RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ! μέρος 1ο (ανανέωση 30/01 με νέα links και φωτό)

Οι νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης και των μπάτσων σχετικά με την απαγόρευση των οπαδικών μετακινήσεων δεν γινόταν να αφήσει αμέτοχους τους άμεσα εμπλεκόμενους, δηλαδή εμάς, τους οπαδούς. Έτσι, αυτό το σ/κ (23-24/01) κάποιοι οπαδοί επέλεξαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα είτε μέσα από πανό είτε από ανακοινώσεις. Επίσης η εικόνα που βλέπετε πάνω στον τίτλο του blog κοσμεί πλέον ανάλογα με το χρώμα της ομάδας πολλές οπαδικές/συνδεσμιακές ιστοσελίδες. Ας υπάρξουν και άλλες φωνές αντίδρασης!

  • Πανό των οπαδών της Ηλιούπολης στον αγώνα με τη Δόξα Δράμας

  • Πανό των οπαδών της Αναγέννησης Καρδίτσας στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό

  • Πανό των οπαδών της Παναχαϊκής στον αγώνα με τον ΠΑΟ Ρουφ

  • Πανό των οπαδών του Ατρομήτου στον αγώνα με την Καβάλα. Διαβάστε την ανακοίνωση των Fentagin εδώ

  • Πανό των οπαδών του Αστέρα Τρίπολης στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Τη σχετική τους ανακοίνωση μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ

  • Πανό των οπαδών του Παναιτωλικού στον αγώνα με τον Πιερικό. Διαβάστε την άποψη της Αυτόνομης Ζώνης εδώ

  • Ανακοίνωση για την απαγόρευση των μετακινήσεων έβγαλαν οι παρακάτω σύνδεσμοι και παρέες οπαδών:
  
Θα το λέμε μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μας. Τώρα είναι που πρέπει ΕΝΩΜΕΝΟΙ να πράξουμε και να μιλήσουμε επιτέλους για τα δικά μας θέλω. Ας καταλάβουμε ότι είναι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτά που μας ΕΝΩΝΟΥΝ από αυτά που μας χωρίζουν. Κάποιοι οπαδοί αντέδρασαν έγκαιρα και σωστά βγάζοντας πανό και ανaκοινώσεις. Ας ακολουθήσουμε και οι υπόλοιποι!

ΥΓ. Αν έχουμε ξεχάσει κάποια κίνηση, στείλτε μας μήνυμα 
ΥΓ2. Στην Πάτρα συνελήφθησαν 24 άτομα για επεισόδια μεταξύ "αιωνίων", από αυτούς οι 14 είναι ανήλικοι. Οι υπόλοιποι 9 πήραν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν. Ένας από τους συλληφθέντες έχει "φορτωθεί" κακούργημα γιατί τον συνέλαβαν να κουβαλά εκρηκτική ύλη. Οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ εχει οριστεί δικάσιμος για τις 2 Μαρτίου. Στην Κομοτηνή  οπαδός της Ξάνθης συνελήφθει για σπάσιμο σπασμένου (!!!) καθίσματος ενώ 3 οπαδοί του Πανθρακικού συνελήφθησαν για καπνογόνα.

ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ
ΚΑΙ
ΕΜΕΙΣ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, είναι παλικάρι(αναφέρομαι στην ανακοίνωση των οπαδών του Ολυμπιακού) όποιος προσπαθεί να κάψει τη μάπα του "αντιπάλου" με καπνογόνο; είναι παληκάρι όποιος κουβαλάει πάνω του μαχαίρια και λοιπά σιδερικά για να αντιμετωπίσει τον "εχθρό"; Περαν όλων των άλλων περι μετακινήσεων και περί ευθυνών σε παε, αστυνομία και υπουργεία, που με βρίσκουν σύμφωνο, θα έπρεπε να υπήρχε και μια έστω γραμμούλα στο τέλος της ανακοίνωσης που να λέει μαγκιόρικα και παληκαρίσια πως "αδέλφια τέλος με τις χοντράδες, τα κέρατα, τα γκαζάκια και λοιπές μαλακίες"... παλιότερα παληκάρια ήταν αυτά που ξηγιόντουσαν "χεράτα"... πως αλλάξαν οι καιροί...
Υ.Γ. καμμιά διάθεση να μπω στο trip του τύπου "μόνο οι ολυμπιακοί την πέφτουν έτσι", η αναβάθμιση της βίας και της καφρίλας αφορά διάφορους οπαδούς... ούτε μπαίνω στη διαδικασία να χρεώσω αυτόν που ξεκίνησε τέτοιες ιστορίες πρώτος...

Radical Fans United είπε...

Συμφωνούμε 100% με όσα γράφεις. Ξέρουμε όλοι μας βέβαια ότι είναι αδιανόητο για κάποιον σύνδεσμο/γκρουπ οπαδών να καταδικάσει τους ¨αδερφούς" τους. Από τη μία είναι καλό γιατί αυτά τα πράγματα λύνονται μέσα στην κερκίδα με αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση αλλά από την άλλη ίσως θα έπρεπ κάποια στιγμή η αυτοκριτική να γίνεται και δημόσια, όχι για να καταδικάζεις αλλά για να παίρνεις θέση. Στο κάτω-κάτω αν δεν προσπαθήσεις να λύσεις τέτοια ζητήματα τόσο αυτά θα διογκώνονται.

Επίσης, το ζήτημα δεν είναι να χρεώσουμε σε κάποιον/κάποιους την αναβάθμιση της βίας (η βία άλλωστε όσο αναβαθμίζεται κοινωνικά άλλο τόσο θα αναβαθμίζεται και οπαδικά) αλλά να προσπαθήσουμε να βρούμε τα κοινά μας σημεία και να δράσουμε σύμφωνα με αυτά. Και αν κάτι τέτοιο είναι επίσης αδιανόητο για τους "μεγάλους" της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας, δεν είναι και τόσο μακρινό -κατά τη γνώμη μας- για όλους τους υπόλοιπους.

Το μέτρο της απαγόρευσης των μετακινήσεων είναι μια πολλή δυνατή σφαλιάρα μεσούσης της αγωνιστικής χρονιάς αλλά ίσως και από την άλλη να είναι μια καλή αφορμή για αυτοκριτική (πρώτα) και για κοινή σύμπλευση (δευτερευόντως).

Ας μην χάσουμε και αυτήν την ευκαιρία!

Ανώνυμος είπε...

Προς την διοικηση πανθρακικου που κατεθεσε μυνηση κατα του οπαδου της ομαδας μας οτι εσπασε σπασμενο καθισμα στο γηπεδο της κομοτηνης.Τα θερμα μας συγχαρητηρια επρεπε να σας το καναμε καλοκαιρονο το πεταλο αλλα σεβαστηκαμε το γεγονος οτι την αλλη μερα καποιοι υπαλληλοι θα αναγκαζονταν με -4 βαθμους να βαλουν καινουργια.

Ανώνυμος είπε...

ανακοίνωση έβγαλαν και οι fentagin για τις μετακινήσεις...

Α.Κ. είπε...

Και οι οπαδοί της Αναγέννησης Καρδίτσας έβαλαν πανό για να διαμαρτυρηθούν για την απαγόρευση των μετακινήσεων.Το πανό αναρτήθηκε στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό στον αγώνα της Δευτέρας στο Στάδιο της Καρδίτσας. Έστειλα και μία φωτογραφία με το πανό στο email.

Α.Κ. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Radical Fans United είπε...

Ρε, Α.Κ. γράψε για υατό που έγινε αλλά άσε τους χαρακτηρισμούς.

Ενημέρωσε για το τι συνέβη στον αγώνα και γιατί σας άφησαν απ' έξω.

Δεν λύνονται αυτά τα πράγματα μέσω internet και πόσο μάλλον μέσω του blog μας.

Αν θέλεις, ξαναγράψε το σχόλιο αλλά ενημερωτικό αυτήν τη φορά και μόνο.

Α.Κ. είπε...

2 Λεωφορεία ξεκίνησαν από Καρδίτσα με προορισμό την Ηλιούπολη για τον αγώνα Ηλιούπολη - Αναγέννηση Καρδίτσας στα πλαίσια της 6ης Αγωνιστικής για τη Β' Εθνική.Στα μέσα της διαδρομής ενημερώθηκαν τα παιδιά στα λεωφορεία ότι δεν θα παραχωρηθούν εισητήρια από την Ηλιούπολη για τους Καρδιτσιώτες.Τα λεωφορεία όμως συνέχισαν με προορισμό την Αθήνα όπου τους περίμεναν 4-5 μπατσικά.Τους οδήγησαν στο μετρό και τους άφησαν να παν στο γήπεδο.Οι 300+ που έφτασαν εκεί βρήκαν διμοιρίες που τους απαγόρευσαν την είσοδο στο γήπεδο την ίδια στιγμή που στην κεντρική είσοδο γινόταν facecontrol σε όποιον έμπαινε στο γήπεδο χωρίς φυσικά να επιτρέπεται να μπαίνουν Καρδιτσιώτες. Η ανακοίνωση της Λέσχης Φίλων Αναγέννησης Καρδίτσας (ΛΕΦΑΚ):
Το Μάιο του 2008 στο αλησμόνητο παιχνίδι της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ με τον παονε απαγορεύτηκε με το έτσι θέλω από τη διοίκηση του παονε και την τοπική αστυνομία η είσοδος στους φίλους της ομάδας μας που πήγαν να δουν την αγαπημένη τους ομάδα, ακόμα είχαν στρατευτεί άτομα που απειλούσαν μεμονωμένους συμπολίτες μας. Το αποτέλεσμα ήταν μια απίστευτη ταλαιπωρία και μια τεράστια ψυχική οδύνη, απόρροια του εκνευρισμού και της προσβολής που ένιωσαν οι καρδιτσιώτες και το χειρότερο ένας θάνατος ενός νέου παιδιού, ενός απ αυτούς που έφυγαν πικραμένοι και κυνηγημένοι από το γήπεδο. Την Κυριακή στην Ηλιούπολη το σκηνικό ήταν εφιαλτικά το ίδιο. Η είσοδος απαγορεύτηκε με το έτσι θέλω σε οργανωμένους και μη φιλάθλους. Στην πόρτα γινόταν facecontrol και απαγορευόταν η είσοδος σε οποιονδήποτε εκτός Ηλιούπολης ακόμα και σε γυναίκες και γεροντάκια. Κάποιοι έφυγαν δακρυσμένοι γιατί θυμήθηκαν το ίδιο εφιαλτικό σκηνικό με τον παονε....ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΘΑΝΑΤΟ; ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ; ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ:
1. ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ Η ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΥΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!
2. ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ FACECONTROL ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
3. ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ, ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΔΡΑΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ. ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΛΟΙΔΟΡΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ;
Η ΛΕΦΑΚ 1904 ''ΚΑΝΑΡΙΑ'' που έχει δώσει μαθήματα καλής φιλοξενίας στο πανελλήνιο και δηλώνει ότι δε θα αφήσει έτσι το θέμα και δε θα ανεχτεί στο μέλλον οποιαδήποτε παρόμοια συμπεριφορά εκ μέρους είτε διοίκησης είτε αστυνομίας είτε νονών της νύχτας και έχει τη δύναμη να το κάνει. ΜΗ ΒΑΖΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ!
ΛΕΦΑΚ 1904 ''ΚΑΝΑΡΙΑ''

A.K. είπε...

Συνέχεια:
Η ανακοίνωση των Αγία Παρασκευή Fans:
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Η ΗΘΙΚΗ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ...
...25 Οκτωβρίου 2009, γράφτηκε ακόμη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία τούτου του άμοιρου αθλήματος που ονομάζεται ποδόσφαιρο... Σήμερα λοιπόν, απαγορεύτηκε στους φιλάθλους της Αναγέννησης η είσοδος στο γήπεδο της Ηλιούπολης. Γιατί; Είναι εγκληματίες; Θέλανε να δημιουργήσουν επεισόδια; Όχι κύριοι!!! Το μόνο που θέλανε να δημιουργήσουν ήταν μια ατμόσφαιρα ανάλογη με αυτή που δημιουργούν κάθε βδομάδα, σε όποιο γήπεδο κι αν αγωνίζεται η αγαπημένη μας ομάδα και που σε κανένα δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα!!!
Την προηγούμενη Κυριακή στο στάδιο φιλοξενήθηκε η ομάδα του Παναιτωλικού και μαζί και 200 περίπου οπαδοί του. Όχι μόνο δεν τους αφήσαμε εκτός γηπέδου, όχι μόνο μείνανε περίπου 100 καθίσματα κενά στο λειψό μας γήπεδο για να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα, αλλά στο ημήχρονο αντιπροσωπεία καρδιτσιωτών φιλάθλων συναντήθηκε με τους αντίστοιχους αγρινιώτες και αντάλλαξαν λάβαρα και φανέλες. Κι όλα αυτά γιατι; Γιατί το ποδόσφαιρο ενώνει... Δυστυχώς όμως κύριοι, Η ΗΘΙΚΗ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ...
Είναι πραγματικά κρίμα για τους παίχτες, το τεχνικό τιμ, τους φιλάθλους αυτής της ομάδας και γενικά για την όμορφη περιοχή της Ηλιούπολης, να στιγματίζονται με τον πιο άσχημο τρόπο από τις πράξεις κάποιων... Πολύ κρίμα...
Αγία Παρασκεύη Fans

Και όλα αυτά σε ανθρώπους που ταξίδεψαν 650 χιλιόμετρα μόνο και μόνο για να δουν την ομάδα τους.Σε ανθρώπους που ξόδεψαν πολλά χρήματα, μία ολόκληρη μέρα, ενώ θα μπορούσαν να είναι στον καναπέ και να ακούν τον αγώνα από το ραδιόφωνο.

Παρ' όλα αυτά οι Καρδιτσιώτες δεν σταμάτησαν να τραγουδάν ακόμα και έξω από το γήπεδο, ενώ μέσα σε αυτό ακούγονταν πιο πολύ από τους γηπεδούχους.(Δεν χρειάζεται να πούμε ότι οι Ηλιουπολίτες δεν σταμάτησαν να μας βρίζουν).