπη δεν θα περάσουν εύκολα. Εντωμεταξύ μαθαίνουμε πως σκέφτονται και οι οπαδοί της Βέρντερ Βρέμης να μπουκοτάρουν τους αγώνες της ομάδας τους για το Τσαμπιονς Λιγκ, λόγω των υψηλών τιμών στα εισητήρια...  

      Να σημειώσουμε πως στον αγώνα της Μπάγερν με την Κολωνία υπήρχαν πανό και από τους Βαυαρούς και από τους οπαδούς της Κολωνίας που καλούσαν στην μεγάλη οπαδική πορεία που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Οκτωβρίου στο Βερολίνο... Ωραία πράγματα...

      Στην Ελλάδα υπάρχουν γήπεδα, ειδικά στη β και γ κατηγορία που με δυσκολία βλέπεις αγωνιστικό χώρο αν είσαι φιλοξενούμενος αλλά το εισητηριάκι έχει 15 και 20 ευρώ... Αντιδρά κανείς; Κανείς...  

      Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

      Respect...



      Μπρέσια Ρόμα 2-1, λίγο πριν τελείωσει το παιχνίδι, οι παίκτες της Ρόμα προσπαθούν με κάθε τρόπο να ισοφαρίσουν προκειμένου να μην προσθέσουν ακόμα μια ήττα στη φετινή σεζόν. Η αντεπίθεση όμως των παικτών της Μπρέσια ίσως φέρει ένα τρίτο γκολ και βάλει έτσι τέλος στις όποιες ελπίδες των ρωμαίων για το βαθμό της ισοπαλίας. Ο Σέρτζιο δεν το πολυσκέφτεται: ή η μπάλα ή ο παίκτης... Το χτύπημα είναι σκληρό, τόσο που ακόμα και ο ίδιος τραυματίζεται σοβαρά. Αλλαγές δεν υπάρχουν, και οι τρεις έχουν γίνει.
      Ο Σέρτζιο σφαδάζει, μένει κάτω από την εστία του, με το πόδι πρόχειρα δεμένο, οι οπαδοί της Μπρέσια τον βρίζουν και εκείνος κλαίει από τον πόνο... Θυσιάζεται για την ομάδα, υποφέρει για αυτήν... Θα μπορούσε απλά να πει πως δεν μπορεί, πως ο πόνος είναι αφόρητος και, έτσι απλά, να συνέχιζε η Ρόμα με 10 παίκτες... Πόσες και πόσες φορές δεν το έχουμε δει να συμβαίνει στα γήπεδα... Ο Ζούλιο Σέρτζιο δείχνει μια άλλη νοοτροπία, μια διαφορετική λογική, μας υπενθυμίζει πως το ποδόσφαιρο εκτός από εκκατομύρια, business και σταριλίκι είναι παιχνίδι που προκαλεί τρομερά έντονα συναισθήματα, είναι πάθος, αγάπη για την ομάδα, σεβασμός για τους οπαδούς...
      Respect...

      Αλληλούια!

      Όσοι δεν έχουν διαβάσει το ρεπορτάζ για τους δύο νέους Νιγηριανούς παίκτες της Golden Team του Παναθηναϊκού, ας ρίξουν μια ματιά εδώ για να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

      Εμείς θα περιοριστούμε σε κανα-δυό επισημάνσεις και θα περιμένουμε και τα δικά σας σχόλια:
      1. Αυτή η κατάσταση με τους Αφρικανούς ποδοσφαιρίστες έχει παραγίνει! Λογής-λογής σκάουτερ πουλάνε φρούδες ελπίδες σε χιλιάδες "εκκολαπτόμενα" ταλέντα. Περιττό να αναφέρουμε τις περιπτώσεις "απαγωγών" παικτών, την απαγόρευση επιστροφής στην πατρίδα, τα χρόνια που μένουν χωρίς επικοινωνία με τους δικούς τους, την πίεση να αποδώσουν τα λεφτά τους. Αξίζει να διαβάσει κανείς ανάλογα ρεπορτάζ και συνεντεύξεις στο διαδίκτυο.
      2. Αυτό το πράγμα που ο καθένας ιδρύει μια εκκλησία και την πλαισιώνει με πλήθος άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (κανάλια, εμπόριο ειδών, ή και ποδοσφαιρικές ομάδες στην περίπτωση μας) για να κυρήξει το λόγο του Κυρίου έχει παραγίνει. Θα σεβαστούμε την αρχή της ανεξιθρησκείας και δεν θα θίξουμε τα θεία κανενός.
      3. Το μόνο που μας θλίβει είναι ότι δεν θα έχουν για προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη. Και θα έπαιζαν βασικοί και δεν θα διαφωνούσαν για εκπαιδευτικές εκδρομές στο Άγιο Όρος. Οποία ειρωνία της τύχης... 

      ΥΓ. Εδώ βρήκαμε και το σύστημα που θα έπαιζαν με τον Άγγελο προπονητή.

      Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

      Σεβασμός στους οπαδούς!

      Τα πανιά (από πάνω προς τα κάτω) γράφουν το εξής:
      • Μην ξεχνάτε τους οπαδούς
      • Οι οπαδοί είναι η καρδιά του ποδοσφαίρου
      • Οι Δευτέρες σκοτώνουν την οπαδική κουλτούρα
      Η κίνηση αυτή έγινε από τους οπαδούς της Λίλεστρομ (στις 20/09) στον εκτός έδρας αγώνα με τη Χάουγκεσουντ. Επέλεξαν να μην εμφανιστούν στην κερκίδα δηλώντας έτσι την αντίθεση τους στη μεταφορά του αγώνα Δευτεριάτικα για τηλεοπτικούς λόγους.

      Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι δράσεις ενάντια στο μοντέρνο ποδόσφαιρο. Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ αρνούνται να πάρουν εισιτήρια για το ντέρμπι με τη Σάλκε (αν δεν κάνουμε λάθος η τιμή αυξήθηκε στα 22Ε από 15Ε που είχε! -και μιλάμε για τη Γερμανία και τις εγκαταστάσεις της έτσι;), οι οπαδοί της Μπάγερν σηκώνουν πανό αλληλεγγύης ενάντια στην "tesserra del tifoso" στον αγώνα με τη Ρόμα, οι οπαδοί της Ζίλινα μένουν έξω από το γήπεδο ως αντίδραση στα ακριβά εισιτήρια, στην Ιταλία συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στην εκεί "κάρτα φιλάθλου" και στο Βερολίνο θα διοργανωθεί πανγερμανική οπαδική πορεία. 

      Εμείς όμως για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε τα εισιτήρια του κάθε αφεντικού της ΠΑΕ και όλων των υπολοίπων που περιμένουν φιλοξενούμενους για να βγάλουν λεφτά; Μήπως έφτασε η στιγμή να αναλάβουμε δράση ή θα συνεχίσουμε να εισάγουμε μόνο τις "χουλιγκανιές";

      Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

      οι Σλοβάκοι πάντως,δεν τρώνε κουτόχορτο ούτε παραμυθιάζονται με το Ch.L.

      Αντιγράφουμε από το: http://contra.gr/Soccer/Europe/ChL/Zilina/288968.html

      Η αναμέτρηση της Ζίλινα με την Τσέλσι είναι έτοιμη να αρχίσει και οι 10.892 θεατές έχουν πάρει ήδη θέση για να παρακολουθήσουν αυτήν την πρωτόγνωρη εμπειρία, έναν αγώνα Champions League από κοντά. Ο ιδιοκτήτης της πρωταθλήτριας Σλοβακίας, Γιόζεφ Αντόσικ, σε κάθε άλλη περίπτωση θα έτριβε τα χέρια του με ικανοποίηση. Τώρα, λίγα 24ωρα μετά το ιστορικό αυτό ματς, στέκεται σε αναμμένα κάρβουνα, αφού στο περιθώριο του αγώνα έστρεψε εναντίον του τους φιλάθλους του συλλόγου και εσχάτως την UEFA εξαιτίας της παράλογης αύξησης στις τιμές των εισιτηρίων.

      Η απόφαση να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την επίσκεψη μιας τόσο διάσημης ομάδας σε έναν τόπο που το αγγλικό και το γερμανικό ποδόσφαιρο τυγχάνει μεγαλύτερης προβολής από το εγχώριο πάρθηκε από το απόγευμα της κλήρωσης των ομίλων στο Μονακό. Το εύκολο κέρδος προκύπτει σε τέτοιες περιπτώσεις από τα εισιτήρια και δίχως μεγάλη σκέψη έδωσε εντολή για αύξηση των τιμών κατά 550%! Η αδίστακτη κίνηση φαίνεται να γυρίζει μπούμερανγκ και παρότι τα ταμεία της ομάδας γέμισαν εξαιτίας του sold out που σημειώθηκε για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων, η επόμενη μέρα του συλλόγου μοιάζει δυσοίωνη... 


      Τα εισιτήρια του μόχθου
      Απόγευμα της 30ής Αυγούστου, περίπου δύο εβδομάδες πριν το σπουδαίο παιχνίδι με τους πρωταθλητές Αγγλίας και η Ζίλινα ανακοινώνει μέσω της ιστοσελίδας της τις τιμές των εισιτηρίων για το χωρητικότητας 11.181 θεατών "Ποντ Ντουμπνόμ". Το γήπεδο κρίθηκε τριών αστέρων από την UEFA, κατασκευάστηκε το 1941, ανακαινίστηκε το 2002, ωστόσο ακόμα κι έτσι ουδείς μπορεί να το χαρακτηρίσει "παλατάκι". Παρ’ όλα αυτά, η διοίκηση ζητούσε για τις εξέδρες των οργανωμένων πίσω από τα τέρματα 50 ευρώ για ένα εισιτήριο! Την ίδια στιγμή, στις ίδιες θέσεις για αγώνα της Corgon Liga, η διοίκηση της Ζίλινα χρεώνει το εισιτήριο με 7 ευρώ! Αύξηση περίπου 550% στην τιμή του φθηνότερου εισιτηρίου του γηπέδου.
      Σε αυτή τη θέση (και σε αυτήν την τιμή) εισιτήριο δικαιούται όποιος φίλαθλος διαθέτει κάρτα μέλους, ειδάλλως για να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα θα πρέπει να ανοίξει ακόμα περισσότερο το πορτοφόλι του. Οι VIP θέσεις στο πρωτάθλημα κοστίζουν 20 ευρώ, ήτοι περίπου 20 φορές λιγότερο από όσα ζητούσε η Ζίλινα για τις ίδιες θέσεις στο Champions League (400 ευρώ). Οσο για τις υπόλοιπες εξέδρες κατά μήκος του γηπέδου, οι τιμές έφταναν τα 150 ευρώ (κατηγορία 1) και τα 200 ευρώ (κατηγορία 2).


      Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα οι τιμές αυτές θα μπορούσαν να έχουν κάποια λογική, αφού ομάδες όπως η Ζίλινα δεν συμμετέχουν συχνά σε αυτήν την προσοδοφόρα διοργάνωση και η εκμαίευση κέρδους δικαιολογείται σε ένα σημείο. Ωστόσο ο μέσος μικτός μισθός στη χώρα κυμαίνεται μεταξύ 500 και 800 ευρώ το μήνα και σε καθαρές απολαβές μεταξύ 350 και 400 ευρώ.
      Η αντίδραση των οργανωμένων
      Ολοι περίμεναν την απάντηση από τους φιλάθλους της Ζίλινα κι δη τους οργανωμένους, που αποτελούν σημείο (θετικής και αρνητικής) αναφοράς για το σύλλογο. Αυτή δεν άργησε να έρθει. Η αρχή έγινε από το forum που διατηρεί η πλέον "σκληροπυρηνική" ομάδα εξ αυτών, οι "Zilinski Fanatici". Τα posts στην ιστοσελίδα πάμπολλα και όλα στο ίδιο μήκος κύματος. Η είδηση έγινε γνωστή με την ταχύτητα του φωτός και οι αντιδράσεις έρχονταν με τη μορφή καταιγίδας. Η επίσημη στάση ήταν αναμονή. Εν τω μεταξύ, στην κεντρική σελίδα του διαδικτυακού τόπου των οργανωμένων (http://www.ultraszilina.sk/) υπάρχει ένα διάσημο πλέον βίντεο από το You Tube το οποίο τιτλοφορείται "Κόντρα στο Μοντέρνο Ποδόσφαιρο" και αφορά την έμπρακτη εναντίωση των φιλάθλων στην ανεξέλεγκτη εμπορευματοποίηση του αθλήματος και την ταυτόχρονη περιθωριοποίησή τους.

      Μετά από δύο ημέρες ήρθε η ώρα της ανακοίνωσης, στην οποία κατακεραυνώνεται η κίνηση της διοίκησης και γνωστοποιείται ότι η απάντηση των οργανωμένων φιλάθλων για το εν λόγω παιχνίδι είναι η αποχή.
      Με τον τίτλο "ένα νεφρό για 2 εισιτήρια για την Τσέλσι", η ανακοίνωση αναφέρει πως οι πιστοί φίλοι της Ζίλινα κατανοούν τους λόγους που οδήγησαν τη διοίκηση του συλλόγου σε αυτήν την κίνηση, αλλά εκφράζουν και την διαφωνία τους. Κάνουν λόγο για την αμφίδρομη σχέση ζωής και τονίζουν ότι εάν τελικώς θα βοηθήσει τους παίκτες η παρουσία των επιχειρηματιών, των πολιτικών προσώπων, των ουδέτερων που θα βρεθούν στις εξέδρες και σε καμία περίπτωση δεν θα ασχολούνται με την υποστήριξη των γηπεδούχων.
      Δηκτικό σε αρκετά σημεία, το κείμενο καθόριζε τη στάση που θα κρατήσουν εν πρώτοις σε αυτό το ματς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αποχή των οργανωμένων θα επεκταθεί και στα παιχνίδια πρωταθλήματος, όπου η μέση προσέλευση υπολογίζεται στους 3.000 θεατές, η συντριπτική πλειοψηφία εκ των οποίων οργανωμένοι.

      "Ενα νεφρό για 2 εισιτήρια για την Τσέλσι"
      Μεταφρασμένο απόσπασμα από την ανακοίνωση των οργανωμένων.
      "Κατανοούμε ότι το ποδόσφαιρο αποτελεί επιχείρηση, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς είναι ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να μοιράζεται στον κόσμο, το ποδόσφαιρο δεν είναι καθαρά μία εμπορική δραστηριότητα. Ο καθένας γνωρίζει ότι αυτές οι τιμές εισιτηρίων είναι υψηλές και αντιλαμβάνεται επίσης ότι θα πουλήσετε τα εισιτήρια και θα βγάλετε πολλά λεφτά, όμως...
      δεν είναι μόνο 1 εβδομάδα, ούτε μόνο 1 χρόνος, αλλά για μία ολόκληρη ζωή περιμένουμε ένα ματς όπως αυτό. Εμείς, ως πιστοί φίλαθλοι της Ζίλινα, δίνουμε τα χρήματά μας όχι για να δούμε την Τσέλσι, αλλά για να δούμε την αγαπημένη μας Ζίλινα, πηγαίνουμε σε κάθε ματς, είμαστε αυτοί που δίνουμε 7 ευρώ για να υποστηρίξουμε την ομάδα σε κάθε ασήμαντο παιχνίδι πρωταθλήματος. Ταξιδεύουμε πολλά χιλιόμετρα, ερχόμαστε από όλη τη Σλοβακία, και ήμασταν κατενθουσιασμένοι που μοιραστήκαμε τη χαρά της πρόκρισης στο Champions League με τους ποδοσφαιριστές. Μόλις λάβαμε την πληροφορία για τις τιμές των εισιτηρίων καταλάβαμε ότι ως φίλαθλοι θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε μόνο έξω από τις θύρες του γηπέδου.
      Γνωρίζουμε ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο από πλούσιους ανθρώπους από τη Σλοβακία και τις γύρω χώρες. Αλλά είναι αυτό σωστό για τους θεατές που θα βρίσκονται εκεί να μην έχουν σπαταλήσει ούτε ένα σεντ για το σύλλογο ολόκληρη τη σεζόν; Είναι σωστό για τους παίκτες που έχουν δώσει τόσα πολλά να δώσουν το πιο δύσκολο παιχνίδι της ζωής τους χωρίς μία παθιασμένη υποστήριξη; Οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις τιμές, και αυτοί που μπορούν να βρουν τα χρήματα αισθάνονται τόσο αηδιασμένοι από τον τρόπο με τον οποίο τους συμπεριφέρθηκαν που απλά δεν θα αγοράσουν εισιτήρια λόγω αρχής.
      Αντιλαμβανόμαστε τι κάνει ο σύλλογος, και θα το καταπιούμε, αλλά δεν θα το ξεχάσουμε. Ο σύλλογος δεν θα πρέπει ποτέ ξανά να εκπλαγεί εάν οι προσελεύσεις είναι χαμηλότερες στα παιχνίδια πρωταθλήματος. Το χειρότερο πράγματα σε όλη αυτήν την κατάσταση είναι ότι η ομάδα που θα πληρώσει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη είναι αυτή που το αξίζει λιγότερο: οι παίκτες. Δεν γνωρίζουμε ποιος θα τους εμψυχώσει, ποιος θα τους απλώσει το χέρι μέσα από τα κιγκλιδώματα μετά το ματς. Θα γνωρίζει κάποιος από τις εξέδρες τα ονόματα των παικτών μας; Αξίζουν αυτό το πράγμα οι παίκτες που μας έφεραν ως εδώ;
      Αυτή η ιστορία βρίσκεται παντού στις ειδήσεις. Ολοι γελούν με τη Ζίλινα. Θα έπρεπε να είναι ο μεγαλύτερος πανηγυρισμός για την ποδοσφαιρική επιτυχία μας, αλλά στην πραγματικότητα όλοι νιώθουμε φρικτά, σας ευχαριστούμε.
      ΥΓ: Δεν προγραμματίζουμε κάποια χωρογραφία για τον αγώνα, δεν θα υπάρξει οργανωμένη υποστήριξη, όχι επειδή δεν θέλουμε να το κάνουμε, απλά επειδή κανείς δεν θα βρίσκεται μέσα το γήπεδο να κυματίζει σημαίες και να τραγουδάει τραγούδια. Δεν θα ζητήσουμε φθηνότερα εισιτήρια, έχουμε την αξιοπρέπειά μας. Το πώς θα παρακολουθήσουμε το παιχνίδι θα ανακοινωθεί αργότερα, ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι θα διασκεδάσουμε!".

      Πενιχρές προσφορές
      Οπως ήταν φυσικό, ούτε οι μεν ούτε οι δε εξάντλησαν τα εισιτήρια. Οι απαράδεκτες τιμές οδήγησαν τους φιλάθλους να γυρίσουν την πλάτη στο παιχνίδι. Ως αποτέλεσμα η διοίκηση έκανε ένα μικρό βήμα προς τα πίσω και μείωσε κάποιες τιμές. Τα εισιτήρια της δεύτερης κατηγορίας που κόστιζαν 200 ευρώ μειώθηκαν κατά 50 ευρώ, ενώ τα εισιτήρια των 50 ευρώ μπορούν να τα προμηθευτούν και μη μέλη του συλλόγου.
      Η τελευταία... ελκυστική προσφορά ήταν όσοι φίλαθλοι αγόραζαν εισιτήριο για το παιχνίδι της Τσέλσι είχαν δικαίωμα να μπουν δωρεάν και στον αγώνα πρωταθλήματος που προηγείτο της πρεμιέρας του Champions League κόντρα στην αδύναμη Τατράν Πρεσόφ (η κανονική τιμή σε αυτόν τον αγώνα είναι 5 με 9 ευρώ). Ως... δώρο, η διοίκηση έδινε σε αυτούς τους φιλάθλους θα έπαιρναν το πακέτο ένα κασκόλ της Ζίλινα για το Champions League.

      Το μήνυμα της διοίκησης και οι αντιδράσεις
      Στον επίμαχο αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Τατράν Πρεσόφ η Ζίλινα νίκησε δύσκολα 2-1, ωστόσο ουδείς ασχολήθηκε με το αγωνιστικό κομμάτι. Ολο το ενδιαφέρον αφορούσε στην κόντρα διοίκησης-φιλάθλων και για πρώτη φορά ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Γιόζεφ Αντόσικ, τοποθετήθηκε δημοσίως.

      Ο Αντόσικ εξέδωσε μία ανακοίνωση πριν το ματς, η οποία δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Ζίλινα και στην οποία επιχειρούσε να δικαιολογήσει την απόφαση σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων. Η ανακοίνωση άρχισε λέγοντας πως το ποδόσφαιρο στη Ζίλινα δεν άρχιζε ούτε τελείωνε από το ματς με την Τσέλσι και πως "δεν επιμένει ότι ο σύλλογος δεν έκανε ένα λάθος" σχετικά με τις τιμές. Ακολούθως αναφέρονται λεπτομερώς τα κόστη λειτουργίας του συλλόγου μέσα σε μία σεζόν, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι αυτά τα κόστη δεν καλύπτονται από τα έσοδα που προκύπτουν από τα εισιτήρια.
      Επιπλέον, υπάρχει μία κεκαλυμμένη παραδοχή πως οι τιμές για το ματς με την Τσέλσι επιστρατεύθηκαν ώστε να μείνουν εκτός νυμφώνος οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Ζίλινα, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Αντόσικ, χρησιμοποιούν την καλή συμπεριφορά στα παιχνίδια με σκοπό ανταλλάγματα όπως επιχορηγούμενα ταξίδια στα εκτός έδρας ματς και φθηνότερα εισιτήρια στα εντός. Προσθέτει ότι ο σύλλογος δεν μπορεί να ρισκάρει κίνδυνο επεισοδίων, όπως σημειώθηκαν σε ορισμένα πρόσφατα παιχνίδια, με τελευταίο παράδειγμα το ματς στην Πράγα στο πρώτο παιχνίδι των play off της διοργάνωσης. Υπογραμμίζεται, πάντως, η "φανταστική ατμόσφαιρα" στον εν λόγω αγώνα και σε αρκετά άλλα μεγάλα παιχνίδια.
      Ο Αντόσικ δεν άφησε ασχολίαστη την κριτική του Πετσάλκα, υποστηρίζοντας ότι ο μηνιαίος μισθός του Σλοβάκου αμυντικού θα αρκούσε για τα εισιτήρια 187 φιλάθλων για τον αγώνα της Τσέλσι. Η ανακοίνωση καταλήγει με τη δήλωση ότι το ματς με την Τσέλσι δεν είναι ούτε η αρχή ούτε το τέλος, ωστόσο τονίζει ότι εάν ήταν το τέλος, ο Αντόσικ θα άφηνε τους φιλάθλους να μπουν δωρεάν.
      Εχοντας διαβάσει την ανακοίνωση, οι οργανωμένοι φίλαθλοι δεν άλλαξαν την απόφασή τους και διαμαρτυρήθηκαν με τον τρόπο τους στο ματς κόντρα στην Πρεσόφ. Για τα πρώτα 60 λεπτά του αγώνα οι φανατικοί οπαδοί στο βόρειο πέταλο τραγουδούσαν χαμηλόφωνα για την ομάδα τους, τόσο παλιά, όσο και νέα συνθήματα. Οι μεγαλύτερες επιδοκιμασίες αφορούσαν τον Πετσάλκα που έγινε αμέσως είδωλο για τον κόσμο.
      Μετά από μία ώρα αποχώρησαν από τις θέσεις τους. Αρκετοί έφυγαν από το γήπεδο και άλλοι κάθισαν σε άλλες, διπλανές θύρες, διατηρώντας τη σιωπή τους, όπως έπραττε εξάλλου και το λιγότερο φανατισμένο κοινό των υπολοίπων εξεδρών του γηπέδου (συνολικά κόπηκαν 3.600 εισιτήρια). Στις άδειες θέσεις του βορείου πετάλου αναρτήθηκε ένα πανό με την εξής ερώτηση: "Είναι καλύτερα χωρίς εμάς;".
       
        Η ώρα του αγώνα

      Η 15η Σεπτεμβρίου κατέφθασε και το "Ποντ Ντουμπνόμ" γεμίζει από επιχειρηματίες, πολιτικούς (μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Ρόμπερτ Φίκο) και γενικά περσόνες που δεν συνηθίζουν να περνούν τα βράδια της Τετάρτης σε ένα παμπάλαιο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Μαζί κάποιοι απλοί φίλαθλοι της Ζίλινα που είχαν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν εισιτήριο και οι Αγγλοι που ταξίδεψαν μέχρι τη σλοβακική πόλη και που είτε είχαν την τύχη να βρεθούν μέσα στους 550 επίσημους φιλοξενούμενους, είτε βρήκαν εισιτήριο στη μαύρη αγορά έναντι περίπου 80 ευρώ, από τα πολλά που διατέθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο.
      Επισήμως σημειώθηκε sold out, αν και τα ΜΜΕ της Σλοβακίας δίνουν διαφορετικό αριθμό διατεθέντων εισιτηρίων από αυτά που δίνουν τα ΜΜΕ της Αγγλίας. Το μεγαλύτερο κομμάτι του κοινού έδειχνε εμπράκτως την υποστήριξή του προς τους πρωταθλητές Σλοβακίας, ακόμα και όταν δέχθηκαν το τέταρτο γκολ, ωστόσο υπήρξαν μακρά διαστήματα ησυχίας που δεν άρμοζαν σε ένα τόσο σημαντικό ματς και υπογράμμιζαν την απουσία των οργανωμένων από τις εξέδρες.
      Οχι, όμως, και από το γήπεδο, αφού είχε προγραμματιστεί πορεία από την πλατεία Μαριάνσκε μέχρι το γήπεδο, τραγουδώντας συνθήματα. Λίγο πριν το εναρκτήριο λάκτισμα, μάλιστα, κι ενώ επικρατούσε ακόμα ησυχία, ακούγονταν οι φωνές τους μέσα στο γήπεδο. Την ίδια ώρα, διάσπαρτα στις τέσσερις εξέδρες, υπήρχαν πάρα πολλοί Σλοβάκοι ποδοσφαιρόφιλοι με φανέλες της Τσέλσι. Ηταν τόσο μεγάλη η αγάπη που έδειξαν οι γηγενείς για τον αγγλικό σύλλογο, που ο απεσταλμένος της "Daily Telegraph" καθ’ υπερβολήν έγραψε στο ρεπορτάζ του πως εάν οι ιδιωτική φρουρά των "μπλε" επέτρεπε στους παίκτες να κατευθυνθούν οδικώς από το ξενοδοχείο "Holiday Inn" όπου κατέλυσαν στο γήπεδο του αγώνα (περίπου 140 μέτρα απόσταση), οι Σλοβάκοι φίλαθλοι θα τους έραιναν με λουλούδια.

      Οι περίπου 300 οργανωμένοι που παρέμειναν έξω από το γήπεδο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, στο 30ό λεπτό άναψαν μία (ελεγχόμενη) φωτιά στον λόγο που βρίσκεται βόρεια του σταδίου και άπλωσαν ακριβώς μπροστά ένα πανό με το γνωστό μήνυμα στα αγγλικά: "Against Modern Football".
      Το ημίχρονο τους βρήκε διάσπαρτους έξω από το βόρειο και το νότιο πέταλο, από όπου μπορούσαν να παρακολουθήσουν από τις χαραμάδες ένα κομμάτι του γηπέδου που εξελισσόταν ο αγώνας. Πανηγύρισαν το τέρμα του Τόμας Οραβετς με το οποίο διαμορφώθηκε το 1-4 και αποχώρησαν με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης και πάλι σε πορεία, με προορισμό την πλατεία Μαριάνσκε, έχοντας περάσει το μήνυμά τους...


      Συμπέρασμα;;;
      Παντού στην Ευρώπη αρχίζει κι αναπτύσσεται "οπαδική συνείδηση" και είναι καιρός πλέον, να μπούν τα θέματα αυτά στην ¨ατζέντα¨ όσων πάνε είτε οργανωμένα είτε όχι κι εδώ στην γωνιά της Μεσογείου,που κάποιοι νομίζουν πως εμείς θ' ασχολούμαστε με προεδριλίκια,ελέγχους διαιτησίας και τα συναφή...

      Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

      Σαν σήμερα RIP

      Στις 17 Σεπτεμβρίου του 1967 η Καϊσέρι φιλοξενησε τη Σίβας στα πλαίσια της τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας της Τουρκίας. Και οι δύο οι ομάδες βρσκόταν στην πρώτη θέση της βαθμολογία με 9 βαθμούς και το παιχνίδι αυτό ξεπερνούσε τα απλά όρια ενός ντέρμπι.

      Η έχθρα των δύο πόλεων υπάρχει από τα πρώτα χρόνια ίδρυσης της Δημοκρατίας της Τουρκίας για το ποια από τις δύο θα αποτελέσει το (κοινωνικό και οικονομικό) κέντρο της Κεντρικής Ανατολίας. Τόσο η Καϊσέρι όσο και η Σίβας δημιουργήθηκαν την ίδια χρονιά (1967) από τη συγχώνευση των προηγούμενων ομάδων που υπήρχαν στην κάθε πόλη. Πριν από δύο χρόνια ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε παίκτες και οπαδούς κάποιων από αυτές τις ομάδες. Τα τραίνα που ένωναν τις δύο πόλεις ήταν πάντα γεμάτα από συνθήματα μίσους.

      Την προηγούμενη μέρα από το μοιραίο αγώνα 5.000 οπαδοί της Σίβας (ο μεγαλύτερος αριθμός οπαδών σε εκτός έδρας αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή) έφτασαν στην Καϊσέρι (ελληνιστί Καισαρεία) χρησιμοποιώντας τραίνα, 40 λεωφορεία και 20 μίνι-μπας. Γέμισαν όλα τα ξενοδοχεία και τα μπουρδέλα (όσοι δεν βρήκαν ξενοδοχείο!) της πόλης. Γρήγορα ξέσπασαν επεισόδια σε διάφορες περιοχές της πόλης με αποτέλεσμα τέσσερις οπαδοί της Σίβας να τραυματιστούν ενώ η αστυνομία συνέλαβε πενήντα άτομα.


      Στο γήπεδο βρέθηκαν, ύστερα από "εξονυχιστικό" έλεγχο και υπό το βλέμμα 237 αστυνομικών και φυλάκων, 21.000 οπαδοί και των δύο ομάδων. Στο εικοστό λεπτό η Καϊσέρι προηγείται και ξεσπούν επεισόδια. Κάποιοι παίκτες άρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους και οι οπαδοί να πετούν πέτρες ο ένας στον άλλο. Κάποιοι οπαδοί της Σίβας προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά με τον πανικό που επικρατούσε κατέρευσε ένα μέρος του φράχτη μπροστά από τον αγωνιστικό χώρο. 40 άτομα ποδοπατήθηκαν εώς θανάτου και άλλοι 300 τραυματίστηκαν. Οι 38 από τους νεκρούς και οι περισσότεροι από τους τραυματίες ήταν οπαδοί της Σίβας. Ο διαιτητής σταμάτησε αμέσως το παιχνίδι. Οι παίκτες και των δύο ομάδων κατευθύνθηκαν προς τα αποδυτήρια ενώ οι παίκτες της Σίβας παρέμειναν στην πόλη μέχρι τα μεσάνυχτα για να διαφύγουν με ασφάλεια και να γυρίσουν στη Σίβας μόλις κάποιες εβδομάδες μετά καθώς αρκετοί από τους συγγενείς των θυμάτων τους θεωρούσαν υπεύθυνους.

      Οι οπαδοί της Σίβας που είχαν φύγει από το γήπεδο κατέστρεψαν αμάξια των κατοίκων της Καϊσέρι  και στην επιστροφή σταματούσαν αμάξια που προερχόταν από την Καϊσέρι και τα κατέστρεφαν. Κάποιοι κάτοικοι της Σίβας όταν έμαθαν τα τραγικά νέα ξεκίνησαν, με κάθε μέσο, για να πάνε στην Καϊσέρι. Στο δρόμο τους σταμάτησαν μπλόκα της αστυνομίας και ξέσπασαν νέες συγκρούσεις. Άλλοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο της Σίβας και ξεκίνησαν συγκρούσεις με την αστυνομία αλλά και καταστροφές περιουσιών (γραφεία και ξενοδοχεία) που ανήκαν σε πολίτες της Καϊσέρι. Οι συγκρούσεις, που διήρκεσαν σχεδόν μία εβδομάδα, είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο δύο ανθρώπων και τη σύλληψη άλλων έντεκα. Οι νεκροί της Σίβας θάφτηκαν με τιμές και ανακηρύχτηκαν μάρτυρες. Τα μαγαζιά ήταν κλειστά και η μέρα ήταν ημέρα πένθους.

      Με το που ξεκίνησαν οι συγκρούσεις στη Σίβας οι αρχές της Καϊσέρι έκλεισαν τους δρόμους που ενώνουν τις δύο πόλεις και ανέβαλαν τα δρομολόγια των τραίνων. Στην Καϊσέρι συνελήφθηκαν 26 άτομα, οκτώ από τη Σίβας, για την πρόκληση φθορών.

      Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα γεγονότα αυτού του αγώνα μπορείτε να διαβάσετε εδώ ενώ  εδώ θα διαβάσετε για περισσότερες τουρκικές γηπεδικές τραγωδίες.

      Ντοκιμαντέρ για το Straight Edge

      Ένα "ντοκιμαντέρ για την κουλτούρα και τις πτυχές του straight edge" θα προβληθεί σήμερα, Παρασκευή (17/09) και ώρα 21:00, στο χώρο του Καταραμένου Συνδρόμου.

      Άσχετα με τις όποιες συμφωνίες ή διαφωνίες μπορεί να έχει κανείς με το straight edge και τα όσα πρεσβεύει και διακηρρύσει (αποχή από το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το κάπνισμα -για κάποιους και από το εφήμερο σεξ και την κρεοφαγία), σε ένα πράγμα μπορεί να συμφωνήσει: ότι μουσικά υπήρξε ένα τεράστιο σχολείο για το punk και το hardcore. Προερχόμενο από αυτά τα δύο είδη κατάφερε και έθεσε νέα όρια και μια καινούρια κουλτούρα σε ένα μεγάλο κομμάτι κόσμου που γουστάρει/"τρέχει" με αυτές τις μουσικές.

      Η συνέχεια, σήμερα, επί της οθόνης.

      Για περισσότερες πληροφορίες:
      Καταραμένο Σύνδρομο
      Straight edge (Wikipedia)
      F(requently)A(sked)Q(uestions) about straight edge

      Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

      Μπασκίμ Φίστα...


      Δημοσίευμα από το sentragoal.gr

      Σε όποιον δηλώνει ο πιο μεγάλος θαυμαστής της Ιντερ ο Μπασκίμ Φίστα έχει να πει πως για τη λατρεία του στους «νερατζούρι» φυλακίστηκε και βασανίστηκε και πως η δική τους αγωνιστική ύπαρξη ήταν αυτό που τον κράτησε ζωντανό στα 20 χρόνια του ως πολιτικού κρατούμενου.
      Σήμερα ο 65χρονος ζει στο Ούντινε και με αφορμή την αναμέτρηση Ιντερ - Ουντινέζε η «Gazzetta dello Sport» παρουσίασε την ιστορία του. Από μικρός ο Φίστα δούλευε σε εργοστάσιο μεταλλουργίας στα Τίρανα. Ηταν, δε, τη δεκαετία του ’60, όταν μέσω του Τούρκου συναδέλφου του Ορχάν έμαθε για την Ιντερνατσιονάλε. Ποδοσφαιριστής ο ίδιος άκουγε κάτω από τα σκεπάσματα στο ραδιόφωνο τη «Φωνή της Αμερικής» και ονειρευόταν τα παιχνίδια της ιταλικής ομάδας -η ¨κομμουνιστική δικτατορία¨ του Χότζα {sic} υποδείκνυε στη Δύση τον εχθρό. Μια ημέρα εισηγήθηκε στον προϊστάμενό του την αγορά ενός
      μεταχειρισμένου ιταλικού μηχανήματος.Ηταν αρκετό να κατηγορηθεί για εχθρική προπαγάνδα και στα 23 του να περάσει τις πύλες της φυλακής. Του επιβλήθηκαν 12 χρόνια, ποινή στην οποία προστέθηκαν άλλα δέκα ύστερα από μια απεργία όπου συμμετείχε για να καταγγείλει τις συνθήκες κράτησης. Ξύπνημα στις 4 και όλη μέρα στα ορυχεία. Το να λιποθυμάει κανείς από την κούραση ήταν το σύνηθες. Τότε τους κρεμούσαν ανάποδα με δεμένους τους αστραγάλους προς συμμόρφωση. Για να μην τρελαθεί, ο Φίστα σκεφτόταν την Ιντερ και μάθαινε ιταλικά δίπλα στον ιερέα Μεσκάλα. Και μετά ήρθε η 9η Ιουνίου 1978. Ηταν έξω στην αυλή για το γεύμα: 45 γραμμάρια κρέας όλο κόκαλο και 300 γραμμάρια ψωμί. Στα μεγάφωνα έπαιζε το ραδιόφωνο των Τιράνων και εκτός από τα συνηθισμένα που μετέδιδε ακούστηκε το εξής: «Χθες στη Ρώμη η Ιντερ κέρδισε το Κύπελλο Ιταλίας νικώντας τη Νάπολι 2-1».
      Ο Μπασκίμ χαμογέλασε, έσφιξε τις γροθιές του, ο φύλακας παραδίπλα τον είδε και τιμωρήθηκε με 30 ημέρες στην απομόνωση και με τους φρουρούς που άλλαζαν τρεις φορές το 24ωρο να τον ξυλοφορτώνουν.
      Αποφυλακίστηκε το 1989 ύστερα από 20 χρόνια και 147 ημέρες και το 1990 αφίχθη στην Ιταλία με τη σύζυγο και την κόρη του. Είδε για πρώτη φορά την Ιντερ στην τηλεόραση σε ντέρμπι με τη Μίλαν. Εβγαλε μια κραυγή από τη χαρά του, για να νιώσει το χέρι της γυναίκας του και να ακούσει τη φωνή της: «Μη φωνάζεις. Τι θα πουν οι γείτονες;».
      Όχι, τώρα δεν του έφταναν τα κλειστά σε γροθιά χέρια για να πανηγυρίσει. Τώρα ο Μπασκίμ Φίστα ήταν ελεύθερος και να φωνάξει.

      Όταν η ομάδα σώζει ζωές... 


      υ.γ. εκφράσεις που βρίθουν αντιεπιστημονικών όρων τίθενται σε εισαγωγικά...

      Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

      9 Οκτώβρη 2010, Βερολίνο


      Οι γερμανοί οπαδοί (ξανά)βγαίνουν στους δρόμους. Αφήνουν για λίγο το φυσικό τους χώρο, τα γήπεδα και τα πέταλα, και διαδηλώνουν στους δρόμους του  Βερολίνου στις 9 του Οκτώβρη. Αίτημά τους; ο σεβασμός της οπαδικής κουλτούρας και των δικαιωμάτων τους από τους αθλητικούς και πολιτικούς φορείς της χώρας τους.

      Αστυνομική καταστολή, ασφυκτικός έλεγχος, απαγορεύσεις, ακριβά εισιτήρια, εξοντωτικές ποινές, είναι κάποια από τα θέματα που επίσης θα θιχτούν μέσω της διαδήλωσης...

      Παράδειγμα προς μίμηση; Ή μήπως...φλώροι οι γερμανοί ultras; ΄Η μήπως εδώ δεν έχουμε παρόμοια προβλήματα; Και θα απαντήσει κάποιος: παρόμοια προβλήματα έχουμε και εδώ και παντού, παρόμοια οπαδική κουλτούρα δεν έχουμε... ασχολούμαστε με άλλα... πιο σημαντικά...

      Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

      Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

      no alla tessera del tifoso...


      Οπαδοί της Sampdoria ταξίδεψαν μέχρι το Monte Carlo στις 28 Αυγούστου όπου γίνονταν η κλήρωση των ομίλων για το Champions League, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το μέτρο της κάρτας οπαδού (tessera del tifoso) που ισχύει από φέτος σε όλα τα ιταλικά γήπεδα. Ανάρτησαν πανό έξω από το κτίριο όπου διεξάγονταν η κλήρωση και παρέδωσαν στον Μισέλ Πλατινί επιστολή διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις της ποδοσφαιρικής ιταλικής ομοσπονδίας.

      Οι αντιδράσεις είναι έντονες στα περισσότερα γήπεδα και κερκίδες στη γείτονα χώρα, και πολλοί οπαδοί προχώρησαν σε δυναμικές διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις έξω από τα πέταλα πριν την έναρξη της πρώτης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος για τη σεζόν 2010-11.    

      Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

      Ταινία μικρού μήκους (βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα)...

      Τη στιγμή που εδώ στο ελλάντα βλέπουμε διάφορα έργα με διεφθαρμένους παράγοντες, χεσμένους στο ευρώ (πολύ ευρώ λέμε) μανατζαραίους, παίκτες με εξωγηπεδικές δραστηριότητες (όχι, δεν εννοούμε ουίσκια και ξενύχτια) και άλλα τέτοια ωραία, στην όχι και πολύ μακρινή Γερμανία θα παρακολουθήσουμε ένα πολύ μικρό έργο με πέντε μόλις σκηνές:
      1. νίκη-πανηγυρισμοί παικτών, 2. κερκίδα-πανηγυρισμοί οπαδών, 3. το ντους και το τηλεφωνάκι στη γκόμενα μπορεί να περιμένει, προηγούνται άλλα πράγματα, 4. σεβασμός αθλητών-δωδέκατου παίκτη, 5.παίκτης-οπαδός... Καλή απόλαυση...


      Φώτο από τον αγώνα μεταξύ FSV Frankfurt II - KSV Hessen Kassel, (1-4), 4-9-2010

      Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

      Τα ζάλισες τα ζάρια!

      Κάντε ένα διάλειμμα από το να βλέπετε μπάλα (ανεξαρτήτου χρώματος) και εθνικές και παίξτε κανένα επιτραπέζιο. Εμείς σας προσφέρουμε το τελευταίο που κυκλοφορεί στην πιάτσα και το πρώτο (και ελπίζουμε όχι και το τελευταίο) που βγήκε πραγματικά από τη ζωή. 

      Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

      Ska! Ska! Ska! Ska!


      Μετά τους The Toasters ήρθε και η σειρά των Bad Manners να εμφανιστούν στα εδάφη μας. Στις 25 Σεπτέμβρη, στο An, η λονδρέζικη μπάντα, μία από τις σημαντικότερες του μουσικού ρεύματος 2 Tone , μαζί με τους έλληνες Les SkartOi! πρόκειται να μας χαρίσουν μία απίστευτη βραδιά -τουλάχιστον για όσους γουστάρουν τέτοιες μουσικές. 

      Τα λέμε τότε λοιπόν...
         ...αλλά μέχρι τότε τσεκάρετέ τους και στα παρακάτω links:

      Bad Manners
      http://www.myspace.com/badmannersofficial
      http://en.wikipedia.org/wiki/Bad_Manners


      Les SkartOi!
      http://www.myspace.com/lesskartoi
      http://www.anexartisi.gr/lesskartoi/lesskartoi.htm