RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

antiracist festival...

Πριν από κάποιες μέρες, διοργανώθηκε στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας, από τους οπαδούς της τοπικής ομάδας, αντιρατσιστικό φεστιβάλ. Στο κείμενο που ακολουθεί δεν εξηγούν μόνο το λόγο που τους οδήγησε στο να διοργανώσουν αυτή τη γιορτή αλλά απομυθοποιούν, και με πολύ απλό τρόπο μάλιστα, το “no politica” που κουβαλούν αρκετές κερκίδες ανά τον κόσμο.

Ας ελπίσουμε ότι παρόμοιες ενέργειες θα δούμε και στα μέρη μας.

"Πόσες φορές έχουμε ακούσει τη φράση «το ποδόσφαιρο δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική» ;

Για εμάς δεν υπάρχει αντίφαση. Δεν είμαστε μόνο οπαδοί αλλά και άνθρωποι που νοιάζονται για την πολιτική. Νοιαζόμαστε για ό,τι γίνεται γύρω μας και δεν αλλάζουμε προσωπικότητα, όταν πηγαίνουμε στο γήπεδο.

Η ανεκτικότητα, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη, η διαφορετικότητα και η προοδευτική σκέψη είναι βασικές αξίες του Nordpol Innsbruck. Με βάση αυτές τις αξίες ζούμε και αυτές τις αξίες προωθούμε.

Ο ρατσισμός είναι κοινωνικό πρόβλημα που αγγίζει και το ποδόσφαιρο. Επομένως αγωνιζόμαστε σε δύο μέτωπα, στο γήπεδο και στην «αληθινή ζωή». Πιστεύουμε σε έναν κόσμο ελεύθερο από διακρίσεις και μίσος. Μέσα σε ένα κλίμα δεξιάς στροφής για την Αυστρία, όπου ο ρατσισμός εξαπλώνεται υπόγεια και είναι κοινωνικά αποδεκτός, η ναζιστική προπαγάνδα και άλλες παρόμοιες ενέργειες περνάνε στα ψιλά. Με αφορμή αυτό, θεωρούμε πως τώρα είναι ακόμα πιο σημαντικό να ενθαρρύνουμε ανθρώπους να ορθώσουν το ανάστημά τους και να εναντιωθούν στο ρατσισμό.

Από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του Nordpol Innsbruck οι κοινωνικές δράσεις και οι αντιρατσιστικές καμπάνιες έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Πλέον θέλουμε να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο, αφήνοντας το γήπεδο, που τόσο έχουμε συνηθίσει και να διαδώσουμε το μήνυμα της ενότητας σε όλη την πόλη. Θέλουμε να γκρεμίσουμε τα τείχη και να χτίσουμε γέφυρες.

Με το Sub Culture Clash Anti-Racism Festival" θέλουμε να ανοιχτούμε προς τα έξω και να ενώσουμε ανθρώπους κάτω από ωραίες μουσικές και δονήσεις.

(Όλα τα κέρδη θα δοθούν σε φιλανθρωπίες.)

Είμαστε οπαδοί της FC Wacker Innsbruck.

Είμαστε ενάντια στο ρατσισμό.

Είμαστε κοινωνικά και πολιτικά ευαισθητοποιημένοι.

Είμαστε οι Nordpol Innsbruck.

ALERTA! ALERTA! ANTIFASCISTA!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: