RFU.GR

Από τον Οκτώβρη του 2016, μετακομίσαμε και πλέον θα μας βρίσκετε στο RFU.GR

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

πόσοι ακόμα οπαδοί στη φυλακή;

άσχημα νέα αδέλφια, για ακόμη μια φορά... ο αντισυνταγματικός νόμος του ορφανού είναι ακόμη εδώ... πόσοι πρέπει να μπουν φυλακή για να αντιδράσουμε όλοι μαζί, έστω για μια φορά, και επιτέλους να τον καταργήσουμε; ε; πόσοι;

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά την ετυμηγορία του Αυτόφωρου Τριμελούς Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους, που κάθισαν στο εδώλιο για τα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες στην περιοχή της Τούμπας, πριν και μετά την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Το δικαστήριο επέβαλε σε βάρος τους ποινές φυλάκισης τριών και οκτώ μηνών, οι οποίες σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο δεν αναστέλλονται ούτε μετατρέπονται.

Ένας ακόμη κατηγορούμενος -ηλικίας 57 ετών- που δικάστηκε σήμερα και κρίθηκε ένοχος, αποχώρησε από το Δικαστικό Μέγαρο πριν την κρίση του δικαστηρίου και αναζητείται από τις αρχές, προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους τέσσερις παραπάνω για παράβαση του αθλητικού νόμου και -κατά περίπτωση- για την πράξη της βιαιοπραγίας.

Τους απάλλαξε δε -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της απρόκλητης εξύβρισης, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Σε όλους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Δύο εκ των καταδικασθέντων ομολόγησαν τις πράξεις που τους αποδόθηκαν, ενώ οι άλλοι δύο τις αρνήθηκαν.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο -λόγω αμφιβολιών- τον πέμπτο εκ των κατηγορουμένων που κάθισε στο εδώλιο φερόμενος ότι έριχνε πέτρες σε αστυνομικούς.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα επρόκειτο να δικαστούν άλλοι δύο συλληφθέντες για τα παραπάνω επεισόδια, αλλά το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημα της αναβολής που υπέβαλλαν δια των συνηγόρων τους, λόγω νοσηλείας τους σε νοσοκομείο. Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι θα δικαστούν σε τακτική δικάσιμο που ορίστηκε για τις 18 Ιουνίου 2009.

Κατά τα παραπάνω επεισόδια είχε συλληφθεί κι ένας ανήλικος -16 ετών-, ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Δικαστήριο Ανηλίκων το οποίο προσδιορίστηκε να διεξαχθεί στις 14 Μαΐου 2009.

1 σχόλιο:

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Επιτέλους πρέπει να υπάρξει για μια φορά μαζική αντίδραση. Τώρα πάνε να κάνουν το ίδιο και στις πορείες για άλλα θέματα σοβαρότερα του ποδοσφαίρου επιτρέψτε μου να πω.
Να σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι είχαν από δυο αστυνομικούς σαν μάρτυρες κατηγορίας και οδηγούνται στη φυλακή μόνο με αυτές τις μαρτυρίες. Ανεξάρτητα εάν δυο οπαδοί ομολόγησαν τις πράξεις τους στη συγκεκριμένη περίπτωση, γίνεται κατανοητό ότι αρκεί η μαρτυρία ενός αστυνομικού για να οδηγηθεί κάποιος στη φυλακή.
Επίσης λέγεται ότι ο 57χρονος δεν είναι καν οπαδός του ΠΑΟΚ.