RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Μερικά παραλειπόμενα από τον τελικό

Μια εβδομάδα μετά τον τελικό Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο και η όλη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τον νικητή, τον ηττημένο, τα επεισόδια και τα επινίκεια γλέντια έχει ήδη κοπάσει μιας και από την Τετάρτη έχουμε μπει σε ρυθμούς play-off (εδώ γελάμε...). 

Παρόλα αυτά η κατάσταση που επικράτησε στο δρόμο κατά τη διάρκεια της καθόδου των Αρειανών μόνο αντιμετώπιση ανθρώπων δεν θυμίζει. Και πως θα μπορούσε άλλωστε, όταν μιλάμε για οπαδούς... Για αυτό αναδημοσιεύουμε από το blog του Αυτόνομου πυρήνα φίλων Άρη την ταλαιπωρία που υπέστησαν και όχι μόνο:

"Συγχαρητήρια στην Ελληνική αστυνομία που μετέτρεψε την διαδρομή Θεσ/νίκη - Αθήνα σε Θεσ/νίκη - Μπάρι ταλαιπωρώντας επί 15 και πλέον ώρες τον κόσμο στον δρόμο . Τα Τέμπη άνοιξαν όχι όμως και τα διόδια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων . Ευτυχώς στην επιστροφή μας άφησαν στην ησυχία μας με αποτέλεσμα να γυρίσουμε στην ώρα μας . Όσοι βέβαια δεν έμειναν από βενζίνα στο δρόμο καθ' ότι η μεγάλη των μπάτσων σχολή είχε φροντίσει να απαγορεύσει την είσοδο σε πούλμαν στα βενζινάδικα κατά την επιστροφή το πιθανότερο γιατί ήταν ώρα κοινής ησυχίας . Συγχαρητήρια ακόμη στην Ελληνική αστυνομία που είχε κλειστές τις εισόδους των ταχυφαγίων και λοιπόν μαγαζιών κατά την εθνική οδό . Ξέχασε όμως πως ότι έχει είσοδο έχει και έξοδο..

Συγχαρητήρια επίσης στον κόσμο της ομάδος που αντί να μπει μες στο γήπεδο την ώρα που αλώνιζαν στο ταρτάν οι τύποι με τις κίτρινες φωσφόριζε στολές αρκέστηκε στο να πετάει καπνογόνα από απόσταση δίνοντας τους την ευκαιρία να επιτεθούν σε παιδιά που ήταν εκείνη την στιγμή μεσ' την τάφρο . Ας ελπίσουμε τουλάχιστον αυτό να ήταν λόγω βλακείας ή κάποιας κακιάς στιγμής και όχι λόγο κάποιας οδηγίας..

Τρεις οπαδοί συνελήφθησαν για κατοχή λέιζερ , καπνογόνων και βεγγαλικών και άλλοι 36 προσήχθησαν γιατί πλησίασαν τον χώρο του γηπέδου χωρίς να έχουν εισιτήριο . Ακόμη προσήχθη οδηγός λεωφορείου επειδή σε έλεγχο που έγινε στις Αφίδνες βρέθηκαν σε πούλμαν κροτίδες".

Τέτοιες παρόμοιες σκηνές έχουμε ζήσει σίγουρα όλοι μας κατά τη διάρκεια εκδρομών. Η "διακριτική" παρουσία των μπάτσων, ο συνεχόμενος έλεγχος, ο τσαμπουκάς, οι 5-10 ώρες ταξίδι χωρίς στάση και άλλες παρόμοιες καταστάσεις προφανώς και δεν καταδικάζονται ποτέ ως βία από τους κατά τα άλλα λαλίστατους δημοσιοκάφρους και διαφόρων ειδών ειδικούς.

Τα χιλιόμετρα είναι λίγα και η τρέλα απεριόριστη!
Για αυτό κουφάλες, το νου σας...

4 σχόλια:

-3- είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=4KgUXXEmHbc&feature=player_embedded

Όμορφος κόσμος,αγγελικά πλασμένος!!!
Όσοι είστε ΠΑΟ από τους RFU,ελπίζω να μην δικαιολογείτε τους ¨security¨ που μάλιστα κάποιοι περπατούν πέρα δώθε,από όσο έχω μάθει,και στο μπάσκετ.Η αλητεία που έκαναν είναι ενδεικτική πού έχει καταντήσει τον λαό του ΠΑΟ η αιώνια έχθρα με τον λαό του ΟΣΦΠ.
Διότι είναι άλλο το ¨ΑΡΗΣ security¨ κι άλλο το π.χ.¨Μs security¨.
Καλά έκαναν οι μπάτσοι και συνέλαβαν τους ¨και καλά security¨.
Τελικά,γι'αυτό θέλετε τον Πατέρα ¨καπετάνιο στο πλοίο των ονείρων σας¨;;;
Γαμώ την τρέλα μου

Radical Fans United είπε...

Έχουμε γράψει πολλές φορές με ποιους είμαστε αλλά και με ποιους δεν είμαστε.

Επίσης, η άποψη των rfu δεν χωρίζεται ανάλογα με τις ομάδες αλλά αποτελεί προϊόν συλλογικής διαμόρφωσης και έτσι ακριβώς βγαίνει και προς τα έξω.

Και δεν χρειάζεται να προσφεύγουμε σε γενικεύσεις (βλ. το παράδειγμα του πανιού για τον Πατέρα). Τα κεντρικά πανό δεν εκφράζουν πάντα το σύνολο της κερκίδας.

Ανώνυμος είπε...

Εγω τωρα που λες "Αρης Security" κατι θυμαμαι... Τραμπουκισμους στον γυμναστη του ΠΑΟΚ αλλα και στον Χαλκια πριν το ματς απο τυπους που αλωνιζαν στον αγωνιστικο χωρο με φωσφοριζε γιλεκα.

Αντε γιατι.....

Ανώνυμος είπε...

τι αντε γιατι ρε? Αλλο τραμπουκισμος απο σεκιουριτυ σε παιχτη-super star που κανει κωλοδαχτυλο στις κερκιδες και αλλο σεκιουριτυ-δολοφονοι. κοντρες εδω μεσα δε θα υπαρχουνε και δε θα την πεις σε κανεναν κυριε ''ανωνυμε''
εδω ειμαστε ολοι ενωμενοι και εχουμε κοινη πορεια, αν δε γουσταρεις πανε στους δικους σου και καντε πεσιματα και κραξτε μονο τους σεκιουριτυ των αλλων ομαδων!