RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ! μέρος 6ο

  • Κοινό πανό σηκώθηκε από τους οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα (Απεί Ρωτάν) και του Ατρομήτου (Fentagin) στο μεταξύ τους παιχνίδι την Κυριακή (21/03).
  • Από μήνυμα που ήρθε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο: "Για μια ακόμη φορά οι οπαδοί του ΟΦΗ αντιμετωπίστηκαν από τις αρμόδιες αρχές σαν εγκληματίες. Η ΠΑΕ της αθηναϊκής ομάδας ενώ αρχικά είχε δηλώσει τη διάθεσή της να μας παραχωρίσει εισητήρια, μια μέρα αργότερα και με την παρέμβαση της αστυνομίας έκανε γνωστό πως δε μπορεί να διαθέσει εισητήρια σε οργανωμένους οπαδούς του ΟΦΗ. Εκδρομή από το Ηράκλειο δεν έγινε, παρ' όλα αυτά τουλάχιστον 250 άνθρωποι από την Αθήνα βρέθηκαν χωρίς διακριτικά στο γήπεδο της Ηλιούπολης για να συμπαρασταθούν στην ομάδα του ΟΦΗ (όπως έγινε και στο εκτός έδρας με τον Εθνικό). Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε σε όλους (ακόμα και στους παράγοντες της Ηλιούπολης) η παρουσία 3 εκπροσώπων της Ε.Ε.Π οι οποίοι επέβλεπαν τις διαδικασίες. Τα εκδοτήρια του γηπέδου ήταν ήδη κλειστά 2 ώρες πριν το ματς, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν φροντίσει να βρίσκονται απο νωρίς μπροστά από τη Θύρα των φιλοξενούμενων δυναμιτίζοντας το κλίμα από το πουθενά. Το ίδιο έκαναν και κάποιοι φουσκωτοί, οι οποίοι διέθεταν μπλοκάκια με εισητηρία, πουλώντας όμως μόνο σε όσους φιλάθλους του ΟΦΗ πέρναγαν το face control ένος εκ των 3 εκπρόσωπων της Ε.Ε.Π που βρισκόταν εκεί! Κάποιοι οπαδοί κατάφεραν να σκαρφαλώσουν σε ετοιμόροπα κάγκελα προκειμένου να παρακολουθίσουν την ομάδα τους, ούτε όμως αυτό ήταν αρεστό από τους μπάτσους. Το παιχνίδι είχε ξεκινήσει, η ομάδα μας δέχτηκε γκολ και ο κόσμος του ΟΦΗ ακόμα να προσπαθεί να δει τι θα κάνει. Γύρω στους 80 φιλάθλους καταφέρνουν να μπουν με τα εισητήριά τους στο γήπεδο, αλλά η αστυνομία δεν επιτρέπει στους υπόλοιπους να εισέλθουν με τη δικαιολογία ότι η θύρα γέμισε!!! Ακολουθεί ντου και το σπάσιμο ανατολικής θύρας του γηπέδου, με αποτέλεσμα την είσοδο κάποιων οπαδών του ΟΦΗ στην κερκίδα με τους μπάτσους να κυνηγάνε τον κόσμο μέσα στην κερκίδα! Παράλληλα γίνεται και δεύτερο ντου σε άλλη θύρα του γηπέδου κάτι που έκανε τους μπάτσους να πνίξουν τον κόσμο στα χημικά (μεταξύ τους και μικρά παιδιά) ενώ τα γκλοπς ανέλαβαν δράση προς πάσα κατεύθυνση. Αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 προσαχθέντες φίλαθλοι του ΟΦΗ στο Α.Τ. Ηλιούπολης όπου και παρέμειναν τουλάχιστον 3 ώρες. Είναι πραγματικά άξιο αναφοράς, ότι μετά το τέλος του αγώνα, φίλαθλοι της ομάδας της Ηλιούπολης κατεύτασαν στο Α.Τ. της περιοχής τους με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των φιλάθλων του ΟΦΗ".
  • Το μέτρο της απαγόρευσης των μετακινήσεων έσπασε ξανά στην πράξη καθώς οπαδοί του Ηρακλή βρέθηκαν στο Παγκρήτιο για τον αγώνα με τον Εργοτέλη ενώ και οπαδοί της Λάρισας βρήκαν θέση στις κερκίδες της Καβάλας. Στο Ηράκλειο οι μπάτσοι ζήτησαν από οπαδό του Ηρακλή να φορέσει ανάποδα τη μπλούζα του για να μην προκαλεί (!) ενώ στην Καβάλα απαγόρευσαν σε Λαρισινά κασκόλ να "εισέλθουν" στο γήπεδο ενώ ανάγκασαν τους οπαδούς της Λάρισας να κατεβάσουν και τα πανιά τους.
  • Από μήνυμα που ήρθε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο από το Σύνδεσμο Φιλάθλων Κεραυνού Αγίου Παύλου "Blue Fans 2006": "Ο Συνδεσμος μας δεν εδωσε παρων στον αγωνα με το Ζαγκλιβερι. Και αυτο λογο οτι δεν μπηκε ξυπνητηρι (μιας και ακολουθησε παρτι για το απολυτηριο απο τον στρατο) και ετσι δεν μπορεσαμε να δουμε τον αγωνα. Επειδη ομως δεν μπορουμε να μην δουμε μπαλα το Σαββατοκυριακο ειπαμε να παμε στην Πρασινη Θυελλα (συγκεκριμενα μελος του Συνδεσμου) και στα παιδια απο Χαμελεοντες. Πριν την εναρξη του ματς , αστυνομικοι την εχουν στησει καρτερι στην εισοδο του γηπεδου. Τα παιδια απο Θυελλα πανε να μπουν μεσα και τοτε τους λενε να ανοιξουν τις τσαντες. Σε ενος παιδιου την τσαντα βρεθηκε ενας πυρσος. Απο αυτους που αναβουν καθε Σαβατοκυριακα στα γηπεδα ολης της χωρας. Το αποτελεσμα ειναι ο Λευτερης αυτη την στιγμη να διωκεται απο τον α(θ)λητικο νομο του Ορφανου - Ιωαννιδη και παει λεγοντας... Αυριο Δευτερα στις 12.30 με 13.00 θα δικαστει. Απο πληροφοριες που μαθαμε τους μπατσους τους εστησαν η ιδια διοικηση της Θυελλας. Δηλαδη η διοικηση της Θυελλας εφερε τους αστυνομικους να κανουν ψαχτηρι στους οπαδους της ομαδας. Προσωπικα νιωθουμε οργη για οτι εχει συμβει. Στα 3 χρονια (οργανωμενης παρουσιας) και παραπανω που πηγαινουμε στο γηπεδο του Αγιου Παυλου , πρωτη φορα βλεπουμε αστυνομια στο γηπεδο. Και μαλιστα σε Ερασιτεχνικο ποδοσφαιρο. Το λεγομενο τοπικο. Η ειδηση ειναι μια. Ο Λευτερης δεν μπηκε μεσα γιατι αναψε πυρσο στο γηπεδο αλλα επειδη τον εφερε στην κατοχη του. Για ακομη μια φορα το ιδιο το ποδοσφαιρο γινεται θυμα του ιδιου του κρατους. Το λεγαμε και το ξαναλεγαμε οτι καποια στιγμη ολα αυτα που βλεπουμε στο επαγγελματικο να συμβαινουν θα τα εχουμε και εμεις στο ερασιτεχνικο. Και να λοιπον. Δεν υπηρχε βεβαια περιπτωση να φυγουμε απο κοντα του. Ειμασταν και θα ειμαστε κοντα στο παιδι οποτε χρειαστει. Αλληλεγγυη και Λευτερια στον Λευτερη απο Θυελλα. Οσο αναφορα τις μαλακιες που ελεγε ο "ζητας" εξω απο το Α.Τ Ανω Πολης εμεις απλως θα σου χαμογελαμε". Η δίκη πήρε αναβολή για την Τρίτη 23 Μαρτίου. Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε και στην ιστοσελίδα των οπαδών της Πράσινης Θύελλας "Χαμελέοντες"

Τα προηγούμενα σχετικά κείμενα (μέρη):
μέρος 1ο
μέρος 2ο
μέρος 3ο
μέρος 4ο
μέρος 5ο
μέρος 6ο

    2 σχόλια:

    Ανώνυμος είπε...

    etsi etyxe kai se mas filaraki sthn karditsa SE ENAN AGONA..eixame ksexasmeno enan pyrso se mia valitsa me pano kai aytos poy thn kratouse perase apo dikasthrio alla pali kala vghke athoos..oi mpatsoi einai mounopana den xarizoyn tipota..exoun poli komplex...ULTRAS GATE 3 ANAΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ...FUCK THE POLICE..

    Ανώνυμος είπε...

    Καλησπέρα παιδιά, είμαι ο δικηγόρος του οπαδού της Θύελλας που πήρε αναβολή για τον πυρσό για 21.4.2010. Αν έχετε πρόσβαση στο δικηγόρο ή το παιδί, μήπως θα μπορούσατε να με ενημερώσετε για αυτή την απόφαση; Χρειάζομαι αριθμό της, αν μάλιστα την έχετε και καθαρογραμμένη, ακόμα καλύτερα.

    Για επικοινωνία: harryladis@gmail.com

    Ευχαριστώ και χαιρετίσματα στην ωραία Καρδίτσα.